Hyppää sisältöön

Ruoriniemenkadun katusuunnitelman muutos

Ruoriniemenkadun osalle laaditaan katusuunnitelma, jolla mahdollistetaan jalankulkuväylän rakentaminen suunnittelualueelle ja pysäköinnin järjestelyt.

Ruoriniemenkadun katusuunnitelma ja toteuttaminen

 • Katusuunnittelun käynnistymisestä ilmoitetaan tapauskohtaisesti asukkaille.

 • Lahden kaupungin kaupunkisuunnittelussa on laadittu ehdotus katusuunnitelmaksi.

  Katusuunnitelma on laadittu pysäköinnin uudelleen järjestelyä, jalkakäytävän rakentamista ja liikenneturvallisuuden parantamista varten.

  Pysäköinnin jäsentelyllä helpotetaan kadun talvikunnossapitoa ja parannetaan liikenneturvallisuutta. Ruoriniemenkadun pohjoispuolelle, kadun alkuosaan Niemenkadulta länteen on suunniteltu jalkakäytävä ja pysäköintipaikkoja kadun pohjoispuolelle. Tulevan Wilhelminpuiston kohdalle on suunniteltu uusi, korotettu suojatie. Ruoriniemenkadun loppuosan nykyinen ajoradalla pysäköinti on suunniteltu siirrettäväksi ajoradan eteläpuolelle puurivistön kohdalle. Tarkemmat tiedot suunnitelmista on nähtäville asetettavassa aineistossa.

  Katusuunnitelmat asetetaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 §:n mukaisesti nähtäville 30.6. – 28.7.2022 väliseksi ajaksi, jolloin suunnitelmaan voi tutustua tarkemmin. Nähtävillä oloaikaa on pidennetty loma-aikojen takia normaalista kahdesta viikosta kuukauteen. Kuulutus nähtävillä olosta julkaistaan viikolla 26 ilmestyvissä Uusi Lahti ja Nastola -lehdissä.

  Suunnitelma-asiakirjat ovat nähtävillä Lahden Palvelutorin Osallistumistila Kympissä sekä sähköisessä muodossa alla.

  Osallistumistila Kymppi sijaitsee Palvelutorin yhteydessä kauppakeskus Trion toisessa kerroksessa, osoitteessa Aleksanterinkatu 18. Tila on avoinna ma–to klo 8–18 ja pe klo 8–16.

   

  Lisätietoja liikenteenohjaussuunnitelmasta antaa 7.7.2022 asti Sari Markkula puh. 044 416 4042 ja katusuunnitelmista 12.7.2022 asti suunnitteluinsinööri Anna-Liisa Pulkkinen, anna-liisa.pulkkinen@lahti.fi puh. 050 559 4135 ja alkaen 20.7.2022 Elsa Keskiväli, elsa.keskivali@lahti.fi, puh. 044 416 3307.

   

  Muistutus

  Tarvittaessa suunnitelmasta voi tehdä muistutuksen, joka on toimitettava kirjallisena kaupunkiympäristölautakunnalle ennen nähtävillä oloajan päättymistä. Muistutus jätetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi. Muistutuksen yhteydessä mainittava viitteenä asianumero 28/2022. Muistutuksen voi myös tuoda Lahti-Pisteeseen (Trion Palvelutorille) tai postittaa osoitteella Kaupunkiympäristölautakunta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

   

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkistetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Lautakunta hyväksyi suunnitelman 12.10.2022 § 144.

   

 • Urakoitsija Peab Industri Oy

  Työmaan johtovelvollisuuksista vastaava Petri Hyttinen petri.hyttinen@peabasfalt.fi

  Koko urakan on oltava valmiina laatuaineistoineen viimeistään 8.9.2023.

Kohteen sijainti kartalla

Ohita upotus

Yhteystiedot