Hennalan kadut ja puistot

Hennalan vanhan varuskunta-alueen katuja saneerataan ja uusia rakennetaan vuosien 2021–2023 aikana. Työt alkoivat maaliskuussa 2021. Tarkempi aikataulu ja järjestys laadittiin talven 2020–2021 aikana yhdessä kilpailutuksen perusteella valitun rakentajan,  GRK Infra Oy:n  kanssa.

Katujen saneeraustarve on ilmeinen, koska ne on rakennettu armeija-alueen sisäistä käyttöä varten. Alueella ei ole tällä hetkellä lainkaan esim. jalkakäytäviä tai suojateitä. Paikoin rakennetaan myös asemakaavan mukaisesti uusia katuja.

Puistoista vanhan sotilaskodin ympärillä oleva Kunniakukkula säilyy muistomerkkeineen entisenlaisena puistona. Myös Lippukenttä on jatkossakin avoin nurmikenttä. Uusi leikkipuisto on suunniteltu kasarmialueen länsiosaan.

Katusuunnitelmat on hyväksytty teknisessä ja ympäristölautakunnassa ja niihin voi tutustua alla olevista linkeistä.

Rakentamisesta ja sen vaikutuksista  järjestettiin alueen asukkaille, kiinteistönomistajille ja muille toimijoille asukastilaisuus ennen töiden aloitusta 16.3.2021. etätilaisuutena. Tilaisuudessa kysymyksiin oli vastaamassa sekä kaupungin että urakoitsijan edustajia.

Urakan alettua sen etenemisestä ja liikennejärjestelyistä tiedotetaan näillä sivuilla.

Hennalan kadut -sähköpostilista

Haluatko Hennalan katujen ja puistojen rakentamiseen liittyvät uutiset suoraan sähköpostiisi?