Hyppää sisältöön

Karanteenissa ja etätyöskentelyssä

Ajankohtaista tietoa muun muassa päiväkotien, koulujen, lukioiden, Wellamo-opiston mahdollisista karanteenitapauksista ja etätyöskentelystä.

  • Liipolan päiväkodissa karanteeniin on siirtynyt 15 lasta ja neljä aikuista keskiviikosta 9.6.
  • Perjantaista 4. kesäkuuta, juuri kesäloman kynnyksellä karanteeniin asetettiin Renkomäen koulussa 25 oppilasta ja yksi aikuinen, Lotilan koulussa 22 oppilasta ja yksi aikuinen, Lähteen koulussa 24 oppilasta ja yksi aikuinen sekä Tiirismaan koulussa reilut 20 oppilasta ja kolme aikuista.

_ _ _ _

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulusta ja / tai päiväkodeista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja henkilökuntaan sekä lisäksi viestitetty tilanteesta kaikille huoltajille.

Karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Koronavirukselle altistuneiden lähikontaktien karanteeni on 14 päivää.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti ko.  toimipaikassa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja