Hyppää sisältöön

Karanteenissa ja etätyöskentelyssä

Ajankohtaista tietoa muun muassa päiväkotien, koulujen, lukioiden, Wellamo-opiston mahdollisista karanteenitapauksista ja etätyöskentelystä.

  • Möysän peruskoulussa reilut 50 oppilasta eri ryhmistä ja kuusi henkilöstöön kuuluvaa on rehtorin ja hyvinvointiyhtymän suosituksesta maanantaina 25.1. etätyöskentelyssä ja karanteenissa mahdollisen korona-altistumisen takia. Altistuneiden määrä tarkentuu tiistaiaamuun mennessä.
  • Kukkasen peruskoulussa 13 henkilöstöön kuuluvaa ja 11 oppilasta on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia sunnuntaista 24.1.
  • Kukkasen peruskoulussa karanteeniin ja etätyöskentelyyn vajaat parikymmentä oppilasta ja neljä henkilöstöön kuuluvaa torstaista 21.1. (henkilöstömäärää päivitetty 21.1. klo 16.06)
  • Tiirismaan lukiossa 90 opiskelijaa ja neljä henkilöstöön kuuluvaa ovat loppuviikon etätyössä. Heitä on ohjattu seuraamaan omaa vointiaan ja tarvittaessa herkästi hakeutumaan koronatestiin. Mahdollisessa altistumistilanteessa 14.-15.1. he ovat pääosin käyttäneet maskeja ja altistuminen on arvioitu tartuntariskiltään vähäiseksi. Rehtori ja hyvinvointiyhtymä suosittelevat heitä kuitenkin välttämään tapaamisia viikonvaihteen yli.
  • Tiirismaan perukoulussa 18 oppilasta ja viisi henkilöstöön kuuluvaa on karanteenissa ma-aamuun 25.1. asti.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Kouluista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja henkilökuntaan sekä lisäksi viestitetty tilanteesta kaikille huoltajille.

Karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Koronavirukselle altistuneiden lähikontaktien karanteeni pitenee kymmenestä päivästä 14 päivään. Muutos on otettu käyttöön 23.1. alkaen.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti ko.  toimipaikassa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja