Hyppää sisältöön

Karanteenista ja etätyöskentelystä

Karanteenitapaukset ja etätyöskentely

Ajankohtaista tietoa muun muassa päiväkotien, koulujen, lukioiden, Wellamo-opiston mahdollisista karanteenitapauksista ja etätyöskentelystä.

  • Viime viikon, viikonlopun ja kuluvan viikon aikana useissa kouluissa ja päiväkodeissa on todettu koronatapauksia ja altistuneita siirtynyt karanteeniin ja etäopetukseen. 

  • Mahdollisen karanteenin määrää ja karanteeniajan ohjeistuksen antaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava terveysviranomainen.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulusta ja / tai päiväkodeista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja henkilökuntaan sekä lisäksi viestitetty tilanteesta kaikille huoltajille.

Karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Koronavirukselle altistuneiden lähikontaktien karanteenin kesto on 10 päivää.

Hyvinvointiyhtymä suosittaa seuraamaan lasten ja perheenjäsenten vointia ja tarvittaessa herkästi, pienistäkin oireista, hakeutumaan koronatestiin.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti ko.  toimipaikassa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja