Hyppää sisältöön

Karanteenista ja etätyöskentelystä

Karanteenitapaukset ja etätyöskentely

Ajankohtaista tietoa muun muassa päiväkotien, koulujen, lukioiden, Wellamo-opiston mahdollisista karanteenitapauksista ja etätyöskentelystä.

  • Lähteen peruskoulun Liipolan toimintayksikössä altistuneita 54 karanteeniin ja etätyöskentelyyn tiistaista 21.9.
  • Kärpäsen koulussa altistuneita viisi karanteeniin ja etätyöskentelyyn sunnuntaista 19.9.
  • Launeen päiväkodissa altistuneita 16 karanteeniin perjantaista 17.9.
  • Kaarikadun päiväkodissa altistuneita kymmenkunta karanteeniin lauantaista 11.9.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulusta ja / tai päiväkodeista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja henkilökuntaan sekä lisäksi viestitetty tilanteesta kaikille huoltajille.

Karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Koronavirukselle altistuneiden lähikontaktien karanteenin kesto on 10 päivää.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti ko.  toimipaikassa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja