Hyppää sisältöön

Asemakaavaluonnos: Valtatie 12:n tiealueen muuttaminen kaduksi, Mannerheiminkadun osuus

Nähtävilläoloaika 8.1.2021 – 5.2.2021

Otsikossa mainittu asemakaavan muutoksen luonnos on julkisesti nähtävänä 8.1.–5.2.2021 Lahden Palvelutorin Lahti-Pisteessä ja kaupungin verkkosivuilla www.lahti.fi/nytnahtavilla. Yleisötilaisuudessa kerrotaan ja keskustellaan alustavista suunnitelmista.

Valtatie 12:n tiealueen muuttaminen kaduksi, Mannerheiminkatu

Kaavatyö on jaettu kolmeen osaan, joista tässä vaiheessa käsitellään keskimmäistä Mannerheiminkadun osuutta (Mytäjäisten risteyksestä Upon sillalle, A-2803). Läntisen osan (A-2802, Hollolan rajalta Mytäjäisten risteykseen) ja itäisen osan (A-2804 Upon sillalta Nastolantien risteykseen) luonnosvaiheen kuuleminen oli loppuvuodesta 2020.

Mannerheiminkatua kehitetään keskustaa ja sen viihtyvyyttä kasvattavana kaupunkibulevardina. Radanvarren alueen kehitysmahdollisuuksia, vaihtoehtoja ja liittymätarpeita tutkitaan kaavatyön yhteydessä.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on osoittaa asemakaavan yleisen tien alueet katualueeksi ja samalla mahdollistaa viihtyisän tieympäristön toteuttaminen. Asemakaavalla osoitetaan olevien alikulkujen sijainnit ja tarkastellaan mahdollisten uusien yli- ja alikulkujen tarve huomioiden kevyen- ja joukkoliikenteen kehittäminen sekä katuverkkoon sijoittuvan duo-raitiotien aluevaraus. Kaavamuutoksen yhteydessä tarkistetaan uusien liittymien tarpeet.

Kaavamuutoksen luonnoksen yhteydessä esitellään myös alustavaa liikennesuunnitelmaa Mannerheiminkadusta. Tarkemmat liikenteelliset ratkaisut tehdään myöhemmin katusuunnittelun yhteydessä.

 

Valtatie 12 tiealueen muuttaminen kaduksi

Yleisötilaisuus verkossa keskiviikkona 13.1.2021 klo 17–19

Tervetuloa keskustelemaan Mannerheiminkadun muuttumisesta kaupunkibulevardiksi. Yleisötilaisuudessa kerrotaan alustavista suunnitelmista. Haluamme myös kuulla niistä näkemyksiä, jotka auttavat suunnittelutyössä eteenpäin. Tilaisuus järjestetään verkossa Microsoft Teams -ohjelmalla, jota voi käyttää niin tietokoneella, älypuhelimella kuin tablet-laitteella.

Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä tunnuksia Teams-palveluun. Osallistumislinkki ja -ohjeet ovat verkkosivuilla osoitteessa www.lahti.fi/kaavoitus.

Mielipiteen jättäminen ja yhteystiedot

Kaavatyön osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään.

Asemakaavaluonnoksesta annetut mielipiteet ja muut kannanotot ovat suunnittelijalla käytössään kaavaehdotuksen laadinnassa ja ne julkaistaan kaupungin verkkosivuilla.

Asemakaavaluonnosta koskevat mahdolliset mielipiteet on jätettävä kirjallisesti 5.2.2021 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi, Palvelutorin Lahti-Pisteeseen tai kaavatyön suunnittelijalle.

Palvelutorin Lahti-Piste

avoinna arkisin klo 8–18 (tarkista aukioloajat www.lahti.fi/lahti-piste)
Kauppakeskus Trio, 2. kerros, Vesku-aukio
Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti

Tiedustelut kaavahankkeesta

Kaavoitusarkkitehti Tuomas Helin p.  044 482 6337
tuomas.helin@lahti.fi
Lahden kaupunki, Maankäyttö ja aluehankkeet, Askonkatu 2, 15100 Lahti

Tiedustelut yleisötilaisuuteen liittyen

Vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari p. 044 416 3820
henrik.saari@lahti.fi

Lahdessa 5.1.2021
Lahden kaupunki, Maankäyttö ja aluehankkeet

Aihealueet