Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden Lahtea tehdään nyt

Lahti uudistuu rakentamalla uutta ja uudistamalla nykyisiä alueita ja rakennuksia. Uudistushankkeet ulottuvat keskustasta kaupungin eri osiin.
Näkymä kaupungintalon tornista kohti Vesijärveä

Lahti uudistuu voimakkaasti keskustassa sekä maankäytön muutosalueilla Radanvarressa, Hennalassa, Niemessä, Rakokivessä ja Sopenkorvessa. Muutokset ovat pitkiä prosesseja ja niihin liittyy uuden rakentamisen lisäksi rakennusten muuttamista uuteen käyttötarkoitukseen, maanomistusmuutoksia, liikennejärjestelyjä, katujen rakentamista ja muuta kehittämistä. 

Aluehankkeissa on paljon osapuolia sekä kaupungin omassa organisaatiossa että yksityisiä yrityksiä ja yhteisöjä. Alueiden maanomistajat, nykyiset ja tulevat asukkaat sekä siellä työssäkäyvät ja asioivat ovat tärkeitä keskustelukumppaneita alueiden tulevaisuutta suunniteltaessa. Kehittämistä johdetaan kaupungin maankäyttö ja aluehankkeet –yksikössä.

Näillä alueilla on myös paljon mahdollisuuksia uudelle yritystoiminnalle. Yritysten sijoittumisesta Lahden seudulle saa lisätietoja Lahden seudun kehitysyhtiö Ladecista (LahtiBusinessRegion.fi)

Aluehankkeiden joukossa on myös satama-urheilukeskus-hanke, jonka tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa urheilukeskuksesta Sibeliustalolle ulottuvaa virkistyksen, liikunnan, kulttuurin ja tapahtumien vapaa-ajan vyöhykettä.

 

 

Paasikivenaukion ympäristössä tilapäisiä liikennejärjestelyjähttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/paasikivenaukion-ympäristöön-uusia-liikennejärjestelyjäPaasikivenaukion ympäristössä tilapäisiä liikennejärjestelyjä19.4.2018 10:15:00
Katutyöt laajenevat Paasikivenkadullehttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/katutyöt-laajenevat-paasikivenkadulleKatutyöt laajenevat Paasikivenkadulle13.4.2018 12:20:00
Ståhlberginkadun ja Kyösti Kallion kadun risteysalue työmaa-alueenahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/ståhlberginkadun-ja-kyösti-kallion-kadun-risteysalue-työmaa-alueena1Ståhlberginkadun ja Kyösti Kallion kadun risteysalue työmaa-alueena4.4.2018 11:35:00

Seuraa meitä