Tulevaisuuden Lahtea tehdään nyt

Lahti uudistuu rakentamalla uutta ja uudistamalla nykyisiä rakennuksia ja alueita. Uudistushankkeet ulottuvat keskustasta kaupungin eri osiin.

Lahti uudistuu voimakkaasti keskustassa sekä maankäytön muutosalueilla Radanvarressa, Hennalassa, Niemessä ja Sopenkorvessa.  Muutokset ovat pitkiä prosesseja ja niihin liittyy uuden rakentamisen lisäksi rakennusten muuttamista uuteen käyttötarkoitukseen, maanomistusmuutoksia, liikennejärjestelyjä, katujen rakentamista ja muuta kehittämistä. 

Aluehankkeissa on paljon osapuolia sekä kaupungin omassa organisaatiossa että yksityisiä yrityksiä ja yhteisöjä.  Alueiden maanomistajat, nykyiset ja tulevat asukkaat sekä siellä työssäkäyvät ja asioivat ovat tärkeitä keskustelukumppaneita alueiden tulevaisuutta suunniteltaessa.  Kehittämistä johdetaan kaupungin maankäyttö ja aluehankkeet –yksikössä.

Näillä alueilla on myös paljon mahdollisuuksia uudelle yritystoiminnalle.  Yritysten sijoittumisesta Lahden seudulle saa lisätietoja  Lahden seudun kehitysyhtiö Ladecista, jonka ylläpitämälle LahtiBusinessRegion-sivustolle on linkki oikealla.

Aluehankkeiden joukossa on myös satama-urheilukeskus-hanke, jonka tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa urheilukeskuksesta Sibeliustalolle ulottuvaa virkistyksen, liikunnan, kulttuurin ja tapahtumien vapaa-ajan vyöhykettä.

Aluehankkeiden sivustoa siirretään käytöstä poistuvalta LahtiUudistuu.fi -sivustolta näille sivuille kevään 2017 aikana.

 

 

Kulku Kisapuistoon muuttuu työmaan takiahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/kulku-kisapuistoon-muuttuu-työmaan-takiaKulku Kisapuistoon muuttuu työmaan takia21.4.2017 12:20:00
Toukokuussa alkavan Ranta-Kartanon katu-urakan toteuttajaksi valittu Destia Oyhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/toukokuussa-alkavan-ranta-kartanon-katu-urakan-toteuttajaksi-valittu-destia-oyToukokuussa alkavan Ranta-Kartanon katu-urakan toteuttajaksi valittu Destia Oy12.4.2017 11:10:00
Keskustaillassa ydinkeskustan kehittäminen ja kaavakohteet https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/keskustaillassa-ydinkeskustan-kehittäminen-ja-kaavakohteetKeskustaillassa ydinkeskustan kehittäminen ja kaavakohteet 31.3.2017 12:25:00

Seuraa meitä