Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden Lahtea tehdään nyt

Lahti uudistuu rakentamalla uutta ja uudistamalla nykyisiä alueita ja rakennuksia. Uudistushankkeet ulottuvat keskustasta kaupungin eri osiin.
Näkymä kaupungintalon tornista kohti Vesijärveä

Lahti uudistuu voimakkaasti keskustassa sekä maankäytön muutosalueilla Radanvarressa, Hennalassa, Niemessä, Rakokivessä ja Sopenkorvessa. Muutokset ovat pitkiä prosesseja ja niihin liittyy uuden rakentamisen lisäksi rakennusten muuttamista uuteen käyttötarkoitukseen, maanomistusmuutoksia, liikennejärjestelyjä, katujen rakentamista ja muuta kehittämistä. 

Aluehankkeissa on paljon osapuolia sekä kaupungin omassa organisaatiossa että yksityisiä yrityksiä ja yhteisöjä. Alueiden maanomistajat, nykyiset ja tulevat asukkaat sekä siellä työssäkäyvät ja asioivat ovat tärkeitä keskustelukumppaneita alueiden tulevaisuutta suunniteltaessa. Kehittämistä koordinoidaan kaupungin maankäyttö ja aluehankkeet –yksikössä.

Näillä alueilla on myös paljon mahdollisuuksia uudelle yritystoiminnalle. Yritysten sijoittumisesta Lahden seudulle saa lisätietoja Lahden seudun kehitysyhtiö Ladecista (LahtiBusinessRegion.fi)

Aluehankkeiden joukossa on myös satama-urheilukeskus. Tätä aluetta on tavoitteena  kehittää ja monipuolistaa virkistyksen, liikunnan, kulttuurin, matkailun ja tapahtumien vapaa-ajan vyöhykettä.

 

 

Ranta-Kartanon alueen kaikki kadut liikenteelle syyskuun aikanahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/ranta-kartanon-alueen-kaikki-kadut-liikenteelle-syyskuun-aikanaRanta-Kartanon alueen kaikki kadut liikenteelle syyskuun aikana13.9.2018 10:30:00
Rautatienkadun Taideakselille valmistuu kaksi taideteostahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/rautatienkadun-taideakselille-valmistuu-kaksi-taideteostaRautatienkadun Taideakselille valmistuu kaksi taideteosta24.8.2018 13:50:00
Ranta-Kartanossa isoja muutoksia liikennejärjestelyissähttps://www.lahti.fi/ranta-kartanossa-isoja-muutoksia-liikennejärjestelyissäRanta-Kartanossa isoja muutoksia liikennejärjestelyissä10.8.2018 7:45:00

Seuraa meitä