Siirry suoraan sisältöön

Uutta Hennalaan

Hennalan alue ja rakennukset olivat vuoden 2014 loppuun saakka Puolustusvoimien käytössä. Rakennukset ovat saaneet uudet omistajat ja niiden saneeraukset ovat käynnissä.
Hennalan kasarmi.

Hennalan vanhan varuskunta-alueen rakennukset ovat nyt myyty uusille omistajille ja niiden saneeraus uuteen käyttöön on meneillään. Osa rakennuksista selvisi pienellä remontilla ja niissä on jo uusi toiminta käynnissä. Upseerikerho on ainoa, jossa sama toiminta jatkui keskeytyksettä. Senaatti-kiinteistöt kiinteistönomistajana vastasi rakennusten myynnistä.

Uudisrakentamista 5000 asukkaalle

Kasarmialueen asemakaavamuutoksessa kaavoitetaan tontteja uudisrakentamiselle alueen eteläosaan sekä Helsingintien varteen lippukentän eteläpuolelle. Uudet rakennukset ovat pääosin asuinkerrostaloja.  Alueen länsiosan ennestään rakentamattomalle harjoituskenttäalueelle tulee kokonaan uusi asuinalue, jossa sielläkin rakennukset ovat pääosin kerrostaloja. Alueen valmistuminen kestää arviolta 20 vuotta.

Poliisitalo entiseen muonituskeskukseen

Hämeen poliisilaitoksen pääpoliisiasema muutti keväällä 2018 entiseen muonituskeskuksen rakennukseen. Sitä ennen rakennuksessa ja sen piha-alueella tehtiin perusteellisia muutos- ja saneeraustöitä.

Asuntoja punatiilirakennuksiin

Hennalan satavuotiaista punatiilirakennuksista muutamaa saneerataan parhaillaan omistajaperheiden kodeiksi. Suuremmistakin rakennuksista uusilla omistajilla on suunnitelmia rakentaa niihin asuntoja.

Upseerikerho ja juhlatiloja

Toimintaansa jatkavan upseerikerhon lisäksi alueelle on perustettu Hennala-klubi, jonka juhlatiloja voi vuokrata eri tilaisuuksiin. Entisessä sotilaskodissa toimii ravintola Hennalan Päämaja ja entisessä sotilasmusiikkimuseossa Apulanta-yhtyeen Apulandia, jossa on yhtyeen toimitilojen lisäksi museo ja kahvila.

Toimistoja, tuotantotiloja  ja varastoja

Osa rakennuksista jatkaa elämäänsä toimistona tai varastona, mikä vastaa niiden käyttöä puolustusvoimien aikanakin. Rakennusten käyttötarkoitus voi myös muuttua jatkuvasti, kuten tapahtui armeijankin aikanakin.  Hennalan vanhoissa rakennuksissa toiminta tapahtuu rakennuksen ehdoilla, eikä niihin voi rakentaa esimerkiksi lisäsiipiä tai uusia kerroksia.