Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Kartanon kadut ja aukiot

Ranta-Kartanon aluetta ympäröivät kadut rakennetaan vuosina 2017 -2019.  Keskellä kulkevan puistoväylän ja aukioiden suunnittelu on käynnissä ja niiden rakentaminen alkaa katujen valmistuttua.
Ranta-Kartanon alue.

Alueen keskellä kulkevan puistoväylän ja sivupuistojen suunnittelu on käynnissä ja suunnitelmaluonnos on nähtävänä 7.11.2018 saakka. Sitä voi kommentoida ja antaa parannusehdotuksia nettikyselyssä.

Katujen rakentaminen käynnissä

Katurakentaminen alkoi keväällä 2017  pilaantuneiden maiden puhdistustöillä Kisapuiston puoleisella alueella.  Vuonna 2017 valmistui Kyösti Kallion katu sekä pääosa Kartanonkadusta. Vuonna 2018 työt ovat jatkuneet Ranta-Kartanon keskustan puoleisilla alueilla. Rakennusurakka käsittää kaikki Ranta-Kartanoa ympäröivät kadut sekä Aleksanterinkadun länsipään. Työt valmistuvat urakkasopimuksen mukaisesti syksyyn 2019 mennessä.  Katu-urakkaa seuraavalle sivustolle pääsee oikealla olevasta linkistä.

Suunnitelmat

Ranta-Kartanon katu-, aukio- ja puistoalueille on laadittu kunnallistekninen yleissuunnitelma vuonna 2012. Suunnitelmaa on tarkistettu vuonna 2014. 

Keskellä kulkevan puistoväylän sekä sivupuistojen toteuttamissuunnitelmat tehdään vuoden 2018 aikana.  Tarkoitus on rakentaa nykyisen Jalkarannantien paikalle vehreä puistoväylä keskustasta Pikku-Vesijärvelle ja edelleen Vesijärven rantaan.  Tälle väylälle ei tule ajoneuvoliikennettä, ainoastaan pyöräily ja kävely sallitaan. 

Osana puistoväylän suunnittelua suunnitellaan myös vielä rakentamattomien tonttien tilapäiskäyttöä sekä rakentamisen vaiheistusta.

Rakennettaville kaduille on laadittu katusuunnitelmat sekä rakentamissuunnitelmat.

 

 

Ranta-Kartanon katutyöt siirtyvät talvitauollehttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/ranta-kartanon-katutyöt-siirtyvät-talvitauolle1Ranta-Kartanon katutyöt siirtyvät talvitauolle9.11.2018 9:40:00
Ranta-Kartanon katujen viimeistelytyöt käynnissähttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/ranta-kartanon-katujen-viimeistelytyöt-käynnissäRanta-Kartanon katujen viimeistelytyöt käynnissä17.10.2018 5:50:00