Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Kartanon kadut ja aukiot

Ranta-Kartanon aluetta ympäröivät kadut rakennetaan vuosina 2017 -2019.  Keskellä kulkevan puistoväylän ja aukioiden suunnittelu on käynnissä ja niiden rakentaminen alkaa katujen valmistuttua. Pusitoväylä rakennetaan vaiheittain alueen kortteleiden rakentamisen mukaan.
Ranta-Kartanon alue.

Alueen keskellä kulkevan puistoväylän ja sivupuistojen suunnittelma on valmistunut ja hyväksytty.  Nyt on laadittavana rakentamis- ja vaiheistussuunnitelmat.

Katujen rakentaminen käynnissä

Katurakentaminen alkoi keväällä 2017  pilaantuneiden maiden puhdistustöillä Kisapuiston puoleisella alueella.  Vuonna 2017 valmistui Kyösti Kallion katu sekä pääosa Kartanonkadusta. Vuonna 2018 työt  jatkuivat Ranta-Kartanon keskustan puoleisilla alueilla. Rakennusurakka käsittää kaikki Ranta-Kartanoa ympäröivät kadut sekä Aleksanterinkadun länsipään. Työt valmistuvat urakkasopimuksen mukaisesti syksyyn 2019 mennessä.  Katu-urakkaa seuraavalle sivustolle pääsee oikealla olevasta linkistä.

Suunnitelmat

Ranta-Kartanon katu-, aukio- ja puistoalueille on laadittu kunnallistekninen yleissuunnitelma vuonna 2012. Suunnitelmaa tarkistettiin vuonna 2018. 

Vanhan Jalkarannantien paikalle rakennetaan vehreä puistoväylä keskustasta Pikku-Vesijärvelle ja edelleen Vesijärven rantaan.  Tälle väylälle ei tule ajoneuvoliikennettä, ainoastaan pyöräily ja kävely sallitaan. 

Osana puistoväylän suunnittelua suunnitellaan myös vielä rakentamattomien tonttien tilapäiskäyttöä sekä rakentamisen vaiheistusta.