Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Kartanon kadut ja puistoväylä

Ranta-Kartanon aluetta ympäröivien katujen rakennusurakka valmistui kesällä 2019.  Alueen keskellä kulkeva puistoväylä ja sivupuistot rakennetaan vaiheittain alueen kortteleiden rakentamisen edistyessä.
Ranta-Kartanon alue.

Vanhan Jalkarannantien paikalle rakennetaan vehreä puistoväylä keskustasta Pikku-Vesijärvelle ja edelleen Vesijärven rantaan.  Tälle väylälle ei tule ajoneuvoliikennettä, ainoastaan pyöräily ja kävely sallitaan. 

Puistoväylän ja sivupuistojen suunnitelma on valmistunut ja hyväksytty.  Nyt on laadittavana rakentamis- ja vaiheistussuunnitelmat.

Paasikivenaukion ensimmäinen vaihe valmistui kesällä 2019. Aukion ja puistoväylän rakentaminen jatkuu tulevina vuosina kortteleiden rakentamisen aikataulussa.

Tuulisuus selvitetty

Alueelle on teetetty tuulisuus- ja pienilmastoselvitys. Selvityksen mukaan Ranta-Kartanon katutaso on tuulioloiltaan turvallinen ja pääasiassa myös viihtyisä. Kaavan mukainen rakentaminen ei aiheuta erityisiä tuulisuppiloita tai muuta vastaavaa haittaa. Selvityksen suosituksia käytetään puistosuunnittelussa mm. oleskelualueiden sijoittelussa.

Alueelle on suunniteltu useampia pergoloita, joiden sijaintiin ja rakenteeseen selvitys antaa ohjeita, jotta pergolat toimisivat halutulla tavalla mm. katkaisemassa tuulia. Selvitys on kokonaisuuden luettavissa sivun oikeassa reunassa olevasta linkistä.