Siirry suoraan sisältöön

Satama-urheilukeskus

Lahden sataman ja urheilukeskuksen välinen alue on virkistyksen, liikunnan ja vapaa-ajan paikkojen keskittymä veden ja luonnon äärellä kaupungin keskustassa. Vuoden 2017 aikana työryhmä pohti, miten hyvästä alueesta saadaan entistä parempi ja millainen alue voisi olla vuonna 2030.
Suunnittelua on jatkettu ja mm. rantasaunahanke on kaavoitusvaiheessa.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/satama-urheilukeskus.jpg

Lahden sataman ja urheilukeskuksen välinen alue käsittää Ranta-Kartanon, Kisapuiston, Sibeliustalon ympäristöineen, sataman, rantaväylän, Pikku-Vesijärven puiston, Lanupuiston, Teivaan sataman sekä urheilu- ja messukeskuksen ympäristöineen.

Tavoitteena on parantaa aluetta entisestään ja lisätä sen ympärivuotista käyttöä mielenkiintoisena liikunnan, kulttuurin, tapahtumien, kaupunki- ja luontomatkailun sekä vapaa-ajan ja virkistäytymisen vyöhykkeenä. 

Työn kuluessa on kerätty kaupunkilaisilta eri yhteyksissä ideoita ja mielipiteitä tämän alueen kehittämisestä.  Kaupunkilaiset pitävät jo nyt rantaa, puistoja ja liikunta-alueita kaupungin ykköspaikkoina ja arvostavat erityisesti vihreyttä, luonnonläheisyyttä ja hyviä liikuntamahdollisuuksia - ja loistavaa sijaintia.  Kehitysideoita on saatu niin uusista liikuntalajeista kuin esim. tapahtumapaikoista, taide-elämyksistä ja pysäköintipaikoistakin.

Kaupungin asiantuntijatyöryhmä on koonnut alueella vireillä olevia hankkeita sekä uusia ideoita, joilla alueen eri osia tulevina vuosina voidaan kehittää.  Lopputuloksena syntyi hankelistojen lisäksi visio, millainen alue voisi olla vuonna 2030.  Vision pääkohdat on koottu havainnekuvista tehdylle videolle sekä kahdelle visiokartalle. Tarkemmin visiota sekä hankkeiden toteutuspolkuja on esitelty visioraportissa.  

Kokonaisuuden on tavoitteena olla myös yrittäjiä houkutteleva ja liiketoiminnallisesti mielenkiintoinen.  Alueelle halutaan lisää yritystoimintaa ja yrityksistä sekä yhteisöistä kumppaneita toteuttamaan isoja ja pieniä hankkeita.  Mahdollisuuksia on suurista kylpylähotelleista ja Ranta-Kartanon asuntokortteleista pieniin pop up -tapahtumiin.  

Alueen kehittämistä jatketaan eri kokonaisuuksien yksityiskohtaisella suunnittelutyöllä.  Visiotyötä on ohjannut kaupungin elinvoima- ja työllisyysjaosto. Hankkeeseen on saatu maakunnan kehittämisrahoitusta.

 

Esite asukkaille

Esite tapahtumajärjestäjille

 Lisätietoja: