Siirry suoraan sisältöön

Nykytilanne

Lahden sataman ja urheilukeskuksen välinen alue käsittää Ranta-Kartanon, Kisapuiston, Sibeliustalon ympäristöineen, sataman, rantaväylän, Pikku-Vesijärven puiston, Lanupuiston, Teivaan sataman sekä urheilu- ja messukeskuksen ympäristöineen.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/urheilukeskuksesta%20satamaan%20viistokuva.jpg

Kisapuistossa ja Urheilukeskuksessa on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa eri liikunta- ja urheilulajeja ympäri vuoden niin liikuntaseuroille ja järjestöille kuin perheille ja yksittäisille kaupunkilaisille.  Urheilukeskus on myös suurten urheilutapahtumien, kuten vuoden 2017 hiihdon MM-kisojen tapahtumapaikka. Kisapuistossa pelataan valtakunnallisissa ja maakunnallisissa sarjoissa jalkapalloa, pesäpalloa ja muita palloilulajeja.

Urheilu- ja messukeskus on useiden rakennusten muodostama hallikokonaisuus, jossa järjestetään sekä isoja tapahtumia että harrastetaan eri liikuntalajeja. Hallien pääkäyttäjiä ovat kaupungin liikuntatoimi ja Lahden Messut Oy.

Sibeliustalo on kongressi- ja konserttikeskus, joka on valmistunut vuonna 2000 vanhan tehdasrakennuksen yhteyteen.  Sibeliustalon viereistä Vesijärven satamasta löytyy kahviloita ja ravintoloita niin maalta kuin ravintolalaivoistakin. Alueella järjestetään myös runsaasti tapahtumia. Teivaan satama on monen lahtelaisen veneilijän kotisatama ja siellä on myös vierasvenesatama palveluineen. Teivaassa on vireillä hotellin kaavahanke.

Alueella on laadukas viheralueverkosto hoidetuista kaupunkipuistoista monipuolisiin kaupunkimetsiin. Merkittävimmät puistot ovat Pikku-Vesijärven puisto, Lanupuisto ja FellmaninpuistoSalpausselän harjumaasto tarjoaa oivan ympäristön liikuntaan ja luontoretkeilyyn.

Ranta-Kartano on tulevaisuudessa viihtyisä asuinalue, jonka läpi kulkee puistoreitti keskustasta Pikku-Vesijärven puistoon. Ranta-Kartanoon suunnitellaan asuntojen lisäksi hotellia ja vesiliikuntakeskusta sekä pysäköintitaloa.  Aiemmin alueella toimi linja-autoasema ja suurin osa alueesta oli pysäköintikenttää.