Siirry suoraan sisältöön

Asukastoiminta

Kaipaatko toimintaa, haluatko osallistua? Tiedätkö millaisia toimintamahdollisuuksia sinulla on? Tutustu joihinkin mahdollisuuksiin näillä sivuilla  ja lähde mukaan!
Kokemuskävely Kerinkallion metsässä.

Lahtelaisilla on monia keinoja osallistua oman asuinalueen ja kaupungin toimintaan.
On sähköisiä raateja ja sovelluksia, joiden kautta voi kertoa mielipiteensä asioista. On lukuisia yhdistyksiä ja yhteisöjä, joihin voi liittyä. On yleisten alueiden talkoita ja asuinaluetapahtumia. Tietoa mahdollisuuksista löydät Osallistu ja vaikuta -sivulta.

Aluekummit asukkaiden tukena

Useilla asuinalueilla on oma vapaaehtoinen aluekummi, joka toimii yhteyshenkilönä asukkaiden ja virkamiesten välissä. Ota yhteyttä aluekummiin, jos haluaisit tehdä yhdessä jotain alueesi viihtyisyyden, turvallisuuden tai yhteisöllisyyden eteen.

Hyvää mieltä ympäristömummo- ja vaaritoiminnasta

Ympäristömummot ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka yhdessä sovitun aikataulun mukaan vierailevat 'omassa' päiväkodissaan olemassa läsnä kiireettömänä aikuisena. Toiminnalla tuetaan sukupolien kohtaamista sekä päiväkotien ympäristötyötä.

Tämän sivun alasivuilta löydät tietoa aluekummitoiminnasta, ympäristömummo- ja vaaritoiminnasta, sekä kaupungin tukemien asukastalkoiden järjestämisestä.

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto ja Kumppanuusverkosto ovat keränneet sivuilleen suuret tietopankit, joista löydät tietoa yhdistyksistä, palveluista ja tiloista, sekä vapaaehtoistoiminnasta. Vapaaehtoistyö.fi -sivustolta löydät tarjolla olevia vapaaehtoistöitä.