Siirry suoraan sisältöön

Talkoot

Lahtelaisilla on monia mahdollisuuksia vaikuttaa yhteisen ympäristömme siisteyteen. Osallistu asukastalkoisiin, lähde roskalenkille tai tule haravoimaan syksyistä Kirkkopuistoa. Siisti Lahti on yhteinen asiamme.
SiistiLahti -logo

Yleisten alueiden siivoustalkoot

Asukasyhdistysten, erilaisten ryhmien tai yksittäisten asukkaiden järjestämillä talkoilla siivotaan kaupungin yleisiä alueita. Kaupunki tarjoaa talkoisiin keruuvälineet (käsineet, roskapihdit ja jätesäkit), kuljettaa kerätyt roskat pois ja tarjoaa kiitokseksi pienimuotoisen muonituksen talkoolaisille. Talkoot sovitaan aina etukäteen, katso linkkilaatikosta ohjeet.

Lainaa roskapihdit ja lähde roskalenkille

Koska tahansa voi yksin tai porukalla lähteä roskalenkille lainaamalla Lahti-Pisteestä keräyspihdit. Roskapussiksi käy vanhat muovipussit ja kerätyt roskat saa laittaa julkiseen puistoroskikseen. Roskapihtien lainauksella kannustetaan asukkaita roskalenkille. Roskalenkin eli ploggauksen idea on pinkaista pieni matka juosten tai hölkäten ja noukkia vastaan tulevat roskat. Hyväselkäiselle lenkkeilijälle riittää välineiksi hanskat, pussi ja seikkailumieli, mutta pihdillä roskia on mukavampi kerätä pusikoista jne.

Pihtejä on lainattavissa yhdeksän kappaletta ja ne voi varata soittamalla tai käymällä Lahti-Pisteessä. Lainaus kannattaa sopia etukäteen niin varmistaa pihtien saamisen haluttuun aikaan. Laina on lyhytaikainen, päivän tai muutaman kerrallaan.

Lahti-Piste

Kauppakeskus Trio 2. kerros – Vesku-aukio
Aleksanterinkatu 18
15140 LAHTI

p. 03 814 23 55, lahtipiste@lahti.fi

Koululaisten siivoustalkoot

Koululaiset huolehtivat osaltaan yhteisten alueiden siisteydestä siivoamalla keväisin koulujen lähialueilta lähinnä sellaista roskaa, jonka he itse olisivat voineet tuottaa. Koululaisten siivoustalkoopäivällä on Lahdessa yli 30 vuotiset perinteet.

Kirkkopuiston haravointitalkoot

Syksyn suositut haravointitalkoot järjestetään vuosittain Kirkkopuistossa. Talkoilemassa on säästä riippuen kymmenistä jopa sataan henkeen. Talkoiden keskuspaikka on Launeen neidot -patsaalla, josta saa tarvittavat välineet ja talkoorupeaman jälkeen soppamuonituksen. Haravointitalkoiden ajankohta ilmoitetaan Menoinfossa ja Kirkkopuistosta löytyvillä kylteillä.


Lisätietoa

Lahden ympäristöneuvonta
p. 044 416 2762, ymparisto@lahti.fi