Siirry suoraan sisältöön

Mikä tyhjennysväliksi jäteastialle?

Vakituisella asunnolla ja kesämökillä tulee olla erilliset jäteastiat sekajätteelle ja energiajätteelle. Biojätteen kompostointi on suositeltavaa omakotitaloissa ja vastaavissa.
Jäteastian tyhjennys

Sekajäteastian tyhjennysväliksi voi sopia enintään kaksi viikkoa. Mikäli kiinteistöllä kompostoidaan biohajoava elintarvike- ja keittiöjäte (ruokajäte) ja niitä ei päädy sekajätteen sekaan, voi tyhjennysväliä harventaa enintään 16 viikkoon asti. Energiajäteastian tyhjennysväliksi voi sopia enintään 16 viikkoa. Biojäteastian tyhjennysväli voi olla enintään kaksi viikkoa. Kartongin-, metallin- ja lasinkeräysastian tyhjennysväli voi olla enintään 26 viikkoa. Biojätteelle, kartongille, metallille ja lasille on oltava erilliset jäteastiat, mikäli kiinteistöllä on vähintään 10 asuinhuoneistoa. Kompostoinnista on ilmoitettava kirjallisesti jätelautakunnalle täyttämällä kompostointi-ilmoitus. Lomakkeet löytyvät Asioi verkossa -kohdasta.

Kuluta tarkasti ja lajittele huolella – voit saada jäteastioille harvemman tyhjennysvälin

Syntyykö taloudessasi erittäin vähän jätettä? Lajitteletko jätteet huolella? Toimitatko hyödynnettävät pakkausjätteet Rinki-ekopisteeseen? Voit hakea poikkeuslupaa jätelautakunnalta jäteastioiden pidemmälle tyhjennysvälille (yli 16 viikkoa). Täytä hakemus jäteastian tyhjennysvälin pidentämiseksi Asioi verkossa -kohdassa.

Jätteenkuljetuksen voi tilapäisesti keskeyttää, jos kiinteistö on kokonaan pois käytöstä, eikä kukaan käytä taloa vakituisena- tai vapaa-ajanasuntona. Tee alle vuoden kestävästä kiinteistökohtaisten jäteastioiden tyhjennyksen keskeytyksestä ilmoitus jätteenkuljetuksen asiakaspalveluun. 1.1.2020 alkaen yli vuoden kestävää jätteenkuljetuksen keskeytystä tulee hakea kirjallisella hakemuksella jätelautakunnalta. Lomakkeet löytyvät Asioi verkossa -kohdasta.