Siirry suoraan sisältöön

Jätemaksut

Kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan sille tehtävän hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Jätemaksujen perusteista määrätään jätetaksassa, jonka hyväksyy jätelautakunta.
Kujalan jäteasema

Jätetaksassa määrätään seuraavat maksut:

  • ekomaksu
  • kunnan järjestämän seka- ja energiajätteen kuljetuksen jäteastioiden tyhjennysmaksut Orimattilan Artjärvellä, Kärkölässä, Heinolan ja Sysmän haja-asutusalueella, sisältäen aluejätepistemaksut
  • kunnan järjestämän biojätteen kuljetuksen jäteastioiden tyhjennysmaksut Heinolassa ja Orimattilassa
  • pienerämaksut PHJ:n jäteasemilla
  • käsittely- ja vastaanottomaksut PHJ:n Kujalan jätekeskuksessa

Jätehuollon perusmaksu

Ekomaksu-nimike muuttuu vuoden 2020 alussa Jätehuollon perusmaksu -nimikkeeksi. Jätehuollon perusmaksu veloitetaan kaikilta Päijät-Hämeen jätelautakunnan toimialueen käyttökelpoisilta asuinkiinteistöiltä. Jätemaksu perustuu kiinteistön käyttötarkoitukseen ja asuntojen lukumäärään. Maksuvelvollinen on kiinteistön omistaja. PHJ:n asiakaspalvelupuh. 03 871 1767.

Muutoksen hakeminen jätemaksuun 

Muutosta voi hakea jätehuollon perusmaksuun ja Kärkölän, Sysmän haja-alueen, Heinolan haja-alueen ja Orimattilan Artjärven aluejätepistemaksuun. Perusmaksu voidaan poistaa, jos rakennus on asumiskelvoton tai rakennusta ei enää ole. Aluekeräyspistemaksua voidaan kohtuullistaa, jos aluekeräyspiste on vaikeasti tavoitettavissa. Voit hakea jätemaksun kohtuullistamista täyttämällä jätemaksun muutoshakemus -lomakkeen Asioi verkossa -kohdassa. Viranomaisen hakemusasiat p. 044 416 4352 ma-to 12-15 ja pe 8-11.

Jätemaksun kertymästä ja käytöstä raportoidaan säännöllisesti.