Siirry suoraan sisältöön

Lahden arkkitehtuuripoliittinen ohjelma

Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman eli APOLIn tavoite on parantaa rakennetun ympäristön esteettistä laatua. Se on tarkoitettu kaikille lahtelaisille ja jokapäiväiseksi työkaluksi rakennettuun ympäristöön vaikuttaville toimijoille.
Tyylitelty kuva Mustankallionmäen vesitornista. Vesitornia on käytetty Lahden arkkitehtuuripoliittisen ohjelman tunnuskuvana.

Vuonna 2010 laadittu arkkitehtuuripoliittinen ohjelma tukee kaupungin strategiaa. Arkkitehtonisesti laadukas ympäristö parantaa kaupungin kilpailukykyä ja asukkaiden elämänlaatua.

Apoli vaalii lahtelaisia erityispiirteitä

Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma asettaa valtakunnalliset ja maakunnalliset arkkitehtuuripoliittiset tavoitteet paikallisiin lähtökohtiin. Se myös vaalii lahtelaisia erityispiirteitä, joista muodostuu kaupungin imago ja osa rakennetun ympäristön laadusta.

Välineitä lahtelaisen arkkitehtuurin luomiseen ja rakennuskulttuurin kehittämiseen ovat Apoli Lahden sisältämät Rakennetun ympäristön laatutavoitteet 2020 ja laatutavoitteita tukevat Toimintatavat.

Lahti ja Nastola yhdistyivät vuoden 2016 alusta. Laajentunut toimintaympäristö toi mukanaan uudenlaisia paikallisia erityispiirteitä. Siksi APOLI on päivitettävä, ja erityisesti sen sisältämät Rakennetun ympäristön laatutavoitteet tarkistettava. Myös toimintatavat ja tavoiteaika tarkistetaan uudistustyössä.

Tunnustusta annetaan Apolifoorumissa

Vuosittain järjestettävä Apolifoorumi on osa arkkitehtuuripoliittisia toimenpiteitä. Tilaisuudessa jaetaan APOLI-tunnustus, joka on palkinto laadukkaan ympäristön edistämisestä. 

Yhteystiedot