Siirry suoraan sisältöön

Kirjasto ja kulttuuri

Lapsia juhlimassa.

Koronavirukseen liittyen

Kirjastot ovat kiinni – palvelut siirtyneet verkkoon 

Museot, kaikki harrastustilat ja -paikat, urheilu- ja nuoristotilat on suljettu 17.3. alkaen.

Lahden kaupunginteatterin esitykset ja Sinfonia Lahden konsertit on tältä keväältä peruttu. 

Sinfonia Lahden konsertteja voit kuunnella maksutta: www.classiclive.com.

Lahden kaupungin toimenpiteet koronavirustilanteessa

_ _ _ _ _ _ _

Kirjasto ja kulttuuri Lahdessa lyhyesti

Lahti on kulttuurikaupunki. Lahdessa järjestetään vuosittain satoja kulttuuritapahtumia, joihin tullaan läheltä ja kaukaa. 

Lahti on tunnustettu ja houkutteleva kulttuurikaupunki. Kaupunginteatterin musikaalit tuovat teatterin ystäviä Lahteen koko Etelä-Suomesta ja Sinfonia Lahti tuottaa elämyksiä alueen asukkaille ja kansallisesti sekä vie musiikkia maailmalle.

Kaupungin kulttuurilaitokset ja kirjasto tekevät monimuotoista yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa. Lahden kaupungin peruskoululaiset ja lukiolaiset tutustuvat oman kaupungin kulttuurikohteisiin kaupungin kulttuuriohjelman mukaisesti.

Kirjasto palvelee

Lahdessa on pääkirjasto, kahdeksan lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Kolmessa omatoimikirjastossa voi asioida silloin kun itselle parhaiten sopii.

Teatterissa viihtyvät kaikenikäiset

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa ennakkoluulotonta ja ajankohtaista ohjelmistoa kaikenikäisille katsojille. Yhteisöllinen Avoin näyttämö tarjoaa erilaisia helposti lähestyttäviä tapoja tutustua teatteriin. Tutustu kaupunginteatterin kevään 2020 ohjelmistoon.

Museokioskista kohtaamisten paikka Aleksilla

Lahden museoihin kuuluvat Taidemuseo, Julistemuseo, Hiihtomuseo, Historiallinen museo ja Radio- ja tv-museo Mastola. Museokioski on 2019 avautunut Lahden museoiden pop up -tila. Museokioski tuo esille varsinkin Historiallisen museon, Taidemuseon ja Julistemuseon näyttely- ja työpajatoimintaa näiden tilojen ollessa remontissa ja rakennusvaiheessa.

Käytettävissä on myös uusia älylaitteilla toimivia mobiiliopastuksia; tutustu Hiihtomuseon mobiilioppaaseen! Oppaasta saat tietoa Lahden hiihtostadionin historiasta.   

Mobiiliopas

Museokaupasta löydät ajankohtaiset julkaisut, lahjat ja tuliaiset, lahtelaista designia sekä omista näyttelyistä tuotteistettuja tuotteita huokeaan hintaan. Museokaupan tuotteita voit ostaa nyt myös verkkokaupasta.

Museon verkkokauppa

Sinfonia Lahdessa on vetovoimaa 

Lahden kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti parantaa elämänlaatua ja tarjoaa elämyksiä klassisen ja viihdemusiikin konserteillaan. Orkesteri jatkaa myös kansainvälisesti näkyvää työtään.

Sinfonia Lahden kotisali on Sibeliustalo, joka tapahtumapaikkana ja konserttitalona kuuluu kansainvälisesti mitattuna maailman parhaimmistoon.