Siirry suoraan sisältöön

Kirjasto ja kulttuuri

Lahti on kulttuurikaupunki, vuosittain on satoja tapahtumia, joihin tullaan läheltä ja kaukaa.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/KulttuuriSite/PublishingImages/Lasten%20itsenaisyyspaivajuhlasta_kirjasto%20ja%20kulttuuri-18.jpg

Kaupungin kulttuurilaitokset ja kirjasto tekevät monimuotoista yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa. Lahden kaupungin peruskoululaiset ja syksystä 2016 alkaen myös lukiolaiset tutustuvat oman kaupungin kulttuurikohteisiin kaupungin kulttuuriohjelman mukaisesti.

Lastenkulttuurikeskus Efektin kautta päiväkodit ja koulut voivat tilata maksuttomia kulttuurivierailuja. Lahden Lasten Talvikarnevaali on jokavuotinen, odotettu tapahtuma.

Tarjolla on myös ikäihmisille räätälöityjä kulttuuripalveluja ja ohjelmaa.

Kirjasto palvelee

Lahdessa on pääkirjasto, kahdeksan lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Kolmessa omatoimikirjastossa voi asioida silloin kun itselle parhaiten sopii.

Teatterissa viihtyvät kaikenikäiset

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa ennakkoluulotonta ja ajankohtaista ohjelmistoa kaikenikäisille katsojille. Uusi yhteisöllinen Avoin näyttämö tarjoaa erilaisia helposti lähestyttäviä tapoja tutustua teatteriin.

Lahden museot mobiiliajassa

Lahden museoihin kuuluvat Taidemuseo, Julistemuseo, Hiihtomuseo, Historiallinen museo ja Radio- ja tv-museo Mastola. Taidemuseo esittelee nykytaidetta ja omia kokoelmia vaihtuvissa näyttelyissä. Historiallinen museo tarjoaa monipuolisen kattauksen historiaa Lahden kartanossa. Julistemuseosta parhaiten tunnetaan kansainvälinen Julistetriennale, joka järjestetään kolmen vuoden välein, seuraavaksi tänä kesänä 2017.

Käytettävissä on myös uusia älylaitteilla toimivia mobiiliopastuksia; tutustu Hiihtomuseon mobiilioppaaseen! Oppaasta saat tietoa Lahden hiihtostadionin historiasta.   

Museokaupasta löydät ajankohtaiset julkaisut, lahjat ja tuliaiset, lahtelaista designia sekä omista näyttelyistä tuotteistettuja tuotteita huokeaan hintaan. Museokaupan tuotteita voit ostaa nyt myös verkkokaupasta: https://verkkokauppa.lahti.fi/fi/museokauppa 

Sinfonia Lahdessa on vetovoimaa 

Lahden kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti parantaa elämänlaatua ja tarjoaa elämyksiä klassisen ja viihdemusiikin konserteillaan. Orkesteri jatkaa myös kansainvälisesti näkyvää työtään.

Sinfonia Lahden kotisali on Sibeliustalo, joka tapahtumapaikkana ja konserttitalona kuuluu kansainvälisesti mitattuna maailman parhaimmistoon.

 

 

Dima Slobodenioukille esitetään jatkokautta Lahden kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/dima-slobodenioukille-esitetään-jatkokautta-lahden-kaupunginorkesterin-taiteellisena-johtajanaDima Slobodenioukille esitetään jatkokautta Lahden kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana 20.4.2018 8:40:00
Taidetestaajia Uudeltamaalta Lahteenhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/taidetestaajia-uudeltamaalta-lahteenTaidetestaajia Uudeltamaalta Lahteen9.4.2018 15:00:00
Liikunta- ja kulttuurilautakunnan päätökset 21.3.2018 https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/liikunta-ja-kulttuurilautakunnan-päätökset-21-3-2018Liikunta- ja kulttuurilautakunnan päätökset 21.3.2018 22.3.2018 8:45:00