Kirjasto ja kulttuuri

Lahti on kulttuurikaupunki, vuosittain on satoja tapahtumia, joihin tullaan läheltä ja kaukaa.

Kaupungin kulttuurilaitokset ja kirjasto tekevät monimuotoista yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa. Lahden kaupungin peruskoululaiset ja syksystä 2016 alkaen myös lukiolaiset tutustuvat oman kaupungin kulttuurikohteisiin kaupungin kulttuuriohjelman mukaisesti.

Lastenkulttuurikeskus Efektin kautta päiväkodit ja koulut voivat tilata maksuttomia kulttuurivierailuja. Lahden Lasten Talvikarnevaali on jokavuotinen, odotettu tapahtuma.

Tarjolla on myös ikäihmisille räätälöityjä kulttuuripalveluja ja ohjelmaa.

Kirjasto palvelee

Lahdessa on pääkirjasto, kahdeksan lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Kolmessa omatoimikirjastossa voi asioida silloin kun itselle parhaiten sopii.

Teatterissa viihtyvät kaikenikäiset

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa ennakkoluulotonta ja ajankohtaista ohjelmistoa kaikenikäisille katsojille. Uusi yhteisöllinen Avoin näyttämö tarjoaa erilaisia helposti lähestyttäviä tapoja tutustua teatteriin.

Lahden museot mobiiliajassa

Lahden museoihin kuuluvat Taidemuseo, Julistemuseo, Hiihtomuseo, Historiallinen museo ja Radio- ja tv-museo Mastola. Taidemuseo esittelee nykytaidetta ja omia kokoelmia vaihtuvissa näyttelyissä. Historiallinen museo tarjoaa monipuolisen kattauksen historiaa Lahden kartanossa. Julistemuseosta parhaiten tunnetaan kansainvälinen Julistetriennale, joka järjestetään kolmen vuoden välein, seuraavaksi kesällä 2017. Käytettävissä on myös uusia älylaitteilla toimivia mobiiliopastuksia.
Radio- ja tv-museo Mastola avaa ovensa yleisölle uudistettuna MM-kisaviikolla 28.2.2017.

Uudistettu Hiihtomuseo on suljettu kisa-aikaisen käytön vuoksi 13.2.-9.3.2017. Tutustu Hiihtomuseon mobiilioppaaseen! Oppaasta saat tietoa Lahden hiihtostadionin historiasta.    

Sinfonia Lahdessa on vetovoimaa 

Lahden kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti parantaa elämänlaatua ja tarjoaa elämyksiä klassisen ja viihdemusiikin konserteillaan. Orkesteri jatkaa myös kansainvälisesti näkyvää työtään.

Sinfonia Lahden kotisali on Sibeliustalo, joka tapahtumapaikkana ja konserttitalona kuuluu kansainvälisesti mitattuna maailman parhaimmistoon.

Asiakaskohtaamisia, kävijöitä, katselijoita vuonna 2015

• kaupunginteatterissa vieraili lähes 69 000 ja 
• museoiden näyttelyissä 24 000 katsojaa,
• kaupunginorkesterin kuulijaluku Sibelius 150 -juhlavuonna oli kaikkiaan 87 902,
• kaupunginkirjaston asiakaskäyntejä oli 1 165 000, verkkokäyntejä 747 400, lainauksia 2 136 500.
• Kymmenen Päijät-Hämeen kunnan Lastenkulttuurikeskus Efekti tavoittaa 30 000 lasta.

 

 

Lahden museoiden monipuolisia kokoelmia julkaistu hakupalvelu FINNAssahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahden-museoiden-monipuolisia-kokoelmia-julkaistu-hakupalvelu-finnassaLahden museoiden monipuolisia kokoelmia julkaistu hakupalvelu FINNAssa19.5.2017 12:45:00
Lahden Kesänäyttämö tuo lavalle Uppo-Nalle -musiikkinäytelmänhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahden-kesänäyttämö-tuo-lavalle-uppo-nalle-musiikkinäytelmänLahden Kesänäyttämö tuo lavalle Uppo-Nalle -musiikkinäytelmän19.5.2017 11:50:00
Lahden taide- ja muotoilukeskuksen tilatarjousneuvottelut jatkuvat kahden tarjoajan kanssahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahden-taide-ja-muotoilukeskuksen-tilatarjousneuvottelut-jatkuvat-kahden-tarjoajan-kanssaLahden taide- ja muotoilukeskuksen tilatarjousneuvottelut jatkuvat kahden tarjoajan kanssa18.5.2017 10:40:00