Siirry suoraan sisältöön

Kirjasto ja kulttuuri

Lapsia juhlimassa.

Koronavirukseen liittyen

Radio- ja TV-museo Mastola ja Hiihtomuseo avataan tiistaina 2. kesäkuuta. Museot palvelevat verkossa ja tarjolla on koko perheelle suunnattuja verkkosisältöjä

Lahden kaupunginteatteri valmistautuu jo syksyn esityskauteen. Tutustu myös teatterin digimateriaaliin oppilaiden, opiskelijoiden, varhaiskasvatuksen sekä palvelutalojen käyttöön. 

Sinfonia Lahden konsertteja voit kuunnella maksutta: www.classiclive.com.

Lahden kulttuuritiloja avataan hallitusti taiteilijoiden ja kulttuurijärjestöjen käyttöön 1.6. alkaen. 

Lahden Kesänäyttämön 25-vuotisjuhlaproduktio Peter Pan siirtyy kesään 2021. Samoin Orkester Norden -orkesterileiri ja kiertue peruuntuu tältä kesältä, ja toiminta Lahdessa jatkuu ensi kesänä 2021.  

Lahden kaupungin toimenpiteet koronavirustilanteessa

_ _ _ _ _ _ _

Kirjasto ja kulttuuri Lahdessa lyhyesti

Lahti on kulttuurikaupunki. Lahdessa järjestetään vuosittain satoja kulttuuritapahtumia, joihin tullaan läheltä ja kaukaa. 

Lahti on tunnustettu ja houkutteleva kulttuurikaupunki. Kaupunginteatterin musikaalit tuovat teatterin ystäviä Lahteen koko Etelä-Suomesta ja Sinfonia Lahti tuottaa elämyksiä alueen asukkaille ja kansallisesti sekä vie musiikkia maailmalle.

Kaupungin kulttuurilaitokset ja kirjasto tekevät monimuotoista yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa. Lahden kaupungin peruskoululaiset ja lukiolaiset tutustuvat oman kaupungin kulttuurikohteisiin kaupungin kulttuuriohjelman mukaisesti.

Kirjasto palvelee

Lahdessa on pääkirjasto, kahdeksan lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Kolmessa omatoimikirjastossa voi asioida silloin kun itselle parhaiten sopii.

Teatterissa viihtyvät kaikenikäiset

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa ennakkoluulotonta ja ajankohtaista ohjelmistoa kaikenikäisille katsojille. Yhteisöllinen Avoin näyttämö tarjoaa erilaisia helposti lähestyttäviä tapoja tutustua teatteriin. Tutustu kaupunginteatterin syksyn 2020 ohjelmistoon.

Tutustu: Kaupunginteatterin digimateriaalia koululaisille, opiskelijoille ja varhaiskasvatukseen

Museot ja museokauppa

Lahden museoihin kuuluvat Taidemuseo, Julistemuseo, Hiihtomuseo, Historiallinen museo ja Radio- ja tv-museo Mastola. LADin suunnittelu ja Historiallisen museon remontti etenevät aikataulussa.  Museot palvelevat verkossa ja tarjolla on koko perheelle suunnattuja verkkosisältöjä. Tutustu esimerkiksi Hiihtomuseon mobiilioppaaseen, josta saat tietoa Lahden hiihtostadionin historiasta.   

Museokaupasta löydät ajankohtaiset julkaisut, lahjat ja tuliaiset, lahtelaista designia sekä omista näyttelyistä tuotteistettuja tuotteita huokeaan hintaan. Museokaupan tuotteita voit ostaa nyt Museon verkkokauppasta tilata osoitteesta museokauppa@lahti.fi

Sinfonia Lahdessa on vetovoimaa 

Lahden kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti parantaa elämänlaatua ja tarjoaa elämyksiä klassisen ja viihdemusiikin konserteillaan. Orkesteri jatkaa myös kansainvälisesti näkyvää työtään.

Sinfonia Lahden kotisali on Sibeliustalo, joka tapahtumapaikkana ja konserttitalona kuuluu kansainvälisesti mitattuna maailman parhaimmistoon.