Siirry suoraan sisältöön

Ikäihmisten kulttuuripalvelut

Nainen lainaa kirjaa kirjastossa.

​Muistelusalkku on suunnattu ikäihmisten parissa palvelukodeissa, päiväkerhoissa tai hoitolaitoksissa työskenteleville. Materiaalin avulla voi toteuttaa vuorovaikutteisia tarina-, muistelu- ja musiikkituokioita ikäihmisten virkistämiseksi. Osa materiaalista soveltuu myös itsenäiseen tutkiskeluun ja muisteluun. 

Muistelusalkun ovat toteuttaneet yhteistyössä Lahden kaupungin kulttuurikeskus, Lahden historiallinen museo, Hiihtomuseo sekä Radio- ja tv-museo. Muistelusalkkua voi tiedustella Radio- ja tv-museo Mastolasta p. 044 416 4830.

ClassicLive

ClassicLive on internetpalvelu, jonka kautta voi katsoa konsertteja, oopperaa ja tanssia internetin kautta. ClassicLiven kautta on mahdollista seurata maailman huipputason orkestereiden, esimerkiksi Sinfonia Lahden, konsertteja. Palvelun tarkoituksena on tuoda livekonsertit kaikkien ulottuville. ClassicLive tuo taide-elämyksen suoraan kotiisi.

Lehtiojan palvelutalo

Lehtiojan palvelukeskuksessa järjestetään lahtelaisille ikääntyneille suunnattua avointa toimintaa. Ohjelmistossa on maksutonta kulttuuritoimintaa ja tapahtumia. Palvelukeskuksen räätälöity kerhotoiminta ulottuu elokuvista mediakoulutukseen, kuvataiteesta musiikkiin. Lisäksi ohjelmistosta löytyy konsertteja, taitelijavierailuja, näyttelyitä, luentoja ja tanssi- sekä teatteriesityksiä.