Siirry suoraan sisältöön

Lukion opiskelijahuolto

Opiskelijahuolto Lahden lukioissa toimii opiskelijan hyvinvoinnin ja oppimisen tukena.

Koronvirukseen liittyen tilannetietoa - opiskelijahuollon palveluista 

Psykologit ja kuraattorit ovat opiskelijoiden tavoitettavissa Wilman välityksellä tai puhelimitse myös kesäkuussa ja palaavat töihin heti elokuun alussa. Heinäkuun ajan toimii psykologi- ja kuraattoripalveluiden päivystyspuhelinnumero 044 482 6127. Keskustelut hoidetaan joko puhelimitse, etäyhteyden avulla tai sopimuksen ja tarpeen mukaan. 

- Opiskeluterveydenhuollon kaikki vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Yhteydenotto opiskeluterveydenhuoltoon arkisin klo 8 - 13 soittamalla numeroon 044 416 3658, jossa on takaisinsoittopalvelu. 

_ _ _ _

Hyvinvoinnin rakentaminen on yhteistyötä.

Lahden lukiossa on hyvä yhteishenki. Sinulla on mahdollisuus osallistua oppilaskunta- ja tutortoimintaan ja saada sieltä myös vertaistukea. Kavereita löytyy nopeasti.

Koko henkilökunta tukee ja ohjaa opiskelijoita opintojen eri vaiheissa.

Arjen pedagogista tukea antavat opettajat, ryhmänohjaaja, opinto-ohjaaja ja rehtori. Tarjolla on myös erityisopettajan, psykologin, kuraattorin ja terveydenhoitajan palvelut.

Erityisopettaja tukee opiskelijaa oppimisen vaikeuksissa. Kuraattori ja psykologi tukevat opiskelijaa hänen sosiaaliseen ja psyykkiseen hyvinvointiinsa liittyvissä kysymyksissä, joita voivat olla opiskeluun, ihmissuhteisiin ja elämäntilanteisiin liittyvät asiat.

Lukioissa tukiopetusta on mahdollista saada hyvin pieniä, rajallisia määriä. Lukioissa ei tehdä hojkseja eli henkilökohtaista opetuksen järjestämistä koskevaa suunnitelmaa.

 

Yhteyshenkilöt

Marja Leskinen, erityisopettaja
p. 044 416 4449

Miia Heinonen, kuraattori
p. 044 416 4194

Tanja Ruuttula, psykologi
p. 050 383 6509

etunimi.sukunimi@lahti.fi