Siirry suoraan sisältöön

Kävelyalueiden hoito

Kaupunki hoitaa kaikki yhdistetyt jalankulku- ja pyörätiet, samoin omakoti- ja rivitalojen kohdalla olevat  erilliset jalkakäytävät. Muiden jalkakäytävien hoidosta vastaavat kiinteistöt.

Talvikunnossapito

Kiireellisyysluokkia on kaksi (A ja B).

Hoitoluokassa A auraus aloitetaan viimeistään, kun lunta on satanut 3 cm. Jalankulun ja pyöräilyn A-luokan pääväylät on aurattu 6 tunnin kuluessa lähtökynnyksen täyttymisestä.

Hoitoluokassa B jalankulku- ja pyöräteiden auraus on suoritettu 12 tunnin kuluessa lähtökynnyksen täyttävän sateen päättymisestä.

Liukkaudentorjunta

Liukkautta torjutaan hiekoittamalla jalankulkuväylät heti, kun vaarallista liukkautta ilmenee.

Asuinkerrostalojen sekä liike- ja teollisuuskiinteistöjen vain jalankululle tarkoitettujen jalkakäytävien talvihoito ja liukkaudentorjunta on kiinteistöjen vastuulla.

Voit tilata puhelimeesi jalkakäytävien liukkaudesta varoittavan tekstiviestin. Katso ohjeet Liukkausvaroitus ja ilmanlaatuvaroitus -alasivulta.

Puhtaanapito

Pientalojen, asuinkerrostalojen sekä liike- ja teollisuuskiinteistöjen kohdalla olevien viheralueiden ja jalankulku- ja pyöräväylien puhtaanapito  on kiinteistöjen vastuulla. Puhtaanapito tarkoittaa lian, roskien, rikkaruohojen ja irtonaisten esineiden poistamista ja kasvillisuuden siistimistä. Lisätietoa Kiinteistölle kuuluvat kadunhoitotyöt -alasivulta.