Siirry suoraan sisältöön

Venepaikat ja palvelut veneilijöille

Teivaan ja Niemen satamissa on tarjolla yli tuhat venepaikkaa Vesijärvellä veneileville. Lisäksi Lahdesta löytyy tuhat soutuvenepaikkaa eri järvien rannoilta. Varaa venepaikka sähköisesti varauspalvelusta.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/LiikuntaSite/PublishingImages/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/satamat-ja-veneily/venepaikat-ja-palvelut-veneilijoille/P8300168%20(1280x720).jpg

Vapaana olevat paikat tulevat yhteiseen jakoon heinäkuun alussa.

Venepaikan varaaminen

Nykyisten asiakkaiden vanhojen venepaikkojen uudelleenvarauskausi on 6.3. – 31.3.2017.

Maksu suoritetaan joko sähköisessä varauspalvelussa tai Lahti-Pisteen palvelukassalla. Palvelukassa perii palvelumaksua 5 €.

Huomioithan sähköistä varauspalvelua käyttäessäsi, että teknisen ja ympäristötoimialan tarjoamat sähköiset lupa- ja varauspalvelut eivät enää tue Internet Explorer 10 -selainta. Jos käytät Internet Explorer 10 -selainta, pyydämme sinua päivittämään selaimen uusimpaan versioon tai lataamaan esimerkiksi Firefox- tai Chrome-selaimen.

Uusien venepaikkojen varaaminen

Vapaaksi jääneitä venepaikkoja voi varata sähköisen varauspalvelun kautta 10.4.2017 alkaen. Näitä paikkoja voi selata venepaikkaluettelosta tai kartalta, jossa varaustilanne näkyy reaaliaikaisena.

Ohjelma hakee veneen leveyden, pituuden ja syväyksen (purjeveneet) perusteella sopivan paikan ja ilmoittaa hinnan.

Toimi näin

Varausta tehtäessä varaa veneen tiedot esille.

Kirjaudu kaupungin verkkopalveluun kohdassa Asioi verkossa.

Venepaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankkipalvelu ja –tunnukset.

Jos käytössäsi ei ole nettiä tai verkkopankkipalvelua, venepaikan maksu hoituu 10.4.2017 kello 10.00 alkaen Lahti-Pisteen palvelukassalla. Palvelukassa perii palvelumaksua 5 €.

Laituriportin avain

Moottori- ja purjeveneiden laituriportin avaimen voit noutaa Lahti-Pisteestä. Jos haluat, että avain postitetaan sinulle, ilmoita siitä erikseen Lahden pääkirjastossa sijaitsevaan Lahti-Pisteeseen (Kirkkokatu 31).

Veneiden telakointi

Veneiden talvi- ja kesätelakointialueet sijaitsevat Niemen satama-alueella. Telakointi on luvanvaraista.

Teivaan satama  

Teivaan satamassa on noin 530 paikkaa  530 paikkaa moottori- ja purjeveneille ja 72 paikkaa soutuveneille. Satamasta löytyy sekajätepiste, pilssivesien sekä septitankkien imutyhjennys, juomavesi ja laiturisähkö. Veneille on myös laskuluiska. Satamassa on lisäksi koirien uimapaikka. Teivaan satama sijaitsee Jalkarannantiellä (Jalkarannantie 15).

Niemen satama 

Niemen satamassa on noin 540 paikkaa moottori- ja purjeveneille ja 131 paikkaa soutuveneille. Satama sijaitsee Kipparikujalla (Kipparikuja 1). Satamasta löytyy seka- ja ongelmajätepiste, laiturisähkö, pilssivesien sekä septitankkien tyhjennyslaite ja tarvittaessa sähköä veneiden kunnostukseenVeneille on telakointialue ja laskuluiska sekä trailereiden ja venepukkien säilytys. Niemen satamassa on virkavene- ja kalastajien laituri.

Jäähileitä on tarjolla kalan ja elintarvikkeiden säilytykseen kalastajille ja huviveneilijöille kalastajien laiturilla, polttoaineen jakelupisteen läheisyydestä. Tarkemmat ohjeet ja maksutiedot satamapäällikkö Päivi Hämäläiseltä. Jäähileaseman avain on saatavissa lainaksi Moottoripyörämuseon yhteydessä sijaitsevan Ace Corner Finlandin kassalta aukioloaikoina, Veistämökatu 1, puh. 044 720 7918.

Polttoaineen jakelu on Lahti Marinan yhteydessä.

Soutuvenerannat

Soutuvenerantoja  on Teivaan ja Niemen satamien lisäksi eri puolilla Vesijärveä sekä Alasenjärvellä, Iso-Kukkasella, Joutjärvellä, Kymijärvellä, Merrasjärvellä, Pikku-Kukkasella ja Villähteen Kukkasella. Näissä yhteensä noin 1 050 venepaikkaa.

Yhteystiedot