Siirry suoraan sisältöön

Venepaikat ja palvelut veneilijöille

Vesijärvellä, Teivaan ja Niemen satamissa on tarjolla yli tuhat venepaikkaa. Lisäksi Lahdesta löytyy tuhat soutuvenepaikkaa eri järvien rannoilta. Varaa venepaikka sähköisesti varauspalvelusta.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/LiikuntaSite/PublishingImages/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/satamat-ja-veneily/venepaikat-ja-palvelut-veneilijoille/P8300168%20(1280x720).jpg


Nykyisen venepaikan varaaminen uudelleen

Nykyisten asiakkaiden vanhojen venepaikkojen uudelleenvarauskausi on 10.3. klo 9 – 31.3.2020.

Varaaminen ja maksaminen suoritetaan joko sähköisessä varauspalvelussa Asioi verkossa -kohdassa tai Lahti-Pisteen palvelukassalla, Lahden palvelutori, kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18.
- Katso Lahti-Pisteen aukioloaika palvelutorilla  
- Palvelukassa perii palvelumaksua 5 €. Laskuja ei lähetetä.

Venepaikkojen varaaminen uutena asiakkaana

Vapaaksi jääneitä venepaikkoja voi varata sähköisen varauspalvelun kautta 7.4.2020 klo 9 alkaen. Näitä paikkoja voi selata venepaikkaluettelosta tai kartalta, jossa varaustilanne näkyy reaaliaikaisena.

Ohjelma hakee veneen leveyden, pituuden ja syväyksen (purjeveneet) perusteella sopivan paikan ja ilmoittaa hinnan.

Toimi näin

Varausta tehtäessä varaa veneen tiedot esille.

Kirjaudu kaupungin verkkopalveluun kohdassa Asioi verkossa

Venepaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankkipalvelu ja –tunnukset.

Jos käytössäsi ei ole nettiä tai verkkopankkipalvelua, venepaikan varaus ja hoituvat Lahti-Pisteen palvelukassalla, Lahden palvelutori, kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18, avoinna ma-pe 9-18. 

Palvelukassa perii palvelumaksua 5 €.

Laituriportin avain

Moottori- ja purjeveneiden laituriportin avaimen voit noutaa Lahti-Pisteestä. Jos haluat, että avain postitetaan sinulle, ilmoita siitä erikseen Lahti-Pisteeseen.

Lahden palvelutori, kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18.
puh. 03 814 2355
Avoinna ma-pe 9-18. 

Laiturisähkö

Laiturisähkön avain lyhytaikaiseen käyttöön on noudettavissa ja maksettavissa Kanttiini Risa Robellin kassalta matkustajasatamasta, Satamakatu 5, Kanttiinin aukioloaikoina, touko-syyskuussa. Pidempiaikaisesta käytöstä yhteydenotot satamapäällikköön.

Veneiden telakointi

Veneiden talvi- ja kesätelakointialueet sijaitsevat Niemen satama-alueella. Telakointi on luvanvaraista ja maksullista. Yhteydenotot satamapäällikköön.

Teivaan satama  

Teivaan satamassa on noin 530 paikkaa moottori- ja purjeveneille ja 72 paikkaa soutuveneille. Satamasta löytyy sekajätepiste, pilssivesien ja septitankkien imutyhjennys, juomavesi sekä laiturisähkö. Veneille on myös laskuluiska. Satamassa on lisäksi koirien uimapaikka. Teivaan satama, Jalkarannantie 15.

Niemen satama 

Niemen satamassa on noin 540 paikkaa moottori- ja purjeveneille ja 131 paikkaa soutuveneille. Satamasta löytyy seka- ja ongelmajätepiste, pilssivesien ja septitankkien imutyhjennys, juomavesi sekä laiturisähköVeneille on 2 laskuluiskaa ja telakointialue sekä trailereiden ja venepukkien säilytys. Satamassa on virkavene- ja kalastajien laituri sekä koirien uimapaikka. Niemen satama, Kipparikuja 1.

Jäähileitä on tarjolla kalan ja elintarvikkeiden säilytykseen kalastajille ja huviveneilijöille kalastajien laiturilla, polttoaineen jakelupisteen läheisyydestä. Tarkemmat ohjeet ja maksutiedot satamapäälliköltä. Jäähileaseman avain on saatavissa lainaksi Moottoripyörämuseon yhteydessä sijaitsevan Ace Corner Finlandin kassalta aukioloaikoina, Veistämökatu 1, puh. 044 720 7918.

Polttoaineen jakelu on Ranch Clubin yhteydessä.

Soutuvenerannat

Soutuvenerantoja  on Teivaan ja Niemen satamien lisäksi eri puolilla Vesijärveä sekä Alasenjärvellä, Iso-Kukkasella, Joutjärvellä, Kymijärvellä, Merrasjärvellä, Pikku-Kukkasella ja Villähteen Kukkasella. Näissä yhteensä noin 1 050 venepaikkaa.

Yhteystiedot