Venepaikat ja palvelut veneilijöille

Teivaan ja Niemen satamissa on tarjolla yli tuhat venepaikkaa Vesijärvellä veneileville. Lisäksi Lahdesta löytyy tuhat soutuvenepaikkaa eri järvien rannoilta. Varaa venepaikka sähköisesti varauspalvelusta.

Vapaana olevat paikat tulevat yhteiseen jakoon heinäkuun alussa.

Venepaikan varaaminen

 

Nykyisten asiakkaiden vanhojen venepaikkojen uudelleenvarauskausi on 6.3. – 31.3.2017. Maksu suoritetaan joko sähköisessä varauspalvelussa tai Lahti-Pisteen palvelukassalla. Palvelukassa perii palvelumaksua 5 €.

Vapaaksi jääneitä venepaikkoja voi varata sähköisen varauspalvelun kautta 10.4.2017 alkaen. Näitä paikkoja voi selata venepaikkaluettelosta tai kartalta, jossa varaustilanne näkyy reaaliaikaisena. Ohjelma hakee veneen leveyden, pituuden ja syväyksen (purjeveneet) perusteella sopivan paikan ja ilmoittaa hinnan.

Varausta tehtäessä varaa veneen tiedot esille. Venepaikkavarauksen jatkaminen edellyttää kirjautumista kaupungin verkkopalveluun. Venepaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankkipalvelu ja –tunnukset.

Jos käytössäsi ei ole nettiä tai verkkopankkipalvelua, venepaikan maksu hoituu 10.4.2017 kello 10.00 alkaen Lahti-Pisteen palvelukassalla. Palvelukassa perii palvelumaksua 5 €.

Varauspalveluun pääset klikkaamalla "Asiointi ja palaute" –laatikkoa tämän sivun vasemmassa ylälaidassa. Venesatamaohjeissa on kerrottu kesäpaikkojen vuokrausehdot.

Moottori- ja purjeveneiden laituriportin avaimen voit noutaa Lahti-Pisteestä. Jos haluat, että avain postitetaan sinulle, ilmoita siitä erikseen Lahti-Pisteeseen puh. 03 814 2355 tai lahtipiste@lahti.fi.

Lahti-Piste, pääkirjasto, Kirkkokatu 31
Avoinna maanantai ja keskiviikko kello 8 – 18 sekä tiistai, torstai ja perjantai kello 8 – 16.

 

 

Veneiden telakointi

Veneiden talvi- ja kesätelakointialueet sijaitsevat Niemen satama-alueella. Telakointi on luvanvaraista.
Telakointipaikkoihin liittyvät yhteydenotot paivi.hamalainen@lahti.fi.


 

 

P8300094 (1280x853).jpg Teivaa

Teivaan satama  

Jalkarannantie 15, 15110 LAHTI

 • kotisatama, jossa noin 530 paikkaa moottori- ja purjeveneille ja 72 paikkaa soutuveneille
 • sekajätepiste, pilssivesien ja septitankkien imutyhjennys, juomavesi, laiturisähkö
 • veneiden laskuluiska
 • koirien uimapaikka

 Niemi

Niemen satama 

Kipparikuja 1, 15240 LAHTI

 • kotisatama, jossa noin 540 paikkaa moottori- ja purjeveneille ja 131 paikkaa soutuveneille
 • sekajätepiste sekä kaikkien veneilijöiden käytettävissä oleva ongelmajätepiste, laiturisähkö ja tarvittaessa sähköä veneiden kunnostukseen
 • pilssivesien tyhjennyslaite
 • septitankkien tyhjennyslaite
 • virkavenelaituri
 • kalastajien laituri
 • veneiden telakointialue
 • trailereiden ja venepukkien säilytys
 • veneiden laskuluiska 2 kpl
 • koirien uimapaikka

Jäähileitä on tarjolla kalan ja elintarvikkeiden säilytykseen kalastajille ja huviveneilijöille kalastajien laiturilla, polttoaineen jakelupisteen läheisyydestä. Tarkemmat ohjeet ja maksutiedot satamapäälliköltä, puh. 050 559 4278. Jäähileaseman avain on saatavissa lainaksi Moottoripyörämuseon yhteydessä sijaitsevan Ace Corner Finlandin kassalta aukioloaikoina, Veistämökatu 1, puh. 044 720 7918.

Polttoaineen jakelu on Lahti Marinan yhteydessä.

Soutuvenerannat

Soutuvenerantoja  on Teivaan ja Niemen satamien lisäksi eri puolilla Vesijärveä sekä Alasenjärvellä, Iso-Kukkasella, Joutjärvellä, Kymijärvellä, Merrasjärvellä, Pikku-Kukkasella ja Villähteen Kukkasella. Näissä yhteensä noin 1 050 venepaikkaa.

Yhteystiedot

satamapäällikkö Päivi Hämäläinen p. 050 559 4278.

 ​