Siirry suoraan sisältöön

Seudullisen Ympäristöviikon julistekilpailu

Mitä on kestävä liikkuminen? Miten se vaikuttaa meihin ja ympäristöömme? Millaista on liikkuminen tulevaisuudessa?
Vuoden 2017 Ympäristöviikkojulisteen teki Petter Tiainen, Länsiharjun koulun 6c

Vuoden 2018 julistekilpailu on käynnistynyt ja viimeinen kilpailutöiden palautuspäivä on 7.5. klo 16. Tänä vuonna etsitään kuvaa, joka Ympäristöviikon teeman mukaisesti saa katsojan pohtimaan liikkumisen vaikutuksia ja innostaa liikkumaan kestävästi.

Juliste valitaan joka vuosi kaikille teemaviikkoa viettävien kuntien ala- ja yläkouluille sekä lukioille järjestettävällä kilpailulla. Kilpailutyön voi taiteilla myös omalla ajalla ja pyytää opettajaa lähettämään sen kilpailuun. Kilpailuohjeet löydät tältä sivulta.

Vuoden 2017 Ympäristöviikon ja julistekilpailun aihe oli Luonto - Luonnostaan hyvä. Kilpailuun osallistui lähes 200 työtä 14 eri koulusta. Voittajaksi tiukassa kisassa selviytyi Petter Tiainen Länsiharjun koulun 6c luokalta. Petter sai palkinnoksi kunniakirjan sekä rahapalkinnon ja pinon itse taiteilemiaan julisteita.

Kilpailussa palkittiin myös parhaat työt yläkoulujen ja lukioiden ikäsarjoissa. Ikäluokkiensa parhaina valintaraati päätti palkita Siiri Kokkosen Lahden Kivimaan yläkoulun 8E –luokalta sekä Nita Ruuhijärven Lahden Lyseon lukion L1B –luokalta. Heidät palkittiin kunniakirjoin ja leffalippupaketein.

Petter Tiainen, vuoden 2017 voittaja

Siiri Kokkonen, yläkoulujen paras työ

Nita Ruuhijärvi, lukioiden paras työ