Siirry suoraan sisältöön

Yleisökilpailut

Jokaisessa Ympäristöviikkoa viettävässä kunnassa ja kaupungissa jaetaan oma ympäristöpalkinto. Asukkaat saavat ehdottaa palkittavia ja kuntien omat raadit valitsevat palkittavat.

Ympäristöviikon yleisökilpailuna etsittiin näppäriä tapoja kuljettaa tavaraa ilman muovipussia.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/YmparistoSite/PublishingImages/Ymp%C3%A4rist%C3%B6viikko/ymparistokyla-3.jpg

​Kapsäkkikilpailu

Suomessa käytetään arviolta 300 miljoonaa muovikassia vuosittain. Tähän lukuun eivät sisälly ohuet hedelmäpussit, joita on kauppojen kassoilla tarjottu myös pakasteiden suojapusseiksi. Niitä Suomessa kulutetaan arviolta 900 miljoonaa kappaletta vuosittain. Voisiko näissä luvuissa olla vähentämisen varaa?

Seudullisen Ympäristöviikon Kapsäkkikilpailuun saatiin 32 osallistujaa. Osallistumiskuntia ei kilpailussa rajattu millään tavoin, joten Lahden lisäksi osallistujia saatiin muun muassa Turusta, Helsingistä, Jyväskylästä ja Iisalmesta.  Osallistujien kesken arvottiin kaksi 50 euron rahapalkintoa. Arpaonni suosi lahtelaisia Saara ja Joonatan Vehkalaa sekä lahtelaista Alli Halmetta. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille!

Vuoden Ympäristötekijä tai Ympäristöpalkinto

Tunnustus jaetaan yksityishenkilölle, yhdistykselle, yritykselle tai muulle taholle esimerkillisestä, pienestä tai suuresta toiminnasta ympäristön ja luonnon hyväksi.

Tällaista toimintaa on alueellamme paljon, mutta liian usein se jää vähälle huomiolle.

Kuntien ympäristöyhdistykset, Heinolan kansalaisfoorumi ja Lahden kaupunki haluavat nostaa esiin ja palkita valitsemansa tahon Vuoden Ympäristötekijä/-palkinto –tunnustuksella kiitokseksi tärkeästä työstä.

Asikkala:

Palkinnon jakaa Asikkalan luonnonystävät ry

Hartola:

Palkinnon jakaa Itä-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry

Heinola:

Palkinnon jakaa Heinolan kestävän kehityksen kansalaisfoorumi

Hollola:

Palkinnon jakaa Hollolan luonnonsuojeluyhdistys ry

Lahti:

Vuoden Ympäristötekijäksi Lahdessa valittiin Leipomo Ruisranne Oy/Janne Arponen. Tunnustus myönnettiin kiitoksena esimerkillisestä ja pitkäjänteisestä työstä yhteiskuntavastuun kantamisessa. Yritys on perustanut vuonna 2012 luonnonsuojeluyhdistys Aito Taimen ry:n, joka kunnostaa vesistöjä ja ennallistaa soita vesien ravinnekuormitusten ehkäisemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi. Kestävän kalastuskulttuurin edistäminen on myös oleellinen osa yhdistyksen toimintaa.

Palkinnon jakaa Lahden kaupunki, Ympäristökehitys

Sysmä:

Palkinnon jakaa Itä-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry