Siirry suoraan sisältöön

Kysy ympäristöneuvojalta

Pohditko jätteiden kierrätystä tai kodin energiansäästömahdollisuuksia, vesien tilaa tai vaikkapa kivojen luontokohteiden sijaintia Lahdessa? Kysy ympäristöneuvojalta.
Ympäristöneuvontaa torilla

Ympäristöneuvonta palvelee Lahden pääkirjastolla. Kirjastolla järjestetään teemailtoja ympäristöasioihin liittyen. Helmikuun alussa ilmestyvästä kevään luontoretkioppaasta löytyy tietoa myös näistä.

Ympäristöneuvonnasta saat mukaasi maksuttomia esitteitä muun muassa 

  • energiansäästöstä
  • jätteiden lajittelusta ja hyötyjätepisteistä
  • luontokohteista ja luontopoluista
  • pyörätiereiteistä
  • vesien- ja ilmansuojelusta.

Kutsu ympäristöneuvoja paikalle!

Voit tilata ympäristöneuvojan esimerkiksi yhdistyksen, taloyhtiön tai kerhon tilaisuuteen antamaan maksutonta jäte- ja ympäristöneuvontaa tai energianeuvojan tuomaan kuluttajille suunnattua energianeuvontaa. Energianeuvojan tavoitat johanna.snell(a)lahti.fi tai puh. 044 4826224. Ympäristöneuvojalta voit myös lainata energiansäästöön, ympäristötalkoisiin tai ympäristökasvatukseen liittyviä välineitä tai materiaaleja. 

Ekopaku on liikkuva ympäristökoulu

Ympäristöneuvonta-auto Kaisla on myös Ekopaku. Auto sisältää kaiken toiminnallisena koulupäivänä tarvittavan luonnon tutkimisvälineistön, digitekniikan ja puitteet opettamiseen, sekä valmiiksi suunniteltuja opetusohjelmia. Lahden koulut ja päiväkodit voivat lainata Ekopakua.