Siirry suoraan sisältöön

Nuorten työllisyyspalvelut

Onko hukassa ammatti, opiskelupaikka tai työkokemus?
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/NuorisopalvelutSite/PublishingImages/tyollisyyspalvelut_lahti.jpg

​Tarjoamme työttömille 17–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille monipuolisia työ- ja kokeilumahdollisuuksia. Kauttamme on mahdollista päästä työkokeiluun tai palkkatuettuun työhön työpajoille, yrityksiin, yhdistyksiin tai Lahden kaupungille. 

Ohjaamo Lahti

Ohjaamo Lahti tarjoaa alle 30-vuotiaille kaikki keskeiset työhön ja opintoihin liittyvät palvelut saman katon alta. Tarjolla on neuvontaa myös muissa mieltä askarruttavissa asioissa. Kahvilamaisessa palvelupisteessä voit poiketa ilman ajanvarausta. Ohjaamon osoite on Kirkkokatu 21 E, sisäpiha. Ohjaamo on avoinna arkisin klo 10.00–16.00.

Lue lisää Ohjaamo Lahden tavoitteista, toiminnasta ja tuloksista Seitsemän myyttiä työstä -oppaasta.

Nuorten työpajat

Työpajat tarjoavat työkokeilujaksoja ja palkkatukipaikkoja. Palkkatuettu työ on mahdollista kaikilla pajoilla, työkokeilu vain Draamapajalla ja Sisustamossa. Pajajakson aikana nuoret saavat tietoa työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksista, ohjausta oman jatkosuunnitelman tekemiseen ja toteuttamiseen sekä tarvittaessa tukea arjenhallintaan.

Mikäli olet kiinnostunut työskentelystä nuorten työpajoilla, ota yhteyttä Ohjaamoon arkisin klo 10.00–16.00, Kirkkokatu 21 E, p. 050 398 5665 tai ohjaamo.lahti@lahti.fi. 

Pajaopinnot

Työpajat tekevät yhteistyötä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa järjestäen mahdollisuuden opiskella työvaltaisessa oppimisympäristössä.

Pajaopinnot ovat mahdollisia niille Salpauksen opiskelijoille, joiden opettaja ja Salpauksen vastuuhenkilö arvioivat hyötyvän työvaltaisesta oppimisesta. Pajaopintojaksot vaihtelevat noin kuukaudesta puoleen vuoteen. Tavoitteena on, että opiskelija palaa normaalimuotoisen opiskelun pariin jakson jälkeen tai valmistuu suoraan pajalta.

Lisätietoja
Riina Pulli, etunimi.sukunimi@lahti.fi
Harri Aaltonen, etunimi.sukunimi@salpaus.fi.

Työpajojen tuotteet ja palvelut

Työpajat valmistavat tuotteita ja tarjoavat palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, yhdistyksille ja julkishallinnon organisaatioille. Jokaisen pajan sivulla on lisätietoja pajan tuottamista palveluista ja tuotteista sekä yhteystiedot työvalmentajille, jotka vastaavat työtilauksista.

Matkalla duuniin!

Matkalla duuniin! on lahtelaisten nuorten ja yritysten kohtauspaikka, jossa nuoret ja yritykset kohtaavat harjoittelu-, oppisopimus- tai työpaikan merkeissä.

Kesällä duuniin!

Kesällä duuniin! -sivusto tarjoaa yrityksille ja nuorille kohtaamispaikan kesätöiden tarjoamiseen ja etsimiseen. Sivusto on avoin ja maksuton kaikille Päijät-Hämeen yrityksille ja nuorille.