Siirry suoraan sisältöön

Nuorten tukipalvelut, Domino

Kaipaatko keskustelua, tarvitsetko tukea tai haluatko apua?
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/NuorisopalvelutSite/PublishingImages/Domino paakuva.jpg?RenditionID=2

Suomessa meneillään oleva koronavirusepidemia vaikuttaa myös Nuorisopalveluiden toimintaan. Tärkein tavoitteemme on pystyä palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin. Noudatamme kaikessa toiminnassamme turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia.

Tulethan palveluihimme vain täysin terveenä ja oireettomana. Mikäli tunnet sairauden oireita, pyydämme sinua jäämään kotiin.


Nuorten tukipalvelut, Dominon työmuotoja ovat yksilötyö, Starttivalmennus ja ehkäisevä jalkautuva päihdetyö.

Yksilötyö tukee 17-25-vuotiaita lahtelaisia nuoria mielen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Starttivalmennus tarjoaa ryhmämuotoista valmennusta 15-25 -vuotiaille lahtelaisille nuorille.

Jalkautuva ehkäisevä päihdetyö kohtaa 15-17 -vuotiaita nuoria vapaa-ajalla kaduilla ja julkisissa tiloissa.

Palvelu on maksutonta, eikä lähetettä tarvita.

Ota yhteyttä ja varaa aika tapaamiseen sähköpostilla domino@lahti.fi tai soittamalla ma-to klo 8.30-10.00 p. 050 383 6459. Jätäthän sähköpostiyhteydenotossa myös ikäsi ja puhelinnumerosi.

Dominon avoimet toiminnan esittelyt yhteistyökumppaneille ja alan opiskelijoille joka kuun ensimmäisenä tiistaina klo 8.30–10.00. Ilmoittaudu toiminnanesittelyyn domino@lahti.fi


Yksilötyö 17-25-vuotiaille

Kaipaatko keskustelua, tarvitsetko tukea tai haluatko apua?

Dominosta saat tukea mielen hyvinvointiin, kriisitilanteeseen, pahaan oloon, jaksamiseen, arjen sujumiseen tai esim. riippuvuuksiin liittyvissä asioissa. 

Toiminta-ajatuksena on tarjota kokonaisvaltaista, yksilöllistä ja oikea-aikaista tukea.

Tavoitteena on elämäntilanteen kohentuminen kunnioittavan ja ratkaisukeskeisen tuen avulla.

Palvelulupauksena pidämme tavoitteena vastata yhteydenottoosi 5 arkipäivän kuluessa.


Starttivalmennus 15-25 -vuotiaille

Tukea arjenhallintaan ja jatkosuunnitelmien tekemiseen.

Starttivalmennus on ryhmämuotoista toimintaa, jossa tavoitteena on mm. nuoren arjen- ja elämänhallinnan taitojen vahvistuminen ryhmävalmennuksen ja yksilöllisen tuen keinoin.

Starttivalmennuksen kesto räätälöidään yksilöllisesti vastaamaan nuoren tarpeita. Jakson alussa jokaiselle tehdään yksilöllinen suunnitelma ja tavoitteet, jotka vastaavat nuoren tarpeita.

Ryhmätoimintaan on mahdollista osallistua sovitusti ma-to klo 10-14. Ryhmävalmennuksen rinnalla nuori saa myös yksilövalmennusta.

Starttivalmennukseen osallistuminen on aina sopimusperusteista: päivätoiminnan sopimus, työkokeilu tai kuntouttava työtoiminta. Ole yhteydessä ja kysy vapaita Starttivalmennuksen paikkoja.

Lisätiedot
Anne Katajamäki, p. 050 383 6461
Piia Koskimaa, p. 044 416 4614
etunimi.sukunimi@lahti.fi


Jalkautuva ehkäisevä päihdetyö 15-17 -vuotiaille

Kohtaamisia julkisissa tiloissa

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat nuorten vapaa-ajan viettopaikoille Lahden sekä Nastolan alueella 3-4-iltana viikossa sekä tapahtumissa. Tarkoitus on tulla nuorille tutuiksi ja päästä yhteisten keskustelujen äärelle. Ennalta ehkäisevä päihdetyö on vahvasti kohtaamisissa mukana. Työpari ei tee pitkäkestoista asiakastyötä vaan tarvittaessa ohjaa nuorta eteenpäin muiden palvelujen piiriin ja tekee yhteistyötä vanhempien ja koulujen kanssa. Jalkautuvan ehkäisevän päihdetyön hanke on vuoden 2020 loppuun saakka ja sen kohderyhmä ovat pääasiassa 15-17 vuotiaat nuoret.


Hei nuori!

Jos päihteet mietityttävät tai kaipaat apua, meilaa, WhatsAppaa tai soita meille. Sinun ei tarvitse miettiä onko asiasi tarpeeksi tärkeä, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä.

Hei vanhempi!

Oletko huolissasi lapsesi päihteiden käytöstä tai sinua mietityttää mistä saisit nuorelle sopivaa tukea? Jos koet kaipaavasi tietoa, tukea tai keskusteluapua niin ota meihin yhteyttä. Meillä on mahdollisuus tavata sinua ja perhettäsi kotona, kahvilassa tai toimitiloissamme. Sinun ei tarvitse miettiä onko asiasi tarpeeksi tärkeä, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä!


Instagram


Lisätiedot

Crista Ervamaa, p. 044 0187333 crista.ervamaa@lahti.fi

Anni Ratilainen, p. 044 4164995 anni.ratilainen2@lahti.fi

Nuorten tukipalvelut, Domino, Kirkkokatu 21 D, sisäpiha