Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai perheelle voidaan järjestää tukihenkilö- tai perhe. Tarkoitus on turvata lapsen terveyttä ja kehitystä.

​Palvelun saaminen ei vaadi lastensuojelun asiakkuutta. Palvelujen piiriin voi hakeutua oma-aloitteisesti. Perheestä tehdään palvelutarpeen arviointi perheen elämäntilanteen mukaan.

Tukihenkilöksi voi ryhtyä aikuinen, joka on aidosti kiinnostunut lapsesta ja haluaa tukea sekä antaa aikaansa tuettavalle lapselle. Tukiperhe on tavallinen perhe, jonka luokse lapsi voi mennä sovitusti.

Tukihenkilö

Tukihenkilön oma elämäntilanne pitää olla kunnossa ja hänen tulee olla sitoutunut toimintaan. Tukihenkilö on lapselle aikuisen malli, kuuntelija, keskustelukumppani ja turvallinen aikuinen, jonka kanssa voi yhdessä harrastaa ja toimia.

Tuettavat lapset ovat usein 

  • perheistä, joissa vanhemmilla tai vanhemmalla omat voimavarat lapsen kasvattamiseksi ovat tilapäisesti vähentyneet erilaisten vaikeuksien vuoksi
  • kouluikäisiä lapsia tai jo itsenäistyviä nuoria. 

Tukisuhteen alkaessa tukihenkilön, tuettavan lapsen, vanhempien ja sosiaalityöntekijän kesken sovitaan tukisuhteen tavoitteista. Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta ennalta sovittuina aikoina.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminnassa tuettava lapsi vierailee tukiperheessä sovitusti ja säännöllisesti esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa. Tuettavat lapset ovat yleensä leikki- tai kouluikäisiä. 

Tarvitsemme kaikenlaisia tukiperheitä. Tukiperheenä voi toimia: 

  • lapsiperhe
  • lapseton pariskunta
  • yksinasuva henkilö
  • mummolan kaltainen perhe. 

Päätös toimia tukiperheenä toivotaan olevan koko perheen yhteinen. 

Tukihenkilölle ja -perheille maksetaan palkkio ja kulukorvaus. Lisäksi heille järjestetään koulutusta.

Jos olet halukas ryhtymään tukihenkilöksi tai -perheeksi, ota yhteyttä sähköpostilla maija.liesegang@lahti.fi

 

 

Uusien sijaisvanhempien rekrytointikampanja Ajoissa kotiin avataan Lahdessa 3.9.2016https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/uusien-sijaisvanhempien-rekrytointikampanja-ajoissa-kotiin-avataan-lahdessa-3-9-2016Uusien sijaisvanhempien rekrytointikampanja Ajoissa kotiin avataan Lahdessa 3.9.201630.8.2016 6:00:00
Kiinnostaisiko sinua ryhtyä tukihenkilöksi?https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lapsiperhepalvelut-etsii-uusia-tukihenkilöitäKiinnostaisiko sinua ryhtyä tukihenkilöksi?9.6.2016 11:55:00
Ryhtyisitkö tukihenkilöksi tai tukiperheeksi?https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/ryhtyisitkö-tukihenkilöksi-tai-tukiperheeksiRyhtyisitkö tukihenkilöksi tai tukiperheeksi?16.2.2016 8:00:00