Päijät-Hämeen perheneuvola

Perheneuvola vastaa osaltaan lahtelaisten sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän, Peruspalvelukeskus Oivan ja Heinolan kaupungin alueilla asuvien lapsiperheiden kasvatus- ja perheneuvontapalveluista, perheasiain sovittelusta sekä puheterapiapalveluista.

Perheneuvolaan voit ottaa yhteyttä, jos

  • perheessä on ongelmia, esimerkiksi jos lapsen kanssa tulee vaikeuksia kotona, koulussa tai kaveripiirissä
  • lapsen kehitys huolestuttaa
  • lapsen puhe ei suju
  • perheessä on tapahtunut muutoksia, joita on vaikea käsitellä tai
  • lapsiperheessä on huolta tai kysymyksiä raskauteen, lapsen kehitykseen, vuorovaikutukseen, vanhemmuuteen ja/tai pikkulapsiperheen elämäntilanteeseen ja arkeen liittyen.

Perheneuvolan asiakkaaksi otettavien lapsien yläikäraja on lahtelaisille 13 vuotta ja muille 18 vuotta. Lahden kaupungin nuorisovastaanotto vastaa 13 vuotta täyttäneiden lahtelaisnuorten hoidosta.

Yhteystiedot

Perheneuvolaan et tarvitse lähetettä, voit ottaa yhteyttä puhelimitse. Varaathan ilmoittautumispuheluun reilusti aikaa, sillä siinä kartoitamme ilmoittautumissyyn lisäksi monipuolisesti tietoja muun muassa henkilötunnuksia, huoltajien yhteystietoja, perhetilannetta, taustatietoja lapsen aiemmista tutkimuksista/hoidosta, kehitysvaiheista sekä psyykkisestä voinnista ja oireilusta. Emme käytä sähköpostia asiakasasioihin. 

 

 

Perheneuvolan johtaja Markku Turpeinen
p. 03 818 3736, 050 398 7977
 
Toimistohenkilöstö:
Toimistosihteeri Ulla Ojanen p. 03 818 3712
Kanslistit
Jaana Pusenius-Welin p. 03 818 3710
Marjo Liekkola p. 03 818 3731