Päijät-Hämeen henkilökohtaisen avun keskus Apuri

Seudullinen keskus, joka neuvoo henkilökohtaisen avun työnantajuuteen liittyvissä asioissa niitä vammaisia henkilöitä, joilla on työnantajamallin mukainen henkilökohtaisen avun päätös.

​Toimialueena Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä 

Keskuksen palvelut

  • neuvontaa ja tukea työnantajamallin mukaiselle työnantajalle
  • käytännön apua mm. lomakkeiden täyttämisessä
  • avustajien välitystä työnantajille
  • avustajien ohjaamista työsuhteessa
  • keskuksen oma avustaja käytettävissä avustajien sijaisuuksiin
  • tiedottamista, koulutusta sekä vertaistukitoimintaa
  • kotikäyntejä ja henkilökohtaisia tapaamisia ajanvarauksella

Apurin lomakkeet löytyvät vasemmalta kohdasta Asioi verkossa. 

Haluatko avustajaksi?

Haemme avustajan työstä kiinnostuneita henkilöitä avustajavälitykseemme. 

Avustajan työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Työnkuva muodostuu yksilöllisesti avustettavan henkilön avuntarpeen mukaan. Työ sopii henkilölle, joka haluaa työskennellä lähellä toista ihmistä ja auttaa tätä arjen toiminnoissa. Tehtävässä selviytyy, jos on ihmisläheinen, sopeutuvainen ja osaa kuunnella ohjeita, sekä toimia niiden mukaan. 

Avustajia tarvitaan niin lyhyt-, kuin pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Työssä voi toimia päätoimisesti tai sen mukaan, minkä verran on mahdollista olla käytettävissä, joten tehtävä sopii myös opiskelijoille ja eläkeläisille. Työnantajien tarpeista johtuen työtunteja voi olla esimerkiksi 7 tuntia viikossa tai jopa 40 tuntia viikossa.

Avustajavälityksessä olevien yhteystietoja välitetään avustajaa tarvitseville henkilöille. Työnantajat ottavat itse yhteyttä avustajaehdokkaisiin ja sopivat mahdolliset työpaikkahaastattelut. Työsuhteen syntyessä työnantaja tekee työsopimuksen suoraan avustajan kanssa ja vastaa työntekijän perehdytyksestä. Täytä hakulomake avustajavälitykseen.

 

Yhteystiedot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henkilökohtaisten avustajien työnantajien palkkapalveluthttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/henkilökohtaisten-avustajien-työnantajien-palkkapalvelutHenkilökohtaisten avustajien työnantajien palkkapalvelut11.5.2016 7:45:00