Siirry suoraan sisältöön

Muutto Lahdessa tai Lahteen tai toisessa kunnassa asuvat

Jos on tiedossa muutto Lahdessa tai pois Lahdesta, ilmoittakaa siitä koulun rehtorille tai ekaluokkalaiset ilmoittautumisen yhteydessä sähköisellä lomakkeella tai koulussa jatkavat viimeistään lukukauden alussa, kun oppilastiedot tarkistetaan.

Lahdessa muuttavat

Jos koulutulokas muuttaa uuteen osoitteeseen koulun alkuun mennessä, ilmoittakaa ’Perusopetuksen 1. luokalle ilmoittautuminen’ -lomakkeessa lapsen uusi osoite ja täsmällinen muuttopäivä.

Lähikoulupäätös tehdään uuden osoitteen perusteella ehdollisena, koska Perusopetuspalvelut tarkistaa osoitteen voimassaolon Väestörekisterikeskuksesta
viimeistään koulun alkuun mennessä elokuussa 2020. Jos muutatte koulun jo alettua, niin lähikoulu osoitetaan vanhan osoitteen perusteella. Uusi lähikoulu voidaan osoittaa myöhemmin uuden osoitteen perusteella. (Työ- ja lomapäivät)

Perusopetuksen aikana tapahtuvista muutoista on ilmoitettava oman koulun kansliaan mahdollisimman pian muuton varmistuttua.

Lahdesta muuttavat

Jos on tiedossa, että olette muuttamassa pois Lahdesta ja että lapsenne ei aloita
koulua Lahdessa, ilmoittakaa siitä koulun rehtorille tai ilmoittautumisen yhteydessä
sähköisellä lomakkeella.

Lahteen muuttavat

Jos olette muuttamassa Lahteen ja haluatte käyttää sähköistä kouluun ilmoittautumista, ottakaa yhteyttä Wilma-palvelun tekniseen tukeen: wilma@edu.lahti.fi

Toisessa kunnassa asuvat

Lahden kaupungin järjestämään perusopetukseen otetaan ensisijaisesti Lahdessa
asuvia lapsia. Ulkokuntalainen hakija voidaan ottaa Lahden kaupungin peruskouluun
vain, jos koulussa on lahtelaisten jälkeen tilaa.

Lahden kaupunki on tehnyt ulkokuntalaisen perusopetuksen järjestämistä koskevia sopimuksia muun muassa ympäristökuntien, erityisopetuksen ja sairaalakoulussa järjestettävän opetuksen osalta.

Lisätietoja

Lahden kaupungin perusopetuspalvelut
Peruskoulujen rehtorit ja koulusihteerit (kouluittain) tai aluepäälliköt

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@lahti.fi.