Siirry suoraan sisältöön

Ruotsinkielinen opetus

Lahden ruotsinkielinen koulu vastaanottaa ruotsinkielisiä oppilaita esikouluun sekä luokille 1-6. Lahden ruotsinkielisen koulun oppilaaksiottoalue on koko kaupunki.


Oppilailla on oikeus koulukuljetukseen koulumatkan ollessa yli 3 km (0-2 lk) ja yli 5 km (3-6 lk). Kouluun otetaan myös muita kuin lahtelaisia lapsia yli kuntarajojen edellyttäen, että kyseinen kunta sitoutuu maksamaan oppilaan koulunkäynnistä aiheutuvat todelliset nettokustannukset. 

Ruotsinkielinen opetus tapahtuu yhdysluokissa, kolmessa ryhmässä; esikoulu, luokka 1-2 sekä 3-6. 

Ruotsinkielisessä koulussa kieli on keskeinen asia. Koulu toimii tiiviissä yhteistyössä Lahden ruotsinkielisen päiväkodin kanssa. Yhteistyötä tehdään myös (Vi9) pienten ruotsinkielisten koulujen kanssa ”kielisaarilla”, joihin kuuluu Hämeenlinna, Hyvinkää, Nurmijärvi, Kuusankoski, Jyväskylä, Varkaus, Kerava ja Tuusula.

Ansökan till svensk förskola - Ruotsinkieliseen esiopetukseen 9.–26.1.2017

Ansökningsblanketten returneras senast torsdagen den 26.1.2017 kl 17 till Svenska skolans kansli på Teinintie 4. Ni hittar ansökningsblanketten på nätet under den här sidan 'Asiointi ja palaute'. Blanketten kan också fås i pappersform från Svenska skolans kansli.

Ruotsinkieliseen esiopetukseen haetaan 9.–26.1.2017 paperilomakkeella, joka löytyy tämän sivun Asiointi ja palute -kohdasta hakuaikana.  Hakulomakkeen toimitus viimeistään to 26.1.2017 klo 17 Svenska skolans kansli på Teinintie 4.

Ruotsinkielinen iltapäivätoiminta

Folkhälsan Välfärd järjestää ruotsinkielistä iltapäivätoimintaa arkipäivisin klo 12 -17 Ruotsinkielisessä koulussa. Iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti koulun omille oppilaille mutta myös muille ruotsin kielestä kiinnostuneille lapsille.
Iltapäivätoiminnan puh. 044 065 6543

För mer information - Yhteyshenkilö

rektor - rehtori Karin Ihalainen 
puh. 050 311 1640, etunimi.sukunimi@lahti.fi

Toimipaikka

 

Kartta