Siirry suoraan sisältöön

Ruotsinkielinen opetus

Lahden ruotsinkielinen koulu vastaanottaa ruotsinkielisiä oppilaita esikouluun sekä luokille 1-6. Lahden ruotsinkielisen koulun oppilaaksiottoalue on koko kaupunki, ja oppilaita otetaan yli kuntarajojen.


Oppilailla on oikeus koulukuljetukseen koulumatkan ollessa yli 5 km eskoululaisella, yli 3 km (1-2 lk) ja yli 5 km (3-6 lk). Koulu toimii lähikouluna Lahden seudun ruotsinkielisille lapsille. Kouluun otetaan myös muita kuin lahtelaisia lapsia yli kuntarajojen edellyttäen, että kyseinen kunta sitoutuu maksamaan oppilaan koulunkäynnistä aiheutuvat todelliset nettokustannukset. 

Ruotsinkielinen opetus tapahtuu yhdysluokissa: esikoulu, luokka 1-2, 3-4 sekä 5-6. 

Ruotsinkielisessä koulussa ruotsin kieli ja kulttuuri on keskeinen asia koulutyössä. Koulu toimii samassa talossa ja tiiviissä yhteistyössä Lahden Folkhälsanin ruotsinkielisen päiväkodin ja iltapäivätoiminnan kanssa. Yhteistyötä tehdään myös (Språknätverket r.f.) pienten ruotsinkielisten koulujen kanssa ”kielisaarilla”, joihin kuuluu Hämeenlinna, Hyvinkää, Nurmijärvi, Jyväskylä, Varkaus, Kerava, Tuusula ja Vihti.

Ruotsinkielisenä lähikouluna luokila 7 - 9 toimii Tiirismaan peruskoulu.

Ansökan till svensk förskola - Ruotsinkieliseen esiopetukseen 9.–24.1.2019

Ansökningstiden är 9.–24.1.2019. Under sökningen ni hittar elektronisk ansökningsblanketten på nätet under den här sidan 'Asioi verkossa'.

Hakuaika ruotsinkieliseen esiopetukseen on 9.–24.1.2019 klo 17 mennessä. Linkki hakulomakkeeseen löytyy hakuaikana tämän sivun Asioi verkossa -kohdasta.

Ruotsinkielinen iltapäivätoiminta

Folkhälsan Välfärd järjestää ruotsinkielistä puolipäivähoitoa esikoululaisille sekä iltapäivätoimintaa koululaisille arkipäivisin klo 12 -17 Ruotsinkielisessä koulussa. Iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti koulun omille oppilaille mutta myös muille ruotsin kielestä kiinnostuneille lapsille. Iltapäivätoiminnan puh. 044 065 6543

Ruotsinkieliseen opetukseen 7. - 9. -luokille

Ruotsinkieliseen opetukseen 7. - 9. -luokille voi hakeutua oppilaaksi, jos oppilaan äidinkieli on ruotsi tai hän on kaksikielinen. Opetuksesta suurin osa annetaan ruotsin kielellä. Taide- ja taitoaineet opetetaan toistaiseksi suomeksi. Ruotsinkielinen yläkouluopetus järjestetään Tiirismaan peruskoulussa.
Infotilaisuus ti 8.1.2019 klo 18 Tiirismaan koulun A-parakissa, Ursankatu 2
Hakuaika  11. - 21.1.2019 klo 15.00 mennessä. Hakulomake hakuaikana tämän sivun Asioi verkossa -kohdasta. Ni hittar elektronisk ansökningsblanketten på den här sidan under Asioi verkossa.
Lisätietoja: ruotsinkielisen opetuksen vastuuopettaja axel.nyman@edu.lahti.fi   

För mer information - Yhteyshenkilö

rektor - rehtori Karin Ihalainen 
puh. 050 311 1640, etunimi.sukunimi@lahti.fi

axel.nyman@edu.lahti.fi

Toimipaikka

 

Kartta