Siirry suoraan sisältöön

Perusopetuksen jälkeen

Zoomaa Eteenpäin -oppaasta löydät Lahden alueen koulutusvaihtoehdoista perusopetuksen jälkeen. Vaihtoehdoista yksi on kymppiluokka, jolla voit korottaa päättötodistuksen arvosanoja ja myös selkeyttää omia opiskelusuunnitelmiasi.

Zoomaa Eteenpäin -oppaasta löydät tietoa Lahden alueen sellaisista koulutusvaihtoehdoista perusopetuksen jälkeen, jotka eivät ole yhteishaussa. Oppaassa on tietoa myös Lahden nuorisopalveluiden työllisyys- ja erityispalveluista.

Zoomaa Eteenpäin -info

järjestetään Ohjaamo Lahdessa, osoite Kirkkokatu 21 E (sisäpiha), kun yhteisvalintatulokset ovat tiedossa eli ti 20.6.2017 klo 13.00 – 16.00. Infossa on mahdollisuus tavata oppilaitosten opoja ja pohtia vielä koulutusvaihtoehtoja. Ota peruskoulun päättötodistus mukaan. - Tilaisuus on erityisen hyödyllinen nuorelle, jolla ei ole omaa opoa käytettävissään.

Lisäopetukseen kymppiluokalle Salppuriin

Kenelle ja miksi?
Lisäopetus on tarkoitettu sinulle, jonka tavoitteena on korottaa päättötodistuksen arvosanoja ja siten vahvistaa mahdollisuuksiasi saada haluamasi toisen asteen opiskelupaikka seuraavassa yhteishaussa. Lisäopetusvuoden aikana voit myös pohtia ja selkeyttää omia opiskelusuunnitelmiasi.  Kymppiluokka on Salpausselän peruskoulussa.

Hakeminen ja hakuaika 
Lisäopetukseen kymppiluokalle haetaan perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa 23.5.—25.7.2017 klo 15 mennessä osoitteessa www.opintopolku.fi. - Sähköinen hakemus on tallennettava hakujärjestelmään tai paperihakemus on oltava perillä opetushallituksessa hakuajan päättymiseen mennessä. 

Pääsyvaatimukset
Pääsyvaatimuksena on perusopetuksen oppimäärän suorittaminen hakuvuonna tai sitä edeltävänä vuotena.  Lisäopetusryhmässä on 24 opiskelupaikkaa. Opiskelijaksi kymppiluokalle valitaan hakukysymysten perusteella. Hakukysymyksiin vastataan haun yhteydessä opintopolussa. Lahden kaupungin lisäopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lahtelaisille opiskelijoille.

Valinnasta ilmoittaminen
Hakijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti sähköpostiviestillä aikaisintaan 8.8.2017. Vapaita opiskelupaikkoja voi kysyä myös koulun kansliasta.

Opiskelun sisältö
Kymppiluokalla opiskellaan kaikille yhteisiä oppiaineita 24 tuntia viikossa ja valinnaisia aineita 4 tuntia viikossa. Lisäksi opiskeluohjelmaan kuuluu 1 oppilaanohjaustunti / viikko. Oppilaan viikkotuntimäärä on keskimäärin 29 tuntia viikossa. Opiskeluun sisältyy vähintään kahden viikon TET työelämääntutustumisjakso, jonka aikana on mahdollisuus tutustua eri alojen työtehtäviin. Mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille järjestetään myös tutustuminen lukio-opiskeluun.

Lisäopetuksen koko oppimäärän suoritettamisesta saat yhteishaussa kuusi pistettä.

Kustannukset
Opetus, opiskeluvälineet ja ruokailu ovat maksuttomia. Lisätietoa koulumatkakulujen korvaamisperusteista.

Lisätietoja

Salpausselän peruskoulu
Markku Karjalainen, rehtori
puh. 050 559 7976

Pirjo Sirviö, apulaisrehtori
puh. 050 398 5180

etunimi.sukunimi@lahti.fi.

Kymppiluokan vastuuopettaja, opinto-ohjaaja, puh. 044 725 6302
Kanslia, puh. 03 814 4302,  050 311 1572