Siirry suoraan sisältöön

Perusopetuksen kulttuuriohjelma

Lahden kaupungin peruskoululaiset tutustuvat oman kaupungin kulttuurikohteisiin kaupungin kulttuuriohjelman mukaisesti. Lahden kaupungin kulttuurilaitokset tuottavat yhdessä ohjelman kulttuuripalvelut.
Tokaluokkalaiset Sibeliustalolla.

​Poikkeustilanteessa kulttuuria verkossa

Verkossa on monipuolisia kirjasto-, museo- ja konserttisisältöjä niin etäopiskeluun kuin vapaa-ajankin iloksi. Perusopetuksen Etäopetusvinkkejä-sivustolla on koottuna kulttuurisisältöihin liittyviä linkkejä Lahdesta ja muualta Suomesta, erityisesti kuvataiteen, musiikin ja äidinkielen tunneille.  

Perusopetuksen kulttuuriohjelmaa ei varsinaisesti toteuteta verkossa, ajankohtaista on jo ensi lukuvuoden suunnittelu. Perusopetuksen kulttuuriohjelmaan sisältyvistä kevään kohteista suuri osa ehdittiin toteuttaa ennen poikkeustilan alkua. Syyslukukaudella kulttuuriohjelma jatkaa normaalisti, mikäli vain mahdollista.

 _ _ _ 

Missä museossa voi hypätä mäkeä, miten radiomastot liittyvät Lahteen, millainen se Sibeliustalo on?

Jokaisella luokka-asteella on vuosittain oma opetussuunnitelman mukainen kohteensa. Kulttuurin eri osa-alueisiin perehdytään opettajan johdolla koulupäivän aikana.

Peruskoululaiset käyvät vuosiluokkien 1 - 6 aikana kirjastossa, Sinfonia Lahden konsertissa, Lahden kaupunginteatterissa ja Lahden kaupunginmuseon Hiihtomuseossa, Historiallisessa museossa sekä Taidemuseossa.

Yläluokilla kohteina ovat uudelleen kirjasto ja Taidemuseo sekä omana kohteena Nuorisoteatterin esitys.

Kulttuuriohjelman tavoitteena on taata jokaiselle oppilaalle mahdollisuus tutustua omaan kaupunkiin ja sen kulttuuritarjontaan ja siten edistää kulttuurin ja taiteen tasa-arvoista saavutettavuutta. Kulttuuriohjelma tukee uutta perusopetuksen opetussuunnitelmaa sekä eri oppiaineissa että osana laaja-alaista osaamista ja monialaisia oppimiskokonaisuuksia.

1. lk: Lähikirjasto tai kirjastoauto (kirjastoon tutustuminen)
2. lk: Sinfonia Lahti
3. lk: Hiihtomuseo, Kaupunginteatteri, Kaupunginkirjasto (kirjavinkkaus)
4. lk: Taidemuseo
5. lk: Historiallinen museo, Muotoilutyöpaja
6. lk: Radio- ja TV-museo Mastola, Sinfonia Lahti
7. lk: Taidemuseo, Kaupunginkirjasto (tiedonhakuopastus)
8. lk: Nuorisoteatteri
9. lk: Kulttuurikortti (omatoiminen)

Koulupäivän aikana tehtyjä kulttuurikäyntejä kertyy vuosittain yhteensä yli 10 000. Kulttuuriohjelma on aloitettu syksyllä 2009.

Lisätietoja

Susanna Koponen, perusopetuksen kulttuurikoordinaattori
puh. 050 398 5775, etunimi.sukunimi@lahti.fi