Tartuntataudit ja matkailijarokotukset

Tartuntatautien vastaanotolla hoidetaan sukupuolitauteja ja muita tartuntatauteja, tehdään rokotuskartoituksia matkailijoille ja hoidetaan sairastuneita matkailijoita.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/TerveyspalvelutSite/PublishingImages/Matkailijarokotukset%202016.jpg

​​​​​Sukupuolitaudit

Sukupuolitautitesteihin voi hakeutua:

  • Hyvis-palvelun kautta täyttämällä lomake "Huoli sukupuolitaudista"
  • Terveysneuvon kautta
  • Soittamalla tartuntatautien vastaanotolle tai tulemalla vastaanotolle, yhteystiedot ja aukioloajat kerrotaan sivun alaosassa.

Sukupuolitautien vastaanotolla hoidetaan myös sopimuksen tehneiden seuraavien kuntien asukkaita: Asikkala, Hollola, Kärkölä, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Matkailijarokotukset lahtelaisille

Rokotuskartoitus tehdään puhelimitse tai Hyvis-palvelun kautta täyttämällä lomake ”Matkailijan rokotuskartoitus”. Jos matkalle lähtöön on alle 2 kuukautta, ota yhteyttä puhelimitse. Rokotusvastaanotto palvelee kaukomatkailijoita ja erityisrokotuksia tarvitsevia ajanvarauksella.

Matkailuun tarvittavat rokotukset ovat maksullisia: rokote ostetaan reseptillä apteekista ja rokotusvastaanotosta peritään terveyskeskusmaksu.

Yleisimpiä matkailija- ja perusrokotuksia (esimerkiksi hepatiitti-, MPR-, jäykkäkouristus-kurkkumätä- ja influenssarokotukset) annetaan Terveyskioskilla ilman ajanvarausta ja omilla lähiklinikoilla ajanvarauksella. Annamme edellä mainittuja rokotteita ainoastaan kaukomatkailijarokotusten yhteydessä. 

Muiden tartuntatautien hoito lahtelaisille

Vastaanotolla hoidetaan ajanvarauksella myös muita tartuntatauteja esimerkiksi ruokamyrkytysepäilyt, sairastuneet kaukomatkailijat (trooppiset taudit ja matkailijaripulit), hepatiitit sekä keuhkotuberkuloosit.