Opiskelijoiden sairaanhoito

Päivystävän terveydenhoitajan vastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille. Iltapäivisin ohjaamme äkillisesti sairastuneet omille lähiklinikoille.
Opiskeluterveydenhuolto Svinhufvudinkadulla.

​Pienet tapaturmat hoidamme aina aukioloaikanamme. Jos tarvitset sairaslomatodistuksen, varaa vastaanottoaika.

Sairauslomat

Sairauslomakäytäntö on oppilaitoskohtainen ja usein lyhyestä poissaolosta riittää ilmoitus opettajalle tai ohjaajalle. Tarkistathan oppilaitoksesi käytännön esimerkiksi ryhmänohjaajaltasi tai tutoriltasi.

Terveydenhoitajat kirjoittavat tarvittaessa vastaanotolla todistuksen lyhyestä sairauspoissaolosta. Todistus vaatii aina vastaanottokäynnin, sitä ei kirjoiteta puhelimitse eikä jälkikäteen. 

Voit käydä myös asuinkuntasi terveysasemalla sairaanhoitajan luona. Lyhyen poissaolotodistuksen saat tarvittaessa myös Terveyskioskista.

Tapaturmat

Opiskelun yhteydessä sattuvissa tapaturmissa ota yhteys opintotoimistoosi.

Oppilaitosten vakuutukset kattavat yleensä oppituntien ja työharjoittelun aikana sattuneet tapaturmat. Työtapaturman sattuessa opiskelija saa ensiavun tapahtumapaikalla mahdollisuuksien mukaan. Työtapaturman jatkohoitoa varten opiskelija hankkii opintotoimistosta vakuutustodistuksen, johon on kirjattu yksityiskohtaisesti tapahtunut ja siitä aiheutunut vaiva.