Tutkimusvalikoima

Röntgen- ja ultraäänitutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin tekemä lähete. Seulontamammografiakuvauksiin kuuluvat saavat henkilökohtaisen kutsun.

​Natiivitutkimus

Natiivitutkimukset ovat ilman varjoainetta tehtäviä keuhkojen ja luuston röntgenkuvauksia.

Mammografia

Mammografia on rintarauhasten röntgentutkimus. Tutkimus ei vaadi esivalmisteluja, mutta siihen on aina varattava aika etukäteen. Mammografian yhteydessä tehdään rintojen ultraäänitutkimus ja otetaan tarvittaessa näytteitä.

Seulontamammografia on rintojen joukkotarkastus mammografialla. Rintasyövän seulontaan kutsutaan kahden vuoden välein 50 - 69 -vuotiaat naiset henkilökohtaisella kutsulla, kutsutuille tutkimus on maksuton.

Ultraäänitutkimus

Ultraäänen avulla voidaan tutkia muun muassa vatsan aluetta, kaulaa, kiveksiä, lihaksia, verisuonia ja eri niveliä. Ultraääni on turvallinen ja kivuton tutkimusmenetelmä, eikä siitä aiheudu säteilyaltistusta.

Useimpiin ultraäänitutkimuksiin ei tarvitse erikseen valmistautua, poikkeuksena vatsan-alueen ultraäänitutkimus, johon tullessa tulee olla ravinnotta ja alavatsan ultraäänitutkimukseen tullessa virtsarakon tulee olla täynnä.

Ultraäänitutkimuksiin on aina varattava aika etukäteen.

Toimenpideradiologia

Toimenpideradiologisia tutkimuksia ovat neulanäytteiden otot, cystofixien laitot sekä märkäpesäkkeiden ja nesteonteloiden tyhjennykset.