Siirry suoraan sisältöön

Kesätyöpaikat

Lahden kaupunki tarjoaa joka vuosi kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille. Suosituimpia kesätyöpaikkoja ovat olleet kirjastot, museot ja päiväkodit. Kesätyöseteli auttaa, kun kesätyö löytyy muulta työnantajalta itse hakemalla.
Kaksi uimavalvojaa seisoo maauimalan altaan laidalla.

​Kaupungin tarjoaman kesätyön pituus on yksi kuukausi ja kesätyöjaksot sijoittuvat touko-syyskuulle. Palkka kuukauden kesätyöjaksolta on 1 000 euroa, lomaraha maksetaan palkan päälle. Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana. Kesätyöhön ei voi valita työttömyysetuutta saavia työttömiä työnhakijoita. 

Vuoden 2019 kesätyöhaun ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. 

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Lahden kaupunki tukee nuorten työllistymistä kesätyöseteleillä. Kesätyösetelin avulla hankittavan työn tulee kestää vähintään 10 päivää. Työpaikka voi olla yksityinen yritys, yhdistys, seurakunta, säätiö, kunta (ei Lahden kaupunki), kuntayhtymä tai valtio. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa. Työnantajan on maksettava nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Seteli pienensi työnantajan palkkauskuluja 300 euron verran vuonna 2018. Sama työnantaja sai palkata enintään kaksi nuorta kesätyösetelin tuella.  

Vuoden 2019 kesätyöseteleiden jakoperusteista ja jakoajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. 

Yhteystiedot