Siirry suoraan sisältöön

Kesätyömahdollisuudet

Lahden kaupunki tarjoaa joka vuosi kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille. Tämän lisäksi nuorten itsenäistä työnhakua tuetaan kesätyöseteleillä. Tänä kesänä rohkaisemme lahtelaisia koululaisia ja opiskelijoita myös kesäyrittäjyyteen.
Kaksi uimavalvojaa seisoo maauimalan altaan laidalla.

Kesäharjoittelut

Vuonna 2020 kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan noin 170 koululaiselle ja opiskelijalle. Kesätyöpaikat olivat haettavissa Kuntarekryssä ajalla 24.2.-9.3. Valinnoista ilmoitetaan kaikille kesätöitä hakeneille 8.4. mennessä. 

Kesäharjoittelujakson pituus on yksi kuukausi ja ne sijoittuvat touko-syyskuulle. Palkka kuukauden jaksosta on 1 000 €. Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana.

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Lahden kaupunki jakoi 600 kappaletta vuoden 2020 kesätyöseteleitä vuosina 2003-2005 syntyneille lahtelaisille nuorille. Setelit haettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisesti ja ne jaettiin nuorille vastausjärjestyksessä. Nuoret saavat kesätyösetelit postitse toimitettuna. Kesätyösetelihaku on nyt päättynyt. 

Seteleitä voi saada yhden kappaleen henkilöä kohden, se on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa eteenpäin. 

Setelin avulla voi työllistyä yksityiseen yritykseen, yhdistykseen, seurakunnalle, säätiölle, kunnalle (ei Lahden kaupungille), kuntayhtymään tai valtiolle. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa.

Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.-30.9.2020. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja/tai työtunteja vähintään 60, josta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Jos työ kestää kauemmin, on palkankin oltava suurempi vähintään samassa suhteessa (6 €/h). 

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa ja se maksetaan työnantajalle laskua vastaan. 
Lahden kaupunki maksaa kesätyöllistämisestä työnantajalle 300 euroa kesäseteliä vastaan (ALV 0 %). Sama työnantaja voi palkata enintään viisi nuorta kesätyösetelin tuella. Työnantajan tulee lähettää lasku palkkalaskelmineen Lahden kaupungille 31.10.2020 mennessä. Määräajan jälkeen tulleita laskuja ei oteta huomioon.

Verkkolaskuosoite:
Lahden kaupunki, konsernihallinto (y-tunnus 0149669-3)
operaattori: Basware Oyj, operaattoritunnus BAWCFI22
Verkkolaskuosoite eli OVT-tunnus: 00370149669300110

Sähköpostilaskuosoite: lahti@bscs.basware.com
Paperilaskut: PL 1144, 00026 BASWARE
Laskun viite/viesti: Kesätyöseteli/101015060

Kesäyrittäjyyspilotti

Tuemme lahtelaisia koululaisia ja opiskelijoita tänä kesänä yrittäjyyteen yhteistyössä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa. Kesäyrittäjyyden tavoitteena on tarjota nuorille kokemuksia yrittäjyydestä. Kohderyhmänä ovat kaikki lahtelaiset 13-28-vuotiaat koululaiset ja opiskelijat, jotka haluavat testata omaa liikeideaansa käytännössä. Kesäyrittäjiä tuetaan kaupungin maksamalla 300 euron arvoisella kesäyrityssetelillä. Kesäyritysseteleitä on rajoitettu määrä.

Kesäyrittäjäksi ryhtyminen ja rahallisen tuen saaminen edellyttää, että:
  • kotikuntasi on Lahti
  • olet 13-28-vuotias koululainen tai opiskelija
  • täytät hakemuksen Kesäyrittäjäksi vuonna 2020 ja toimitat sen 6.3.2020 mennessä joko sähköisesti tai paperisena: Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI
  • tulet hakemuksesi perusteella valituksi mukaan kesäyrittäjyyspilottiin
  • osallistut Lahden 4H-yhdistyksen koulutukseen ja raportoit yrityksesi toiminnasta saatujen ohjeiden mukaan