Siirry suoraan sisältöön

Kesätyöpaikat

Lahden kaupunki tarjoaa joka vuosi kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille. Suosituimpia kesätyöpaikkoja ovat olleet kirjastot, museot ja päiväkodit. Kesätyöseteli auttaa, kun kesätyö löytyy muulta työnantajalta itse hakemalla.
Kaksi uimavalvojaa seisoo maauimalan altaan laidalla.

Kesätyöhaku kaupungin kesätyöpaikkoihin päättyi maanantaina 11.3. Valinnat kesätyöntekijöistä tehdään 4.4.2019 mennessä.

Kesäharjoittelujakson pituus on yksi kuukausi ja ne sijoittuvat touko-syyskuulle. Palkka kuukauden jaksosta on 1 000 €. Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana.

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Kesätyösetelillä voit työllistyä kesätyöpaikkaan, jonka olet itse löytänyt. Voit saada kesälle 2019 kesätyösetelin, kun olet syntynyt vuosina 2002–2004. Lahden kaupungin kesätyösetelit jaetaan tiistaina 26.3. Nuorisokeskuksen 8-salilla (Sammonkatu 8) klo 17.00 alkaen.

Kesätyöseteleiden jakotilaisuudessa annetaan nuorille tietoa kesätyönhakuun sekä Ohjaamon palveluihin liittyen mm. videoiden muodossa. 8-salille on myös tulossa työpaikkaseinä, josta saa vinkkejä tarjolla olevista kesätyöpaikoista.

Voit tulostaa ja täyttää Asioi verkossa –kohdastaa valmiiksi henkilötietolomakkeen, jota vastaan seteli luovutetaan. Muistathan ottaa mukaan myös henkilöllisyystodistuksesi.

Vinkit kesätyönhakijalle

Jotta kesätyönhakusi meille sujuisi mahdollisimman mukavasti, kokosimme sinulle muutamia vinkkejä. Samat niksit auttavat sinua myös muita kesätyöpaikkoja hakiessasi.

  • Hakiessasi meille kesätöihin, sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakulomake. Täytäthän sen huolellisesti, sillä kutsumme työhaastatteluun hakemusten perusteella. Saatat saada meiltä kutsun myös videohaastatteluun!
  • Hakulomakkeella voit valita, minkälaista kesätyötä haluaisit meillä tehdä ja missä.
  • Haluaisimme kuulla, miksi haluaisit juuri meille kesätöihin. Kerrothan siis meille rohkeasti mikä sinua kaupungin kesätöissä kiinnostaa.
  • Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa työkokemusta päästäksesi meille kesätöihin. Kerrothan meille kuitenkin esimerkiksi kouluprojekteistasi, työharjoitteluistasi, luottamustehtävistäsi tai harrastusten parissa hankituista taidoistasi. Ne kertovat meille aktiivisuudestasi.
  • Sinulla on varmasti myös monenlaisia taitoja, kuten kielten osaamista tai viestintä- tai yhteistyötaitoja. Näistäkin sinun kannattaa meille kertoa.
  • Työhaastattelussa toivomme kohtaavamme positiivisen ja reippaan koululaisen tai opiskelijan, jolla on myös meille haastattelijoille kysymyksiä.
  • Mikä tahansa työtehtävä on arvokas ja siitä on sinulle varmuudella hyötyä jatkossa. Suhtaudu siis avoimin mielin erilaisiin kesätyötehtäviin ja kerää arvokas oppi talteen!

Yhteystiedot