Siirry suoraan sisältöön

Kesätyömahdollisuudet

Kaksi uimavalvojaa seisoo maauimalan altaan laidalla.

Kesäharjoittelut

Vuoden 2020 kesätyöpaikat olivat haettavissa Kuntarekryssä ajalla 24.2.-9.3. Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Lahden kaupunki ei palkkaa kesätyöntekijöitä. Vallitsevasta poikkeustilanteesta johtuvat rajoitukset ovat aiheuttaneet muutoksia kaupungin palvelumuotoiluun. 

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kokouksessaan 27.4. kesätyöseteleiden käytön laajentamisesta. Yhtenä osana kokonaisuutta jaettiin kesätyöseteli jokaiselle halukkaalle kaupungin kesätöihin alustavasti valitulle koululaiselle ja opiskelijalle.

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Kaikki vuoden 2020 kesätyösetelit on nyt jaettu. Lahden kaupunki jakoi 1100 kappaletta vuoden 2020 kesätyöseteleitä vuosina 2000-2005 syntyneille lahtelaisille nuorille. Setelit haettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisesti ja ne jaettiin nuorille vastausjärjestyksessä. Kesätyösetelit toimitettiin saajille postitse. 

Kesätyöseteli on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa eteenpäin. Kesätyösetelillä voi työllistyä saman vuoden aikana yhden kerran/henkilö. Kesätyöseteliä ei tarvitse palauttaa kaupungille, vaikka sitä ei käytä.

Setelin avulla voi työllistyä yksityiseen yritykseen, yhdistykseen, seurakunnalle, säätiölle, kunnalle (ei Lahden kaupungille), kuntayhtymään tai valtiolle. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa.

Kesätyösetelillä työllistäminen, työnantajan ohjeet

Varmista, että kesätöihin valitsemallasi nuorella on Lahden kaupungin kesätyöseteli vuodelle 2020. Sama työnantaja voi palkata enintään kymmenen nuorta kesätyösetelin tuella.

Tee nuoren kanssa työsopimus, jossa sovitte

  • Työn kestosta. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja/tai työtunteja vähintään 60. Merkitse työsopimukseen työn alkamis- ja päättymispäivä. Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.-30.9.2020.
  • Palkasta. Em. työjaksosta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Jos työ kestää kauemmin, on palkankin oltava suurempi vähintään samassa suhteessa (6 €/h). Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut (verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä lomakorvaukset/lomarahat). 
  • Työtehtävistä.

Laadi palkkalaskelma ja maksa nuorelle palkka heti, kun työ on suoritettu ja kesätyöjakso on päättynyt. Kirjoitathan nuorelle myös työtodistuksen kesätyöstä.

Lahden kaupunki maksaa kesätyöllistämisestä työnantajalle 300 euroa laskua vastaan (ALV 0 %). Lähetä lasku ja palkkalaskelma Lahden kaupungille 31.10.2020 mennessä. Määräajan jälkeen tulleita laskuja ei oteta huomioon.

Laskutusosoitteet

Laskun viite/viesti kaikissa laskutustavoissa: Kesätyöseteli/101015060

Verkkolaskuosoite:

Lahden kaupunki, konsernihallinto (y-tunnus 0149669-3)
operaattori: Basware Oyj, operaattoritunnus BAWCFI22
verkkolaskuosoite eli OVT-tunnus: 00370149669300110

Mikäli yrityksenne ei pysty lähettämään verkkolaskuja, voitte rekisteröityä käyttäjäksi maksuttomaan Baswaren toimittajaportaaliin, jonka kautta voitte lähettää laskut sähköisenä järjestelmäämme. 

Ohjeet portaalin käyttöön  

Mikäli et saa liitettyä liitteeksi tulevaa palkkalaskelmaa/-todistusta suoraan verkkolaskuun, voit toimittaa sen osoitteeseen katja.markkola@lahti.fi. Luottamuksellisia ja arkaluontoisia tietoja sisältävät viestit voi lähettää turvapostilla. 

Turvapostin lähetys

Sähköpostilaskuosoite: lahti@bscs.basware.com. Laskun tulee olla pdf-muotoinen. Yhdessä pdf-tiedostossa voi olla vain yksi lasku liitteineen.

Paperilaskuosoite: PL 1144, 00026 BASWARE

Lisätietoa työnantajana toimimisesta ja siihen liittyvistä velvoitteista saat Ladec Oy:n neuvonta- ja kehittämispalveluista:

puh. 044 702 2700 / chat-palvelu

Eezy Pikaduuni -palvelu kesätyösetelin käytön apuna

Lahden kaupunki on tänä vuonna yhteistyössä Eezy VMP Oy:n kanssa järjestämässä työpaikkoja kesätyösetelin saaneille nuorille. Jos nuori ei löydä työpaikkaa itse kesätyösetelin avulla, voi hän halutessaan jättää kesätyöhakemuksen Pikaduuni-palveluun.  Työpaikan voi tätä kautta saada 170 kesätyösetelin saanutta nuorta.

Jätä hakemus Pikaduuni-palveluun

Työpaikan ilmoittaminen

Työnantajat voivat halutessaan ilmoittaa avoimen kesätyösetelityöpaikan haettavaksi. Päivitämme alla olevan listan tarjolla olevista työpaikoista parin arkipäivän välein. Tätä kautta työpaikan voivat ilmoittaa y-tunnukselliset toimijat, jotka itse toimivat nuoren työnantajina. 

Kesätyösetelipaikan ilmoittaminen 

Kesätyösetelin saaneet nuoret ovat suoraan yhteydessä työnantajiin, jos ovat kiinnostuneita hakeutumaan näihin paikkoihin töihin.

Y-tunnuksellisten toimijoiden lisäksi kotitaloudet ja yksityishenkilöt voivat ilmoittautua työnantajiksi edellä esitellyn Eezy Pikaduuni-palvelun kautta.

Kesäyrittäjyyspilotti

Tuemme lahtelaisia koululaisia ja opiskelijoita tänä kesänä yrittäjyyteen yhteistyössä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa. Kesäyrittäjyyden tavoitteena on tarjota nuorille kokemuksia yrittäjyydestä. Kohderyhmänä ovat kaikki lahtelaiset 13-28-vuotiaat koululaiset ja opiskelijat, jotka haluavat testata omaa liikeideaansa käytännössä. Kesäyrittäjiä tuetaan kaupungin maksamalla 300 euron arvoisella kesäyrityssetelillä. Kesäyritysseteleitä on rajoitettu määrä.

Kesäyrittäjäksi ryhtyminen ja rahallisen tuen saaminen edellyttää, että:

  • kotikuntasi on Lahti
  • olet 13-28-vuotias koululainen tai opiskelija
  • täytät hakemuksen Kesäyrittäjäksi vuonna 2020 ja toimitat sen 6.3.2020 mennessä joko sähköisesti tai paperisena: Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI
  • tulet hakemuksesi perusteella valituksi mukaan kesäyrittäjyyspilottiin
  • osallistut Lahden 4H-yhdistyksen koulutukseen ja raportoit yrityksesi toiminnasta saatujen ohjeiden mukaan

Kesäyrittäjät on valittu vuodelle 2020.

Käy tutustumassa kesäyrittäjyyspilottiin sekä kesäyritysten tarjontaan.