Siirry suoraan sisältöön

Kesätyöpaikat ja kesätyösetelit

Lahden kaupunki tarjoaa joka vuosi kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille. Suosituimpia kesätyöpaikkoja ovat olleet kirjastot, museot ja päiväkodit. Kesätyöseteli auttaa, kun kesätyö löytyy muulta työnantajalta itse hakemalla.
Kaksi uimavalvojaa seisoo maauimalan altaan laidalla.

Kesätyöhaku kaupungin kesätyöpaikkoihin päättyi maanantaina 11.3. Valinnat kesätyöntekijöistä tehdään 4.4.2019 mennessä.

Kesäharjoittelujakson pituus on yksi kuukausi ja ne sijoittuvat touko-syyskuulle. Palkka kuukauden jaksosta on 1 000 €. Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana.

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Kesätyösetelillä voit työllistyä kesätyöpaikkaan, jonka olet itse löytänyt. Voit saada kesälle 2019 kesätyösetelin, kun olet syntynyt vuosina 2002–2004. Lahden kaupungin kesätyösetelit jaettiin tiistaina 26.3. Nuorisokeskuksen 8-salilla sekä torstaina 4.4. Ohjaamo Lahdessa.

Kesätyösetelin ehdot

Setelin arvo on 300 euroa. Seteleitä voi saada yhden kappaleen henkilöä kohden, se on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa eteenpäin. Työpaikka voi olla yksityinen yritys, yhdistys, seurakunta, säätiö, kunta (ei Lahden kaupunki), kuntayhtymä tai valtio. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Työjakson on sijoituttava lomakaudelle 2.5.-30.9.2019. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja työtunteja vähintään 60, josta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Jos työ kestää kauemmin, on palkankin oltava suurempi vähintään samassa suhteessa (6 €/h). Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut.

Lahden kaupunki maksaa kesätyöllistämisestä työnantajalle 300 euroa kesäseteliä ja laskua vastaan (ALV 0 %). Sama työnantaja voi palkata enintään viisi nuorta kesätyösetelin tuella. Työnantajan tulee lähettää lasku palkkalaskelmineen ja kuitti maksetusta palkasta Lahden kaupungille 31.10.2019 mennessä. Määräajan jälkeen tulleita laskuja ei oteta huomioon.

Verkkolaskuosoite:
Lahden kaupunki, konsernihallinto
OVT-tunnus: 00370149669300110
Operaattori: Liaison Technologies Oy
Välittäjätunnus: 003708599126
Viite: Tukityöllistäminen/kesätyö

Kesätyöseteleitä teknologiateollisuuden alalle sekä LUT-yliopiston opiskelijoille

Osa vuoden 2019 kesätyöseteleistä suunnataan kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa Koulutuskeskus Salpauksessa 1. ja 2. vuosikurssilla opiskelevien sekä sinne kevään 2019 yhteishaussa 1. vaihtoehtona hakeneille. Näitä kesätyöseteleitä voi käyttää vain Lahdessa sijaitseviin teknologia-alan yrityksiin, joihin nuoren olisi todennäköistä työllistyä ko. tutkinnon perusteella jatkossa. Osa vuoden 2019 kesätyöseteleistä suunnataan LUT-yliopistossa opiskeleville. Näitä kesätyöseteleitä voi käyttää vain Lahdessa sijaitseviin yrityksiin.

Yhteystiedot: