Siirry suoraan sisältöön

Kesätyötarinoita

"Töihin oli kiva tulla joka päivä!

Lahden kaupungin rakennusvalvonnassa oli hauskaa työskennellä, ja töihin oli kiva tulla joka päivä. Yksi parhaimmista paikoista, joissa olen työskennellyt. Pidin työstä, koska minulla oli tekemistä koko ajan. Mielestäni se on kesätyössä tai missä tahansa työssä tärkeää, sillä ei olisi mukavaa istua koko päivä toimettomana kelloa tuijotellen.

Oli myös hauska tutustua rakennusalaan, muun muassa pohjapiirroksien tutkiminen oli mielestäni siistiä, kun arkistoin rakennusten erityissuunnitelmia. Työtehtävät tapahtuivat enimmäkseen tietokoneen kanssa, esimerkiksi skannasin vanhoja asiakirjoja ja arkistoin ne sähköisiin palveluihin. Tutustuin myös hieman asiakaspalvelutyöhön sekä tein ihan arkisiakin asioita, kuten keitin kahvia.

Ja tietysti mahtava työporukka ja rento ilmapiiri olivat isoja plussia!

- Jenni Rantalainen, lukiolainen

"Oli hauskaa nähdä, mitä kaikkea orkesterin takana tapahtuu"

Työskentelin kesän Lahden kaupunginorkesterin eli Sinfonia Lahden markkinointipuolella Sibeliustalossa. Työssä ei välttämättä tarvitse tietää musiikista paljoa, mutta itse hain työhön juuri siksi, että olen kiinnostunut orkestereista. Oli hauskaa nähdä, mitä kaikkea orkesterin takana tapahtuu.

Työ koostui monenlaisista tehtävistä mm. esitteiden jakamisesta ja postittamisesta. Pääsin tekemään myös oman alani hommia eli mainoksia.

- Emilia Mensalo, graafisen suunnittelun opiskelija

"Pääsin asettelemaan Matti Nykäsen mitaleja vitriiniin"

Kuukauden mittaisen työsuhteen aikana pääsin tutustumaan Lahden kaupunginmuseoon, sen eri toimipisteisiin (radio- ja tv-museo Mastola, Lahden taidemuseo, Lahden historiallinen museo) sekä kokoelmakeskuksen toimintaan. Haaveissani on jo kauan siintänyt ura museoalalla, ja sen vuoksi innostuin hakemaan museoharjoittelijaksi Hiihtomuseoon. Yksi sykähdyttävimmistä hetkistä Hiihtomuseossa oli epäilemättä se, kun pääsin (hansikkaat kädessä) asettelemaan Matti Nykäsen mitaleja vitriiniin. Siinä se nyt on, pala suomalaista mäkihypyn historiaa aivan nenäni edessä!

Työ oli monipuolista; rakensin näyttelyä, siirsin talviurheilua käsittelevien lehtien ja kirjojen tietoja WebMusketti-tietokantaan ja digitoin  vanhoja valokuvia suomalaisista hiihtotähdistä.

Pääsin seuraamaan palavereja ja osallistuin myös Lahden taidemuseolla järjestettyyn museon omia kokoelmia käsittelevän kirjan julkistamistilaisuuteen. Sain lisäksi kirjoittaa Lahden kaupunginmuseon blogiin omasta pro gradu -tutkielmastani.

Museoalalla työskentely on haaveissani myös tulevaisuudessa, ja kesätyö museoharjoittelijana vain vahvisti ajatustani siitä.

- Henna Mero, historian opiskelija

​"Monipuolisuus ja työn ajoittainen itsenäisyys yllätti positiivisesti"


Pidin kesätyöstäni Lahden kaupungin terveysvalvonnassa todella paljon. Monipuolisuus ja työn ajoittainen itsenäisyys yllätti positiivisesti. Mielestäni oli todella mielenkiintoista päästä mukaan kentälle ja opin paljon uutta kesätyökuukauden aikana.

Parasta oli varmaankin uimarantojen kiertäminen ja vesinäytteiden ottaminen. Etenkin rantojen sinilevätilanteen muuttumisen seuraaminen oli kiinnostavaa. Lisäksi pääsin tutustumaan ympäristöterveyden kanssa samassa paikassa toimivan ympäristöpalveluyksikön toimintaan, eli kävin esimerkiksi mittausinsinöörin mukana ilmanlaadun tutkimusasemilla ja vesienhoitotyöntekijöiden kanssa tutkimusasemilla Vesijärvellä.

Tämä on erittäin hyvä kesätyö nuorelle, jolla on kiinnostusta ympäristöalaa tai terveydensuojelua kohtaan. Ajokorttia ja perustason excel-osaamista lukuun ottamatta minun ei tarvinnut osata mitään erityistä, sillä työhön perehdytys on ollut asianmukaista ja selkeää.

- Mimmi Kalenius, ylioppilas