Siirry suoraan sisältöön

Työpajat

Lahden kaupungin työpajojen päätavoite auttaa työnhakijoita löytämään jatkopolku avoimille työmarkkinoille joko suoraan tai opintojen kautta. Palvelumuotoja ovat kuntouttava työtoiminta, työkokeilu ja palkkatuettu työ.
Lahden Ympäristöpaja.

​Lahden kaupungin työpajoilla tehtävä työ on ensisijassa valmennuksen väline - päätavoite on löytää työpajan valmentautujille yksilöllinen jatkopolku avoimille työmarkkinoille joko suoraan tai opintojen kautta. Näiden lisäksi voi olla muita tavoitteita, kuten osaamisen lisääminen uusissa tehtävissä, ammattitaidon ylläpitäminen tai sosiaalisten suhteiden ja verkostojen vahvistaminen.

Pajoilla on erilaisia työtehtäviä, joista osassa edellytetään koulutusta tai työkokemusta, ja osaan riittää halu oppia. Pajoilla saa myös työhönvalmentajan apua ja tukea liittyen työnhakuun sekä oman osaamisen sanoittamiseen ja markkinointiin. Palvelumuotoja ovat kuntouttava työtoiminta, työkokeilu ja palkkatuettu työ.

Pajavalmentautujaksi hakeudutaan TE-palvelujen tai sosiaalitoimen kautta. Voit olla myös suoraan yhteydessä työpajaan.

Lahden Ympäristöpaja

Ympäristöpaja on lahtelaisten työttömien työllistymisedellytysten vahvistamiseen keskittynyt työpaja, jossa kantavia teemoja ovat ympäristönhoito, kierrätys ja kestävä kehitys. Pajan työtehtäviä ovat kiinteistönhoito, pienrakentaminen, ulkoalueiden hoito, retkeilyreitistöjen ja laavujen kunnossapito sekä käsityöt, kassa- ja asiakaspalvelu ja myymälänhoito. Tehtäviä voidaan myös räätälöidä osaamisen ja tavoitteiden mukaan.

Ulkotyötä tehdään koko kaupungin alueella, mutta käsityöt ja myymälätehtävät sijoittuvat Nastolan (Ympäristöpajan pääpaikka ja Kiva-myymälä) sekä Villähteen (Pajapuoti) toimipisteisiin.

Monitoimikeskus Takatasku

Takatasku on Lahden seurakuntayhtymän ja Lahden kaupungin yhteinen työllisyyttä ja mielekästä elämää edistävä toimintakeskus ja palvelutyöpaja, jota seurakuntayhtymä hallinnoi.

Takataskussa on tarjolla työvalmennusta mm. lounaskeittiön ja kahvilan tehtävissä, siivoustehtävissä, asiakaspalvelussa, toimistotyössä ja tapahtumien järjestämisessä, atk-koulutuksessa ja –neuvonnassa sekä vahtimestaripalveluissa.