Siirry suoraan sisältöön

Kerhot alle kouluikäisille

Alle kouluikäisten kerhotoimintaa järjestetään aamu- ja iltapäivisin. Kerhotoiminta on tarkoitettu 3 - 5 -vuotiaille kotona oleville lahtelaisille lapsille vaihtoehtona kunnalliselle varhaiskasvatukselle.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/VarhaiskasvatusSite/PublishingImages/Karhunk%C3%A4ynti_parkour_2013.jpg

Tilannetietoa 17.3.

Mikäli alle kouluikäisten kerhotoiminnassa olevan lapsen huoltaja, joka on kriittisellä ammattialalla, ilmoittaa, että lapsella on kerhotoiminnan tarve, järjestetään lapselle kerhotoimintaa. Mikäli kyseisillä lapsilla on tarve kerhotoimintaan, toiminta keskitetään Loviisanpässin kerhoon.  

_ _ _

Hakuaika alle kouluikäisten kerhotoimintaan on 2.3 - 1.4.2020  klo 15:een mennessä 

Hakulomake löytyy tämän sivun Asioi verkossa -kohdasta.

Kerhotoimintaa tarjotaan viidessä eri kaupunginosassa: Jalkarannan kerhossa, Mukkulassa Tanssimäen kerhossa, keskustan alueella Loviisanpässin kerho, Kiveriössä Hirsimetsän kerho ja Launeella Perhepuiston kerho

Kerhomaksusta

Toimintakautena 2019-20 alle kouluikäisten kerhotoiminta on kokeiluluonteisesti maksutonta. Tutustu alle kouluikäisten kerhotoiminnan toimintakauden 2019-20 esitteeseen.

Maksuttomuutta edeltävänä toimintakautena alle kouluikäisten kerhomaksu on ollut 30 €/kk läsnäolopäivistä riippumatta. Kerhotoimintaan on siis perheen valinnan mukaan voinut osallistua 1-5 päivänä/viikko, mutta maksu on ollut aina sama.

Sivistyslautakunta päättää keväällä 2020 toimintakauden 2020-21 kerhomaksusta tai mahdollisesta maksuttoman kokeilun jatkosta. Kerhopaikkaa hakeneille perheille ilmoitetaan sivistyslautakunnan päätöksestä, minkä jälkeen perheet voivat tehdä ratkaisunsa paikan vastaanottamisesta. 

Toimintaperiaate

Kerhojen varhaiskasvatus on kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuus. Toiminnassa painottuu pedagogiikka. Kerhotoiminta on tavoitteellista ja suunnitelmallista lasten kehitystä ja oppimista tukevaa toimintaa. 

Avoin kerhotoiminta lapsille huoltajien kanssa

Avoin kerhotoiminta tarjoaa kohtaamispaikan ja aktiivista toimintaa lapsille ja huoltajille, jotka ovat yhdessä tervetulleita viettämään aikaa ja tapaamaan toisia lapsiperheitä. Avoimessa toiminnassa lapsi löytää leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus vertaistukeen toisten vanhempien kanssa. Myös avoin kerhotoiminta on perheille maksutonta.