Siirry suoraan sisältöön

Kerhot alle kouluikäisille

Alle kouluikäisten kerhotoimintaa järjestetään aamu- ja iltapäivisin. Kerhotoiminta on tarkoitettu 2 - 5 -vuotiaille kotona oleville lahtelaisille lapsille vaihtoehtona kunnalliselle varhaiskasvatukselle. Kerhotoimintaan voi edelleen hakea.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/VarhaiskasvatusSite/PublishingImages/Karhunk%C3%A4ynti_parkour_2013.jpg

Alle kouluikäisten kerhoissa on vielä tilaa

Alle kouluikäisten kerhoon voi edelleen hakea, vaikka virallinen hakuaika (2.3. - 1.4.2020 klo 15) on päättynyt. Hakulomake löytyy tämän sivun Asioi verkossa -kohdasta. 

Hakulomakkeessa ohjeistetaan toimittamaan hakulomake kerhoon, mutta nyt koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana lomake toimitetaan Lahti-Pistelle, sähköisesti lahtipiste@lahti.fi tai postitse Lahti-Piste Palvelutori 2krs, Aleksanterinkatu 18A 15140 Lahti. 

Kerhotoimintaa tarjotaan viidessä eri kaupunginosassa: Jalkarannan kerhossa, Mukkulassa Tanssimäen kerhossa, keskustan alueella Loviisanpässin kerho, Kiveriössä Hirsimetsän kerho ja Launeella Perhepuiston kerho

Kerhomaksusta

Toimintakautena 2019-20 alle kouluikäisten kerhotoiminta on ollut kokeiluluonteisesti maksutonta. 

Maksuttomuutta edeltävänä toimintakautena alle kouluikäisten kerhomaksu on ollut 30 €/kk läsnäolopäivistä riippumatta. Kerhotoimintaan on siis perheen valinnan mukaan voinut osallistua 1-5 päivänä/viikko, mutta maksu on ollut aina sama.

Sivistyslautakunta käsittelee kokouksessaan 16.6.2020 toimintakauden 2020-21 kerhomaksusta tai mahdollisesta maksuttomuuskokeilun jatkosta. Kerhopaikkaa hakeneille perheille ilmoitetaan sivistyslautakunnan päätöksestä, minkä jälkeen perheet voivat tehdä ratkaisunsa paikan vastaanottamisesta. 

Toimintaperiaate

Kerhojen varhaiskasvatus on kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuus. Toiminnassa painottuu pedagogiikka. Kerhotoiminta on tavoitteellista ja suunnitelmallista lasten kehitystä ja oppimista tukevaa toimintaa. 

Avoin kerhotoiminta lapsille huoltajien kanssa

Avoin kerhotoiminta tarjoaa kohtaamispaikan ja aktiivista toimintaa lapsille ja huoltajille, jotka ovat yhdessä tervetulleita viettämään aikaa ja tapaamaan toisia lapsiperheitä. Avoimessa toiminnassa lapsi löytää leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus vertaistukeen toisten vanhempien kanssa. Myös avoin kerhotoiminta on perheille maksutonta.