Siirry suoraan sisältöön

Kerhot alle kouluikäisille

Alle kouluikäisten kerhotoimintaa järjestetään aamu- ja iltapäivisin. Kerhotoiminta on tarkoitettu 3 - 6 -vuotiaille kotona oleville lahtelaisille lapsille vaihtoehtona kunnalliselle varhaiskasvatukselle.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/VarhaiskasvatusSite/PublishingImages/Karhunk%C3%A4ynti_parkour_2013.jpg

Vuoden 2019 alusta kerhotoiminta on perheille maksutonta.  Kerhoissa on vielä tilaa, ja täyttöaste vaihtelee kuukausitasolla.  

Alle kouluikäisten kerhotoiminta on suunnattu kotona oleville 3 - 6 -vuotiaille lahtelaisille lapsille. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa lasten vuorovaikutustaitoja ja osallisuutta sekä edistää niin lasten kuin perheiden hyvinvointia. Toiminta on suunnitelmallista varhaiskasvatusta.

Kerhopaikkoja on yhteensä 148. Kerhopaikkaa voi tiedustella suoraan kerhoista pitkin lukuvuotta. 

Kerhotoimintaa tarjotaan viidessä eri kaupunginosassa: Jalkarannan kerhossa, Mukkulassa Tanssimäen kerhossa, keskustan alueella Loviisanpässin kerho, Kiveriössä Hirsimetsän kerho ja Launeella Perhepuiston kerho. Tutustu kerhoihin.

Tulostettavan hakulomakkeen löydät tältä sivulta Asioi verkossa -kohdasta tai alle kouluikäisten kerhojen kerhotoimintapaikoista. Hakulomake palautetaan täytettynä siihen kerhoon, josta paikkaa haetaan.   

Toimintaperiaate

Kerhojen varhaiskasvatus on kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuus. Toiminnassa painottuu pedagogiikka. Kerhotoiminta on tavoitteellista ja suunnitelmallista lasten kehitystä ja oppimista tukevaa toimintaa. 

Avoin kerhotoiminta

Avoin kerhotoiminta tarjoaa kohtaamispaikan ja aktiivista toimintaa lapsille ja huoltajille, jotka ovat yhdessä tervetulleita viettämään aikaa ja tapaamaan toisia lapsiperheitä. Avoimessa toiminnassa lapsi löytää leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus vertaistukeen toisten vanhempien kanssa. Myös avoin toiminta on perheille maksutonta.