Siirry suoraan sisältöön

Onnelantien päiväkoti

​Onnelantien päiväkoti sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa, rauhallisella ja idyllisellä puutaloalueella aivan kaupunginsairaalan läheisyydessä.
Onnelantien päiväkoti

Toiminnan kuvaus

Onnelantien päiväkodissa tarjootaan laadukasta varhaiskasvatusta ja  esiopetusta oppimisympäristössä, jossa leikki, ilo ja osallisuus mahdollistuvat. Toimintamme perustuu projektioppimiseen ja yhteisökasvatukseen.

Projektioppimisessa lapsi käsitetään aktiiviseksi ja yksilölliseksi toimijaksi. Toiminta perustuu eripituisiin lasten ja aikuisten yhdessä suunnittelemiin kokonaisuuksiin – projekteihin, joiden aihe on valittu lapsilähtöisesti arjessa kiinnostusta herättävistä aiheista. 

Oppimiseen ja kehitykseen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa liittyy sosiaalinen ulottuvuus (=yhteisöllisyys). Opimme toisiltamme tietoja, taitoja, tunteita ja toimintatapoja vuorovaikutuksen kautta. 

Päiväkodissa panostetaan kodin ja päiväkodin yhteistyöhön. Vahvana perinteenä Onnelantiellä elää jokakeväinen koko talon yhteinen Lastenjuhla. Muita yhteisöllisiä tapahtumia vuoden mittaan ovat muun muassa projekti-illat, joulujuhla tuoksupolkuineen sekä isovanhempienpäivä. Yhteisöllisyyden kautta myös kodit pääsevät osallistumaan sekä vaikuttamaan päiväkodin arkeen.

Ryhmät osoitteessa:

Onnelantie 6

Oravanpesä

​0-3 -vuotiaat

​p. 044 416 3365

​Kissankulmaintegroitu erityisryhmä
​p. 044 416 2914
​Vaahteramäki3-5 -vuotiaat
​p. 044 716 1227

 
Ursankatu 2, Parakki F

Koiramäkiesiopetus
p. 050 559 7845
Omenamäkiesiopetus ja 5-vuotiaat
p. 044 416 2917


Hoitopaikkoja yhteensä 85

Yhteyshenkilö

Tuulevi Annala, päiväkodin johtaja
p. 050 398 7749
tuulevi.annala@lahti.fi

Toimipaikat 

 

 

Bussiyhteydet Onnelan ja Koiramäen ja Omenamäen toimipisteisiin: Kaikki keskustaan tulevat bussit