Siirry suoraan sisältöön

Onnelantien päiväkoti

​1.8.2020 alkaen Onnelantien päiväkoti yhdistetään hallinnollisesti Villa Piiparin päiväkotiin ja sen toiminta omana toimintayksikkönä lakkaa.
Villa Piiparin päiväkoti, Onnelantie, kuva ulkoa, talokuva

Elokuusta 2020 alkaen Onnelantien päiväkodin käytössä olevista väliaikaisista tilaelementeistä Tiirismaan koulun yhteydessä luovutaan, mutta toiminta Onnelantie 6:n päätalossa edelleen jatkuu. Samassa yhteydessä Onnelantien päiväkoti siirtyy hallinnollisesti Villa Piiparin päiväkodin yhteyteen. Järjestelyllä ei ole välitöntä vaikutusta lasten varhaiskasvatukseen. Mahdollisista ryhmärakenteen muutoksista tiedotetaan huoltajille erikseen.  

Muutos perustuu päiväkoteja koskevaan palveluverkkoselvitykseen, ensi vuoden 2020 kaupungin talousarvioesitykseen sekä kaupungin linjaukseen mahdollisuuksien mukaan luopua huonokuntoisista ja väliaikaisista päiväkotitiloista. 

Tammikuun 2020 haussa ei siis enää voi hakea Onnelantien päiväkodin elokuussa 2020 alkavaan varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Hakemukset tehdään Villa Piiparin päiväkotiin tai muuhun haluamaanne yksikköön.

Kevätkaudelle 2020 Onneantien varhaiskasvatuspaikkaa voi vielä hakea. 

Toiminnan kuvaus

Onnelantien päiväkodissa tarjotaan laadukasta varhaiskasvatusta ja  esiopetusta oppimisympäristössä, jossa leikki, ilo ja osallisuus mahdollistuvat. Toimintamme perustuu projektioppimiseen ja yhteisökasvatukseen.

Projektioppimisessa lapsi käsitetään aktiiviseksi ja yksilölliseksi toimijaksi. Toiminta perustuu eripituisiin lasten ja aikuisten yhdessä suunnittelemiin kokonaisuuksiin – projekteihin, joiden aihe on valittu lapsilähtöisesti arjessa kiinnostusta herättävistä aiheista. 

Oppimiseen ja kehitykseen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa liittyy sosiaalinen ulottuvuus (=yhteisöllisyys). Opimme toisiltamme tietoja, taitoja, tunteita ja toimintatapoja vuorovaikutuksen kautta. 

Päiväkodissa panostetaan kodin ja päiväkodin yhteistyöhön. Vahvana perinteenä Onnelantiellä elää jokakeväinen koko talon yhteinen Lastenjuhla. Muita yhteisöllisiä tapahtumia vuoden mittaan ovat muun muassa projekti-illat, joulujuhla tuoksupolkuineen sekä isovanhempienpäivä. Yhteisöllisyyden kautta myös kodit pääsevät osallistumaan sekä vaikuttamaan päiväkodin arkeen.

Onnelantien päiväkoti sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa, rauhallisella ja idyllisellä puutaloalueella aivan kaupunginsairaalan läheisyydessä. 

Ryhmät osoitteessa:

Onnelantie 6

Oravanpesä

​0-3 -vuotiaat

​p. 044 416 3365

​Kissankulmaintegroitu erityisryhmä
​p. 044 416 2914
​Vaahteramäki3-5 -vuotiaat
​p. 044 716 1227

 
Ursankatu 2, Parakki F

Koiramäkiesiopetus ja 5-vuotiaat
p. 050 559 7845
Omenamäkiesiopetus ja 5-vuotiaat
p. 044 416 2917


Hoitopaikkoja nyt yhteensä 85

Onnelantien ryhmätiedot näkyvät Villa Piiparissa 1.8.2020 alkaen.

Yhteyshenkilö

Tuulevi Annala, päiväkodin johtaja
p. 050 398 7749
tuulevi.annala@lahti.fi

Toimipaikat 

 

 

Bussiyhteydet Onnelan ja Koiramäen ja Omenamäen toimipisteisiin: Kaikki keskustaan tulevat bussit