Siirry suoraan sisältöön

Päiväkotiruokailu

Lapsille tarjotaan maukas ja ravitsemuksellisesti tasapainoinen ateriakokonaisuus. Tavoitteena on edistää ja ylläpitää hyvinvointia ja terveyttä, ohjata  lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/VarhaiskasvatusSite/PublishingImages/lahden_ateria_86.jpg

​Päivähoidossa olevalle lapselle tarjotaan Lahden Aterian valmistama aamupala, lounas ja iltapäivän välipala. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan myös päivällinen ja iltapala.

Ateriapalvelun suunnittelua ja toteuttamista ohjaavat ravitsemussuositukset. Kuuden viikon perusruokalistaan muutoksia tuovat juhlapyhät.  Ruokalistan ateriat valmistetaan laadukkaista, pääsääntöisesti kotimaisista raaka-aineista; mm. marjat ovat kaikki kotimaisia. Lähituottajien tuotteita ja luomua käytetään mahdollisuuksien mukaan. Ruoanvalmistuksessa otetaan huomioon pienet lapset asiakkaina mm. ruoan rakenteessa ja maustamisessa.

Erityisruokavaliot 

 Erityisruokavaliot sekä eettiset/uskonnolliset ruoka-ainerajoitukset huomioidaan lapsen tarpeen mukaan. Pysyvistä erityisruokavalioista ja vaikeista ruoka-allergioista täytetään lomake ja toimitetaan terveydenhoitajan kautta keittiöön. Eettisistä/uskonnollisista ruokarajoituksista vanhemmat ilmoittavat myös erillisellä lomakkeella oman päiväkodin keittiöön. Lomakkeet löytyvät Asioi verkossa -kohdan alta.  Ruokailuun liittyvissä asioissa voit aina ottaa yhteyttä oman päiväkodin ruokapalvelusta vastaavaan henkilöön tai Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n hallintoon, info@paijatateria.fi

Ajankohtaista  

Lahden Ateria on nyt Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy

Lahden Ateria muuttui 1.5.2017 Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:ksi. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ravintohuolto on liikkeenluovutuksella siirtynyt 1.6.2017 Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:lle. 

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy
Vesijärvenkatu 9a
15140 Lahti
info@paijatateria.fi

Avoinna ma - pe klo 9 - 15.