Siirry suoraan sisältöön

Päiväkotiruokailu

Lapsille tarjotaan maukas ja ravitsemuksellisesti tasapainoinen ateriakokonaisuus. Tavoitteena on edistää ja ylläpitää hyvinvointia ja terveyttä sekä ohjata lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/VarhaiskasvatusSite/PublishingImages/lahden_ateria_86.jpg

​Varhaiskasvatuksessa olevalle lapselle tarjotaan Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden valmistama aamupala, lounas ja iltapäivän välipala. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan myös päivällinen ja iltapala.

Ateriapalvelun suunnittelua ja toteuttamista ohjaavat ravitsemussuositukset. Kuuden viikon perusruokalistaan muutoksia tuovat juhlapyhät.  Ruokalistan ateriat valmistetaan laadukkaista, pääsääntöisesti kotimaisista raaka-aineista; mm. marjat ovat kaikki kotimaisia. Lähituottajien tuotteita ja luomua käytetään mahdollisuuksien mukaan. Ruoanvalmistuksessa otetaan huomioon pienet lapset asiakkaina mm. ruoan rakenteessa ja maustamisessa.

Erityisruokavaliot 

Erityisruokavaliot sekä eettiset/uskonnolliset ruoka-ainerajoitukset huomioidaan lapsen tarpeen mukaan. Pysyvistä erityisruokavalioista ja vaikeista ruoka-allergioista täytetään lomake ja toimitetaan terveydenhoitajan kautta keittiöön. Eettisistä/uskonnollisista ruokarajoituksista vanhemmat ilmoittavat myös erillisellä lomakkeella oman päiväkodin keittiöön. Ruokailuun liittyvissä asioissa voit aina ottaa yhteyttä oman päiväkodin ruokapalvelusta vastaavaan henkilöön tai Päijät-Hämeen Ateriapalveluihin.

Yhteystiedot:

Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen sivuilta löydät ajantasaista tietoa päiväkotiruokailusta.

Sivuilla on linkit ja ohjeet erityisruokavalioihin sekä palautteen antoon.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy
Vesijärvenkatu 9a
15140 Lahti
info@paijatateria.fi

Avoinna ma - pe klo 9 - 15.