Siirry suoraan sisältöön

Lemmikkieläimet kaupungissa

Lahtelaisten koirien tai muiden kotieläinten määrää on vaikea arvioida, koska Lahdessa ei peritä koiraveroa. Lemmikkieläimille on kuitenkin tarjolla useita kunnan palveluita.
Lemmikkieläimet kaupungissa

Koiria koskeva säädöstö rajaa koirilta pääsyn vain torille myyntiaikaan, leikkialueille ja uimarannoille. 

Yleisillä alueilla lemmikki on pidettävä kytkettynä vaikka se on kiltti ja hyvin koulutettu. Aina voi sattua jotakin yllättävää, johon lemmikki reagoi poikkeuksellisesti eikä ole enää omistajansa hallinnassa kuten laki määrää.

Korjaa jätökset

Lemmikkien jätökset tulee kerätä pois hoidetuilta alueilta. Kakan voi siirtää luonnontilaiselle alueelle pois kulkuväylän reunasta tai se tulee ottaa pussiin ja siirtää jäteastiaan. 

Roska-astiota on yleisillä alueilla noin tuhat, mutta jokaiseen kortteliin niitä ei riitä. Keskeisiin kaupunkipuistoihin on asennettu kairankakkapussiautomaatteja. Kakkapusseja ei saa heittää luontoon, jossa ne säilyvät maatumattomina vuosia!

Omat uimapaikat

Koirien uimapaikkoja on kuusi: Herrasmanni Alasenjärven etelärannalla, Merrasjärvi järven eteläpäässä, Joutjärvi Pekantien varressa sekä Vesijärven rannoilla Myllysaari, Niemen satama ja Teivaan satama.

Pieneläinhautausmaa

Lemmikkieläinten hautausmaa Nastolantien varressa Kolavalla on maksullinen. Uudenkylän Metsäpalvelu vastaa hautapaikkojen vuokraamisesta ja alueen ylläpidosta. Alueelle ei saa haudata lemmikkejä omatoimisesti. Tiedustelut: 050 340 6968 tai uudenkylänmetsapalvelu@gmail.com