Siirry suoraan sisältöön

10.8.2018 10:45

Ranta-Kartanossa isoja muutoksia liikennejärjestelyissä

Ranta-Kartanoa ympäröivien katujen rakentaminen on edennyt niin, että Kisapuiston vieressä kulkeva uusi Kartanonkatu avataan liikenteelle.  Elo-syyskuun aikana on myös muita järjestelyjä ja syyskuun lopulla siirrytään lopullisiin järjestelyihin.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/ty%C3%B6maa%20elokuu19.jpg

​Autoliikenne keskustasta Jalkarannan suuntaan kulkee ensi viikon ajan sekä uutta Kartanonkatua että Paasikivenkadun ja Kyösti Kallion kadun kautta.  Risteystöiden vuoksi Paasikivenkadun liittymä suljetaan vielä 20.8 alkaen kuukaudeksi ja tämän ajan on ainoastaan Kartanonkadun yhteys käytöstä.  Ranta-Kartanon alueella kulkeva osa Jalkarannantiestä poistetaan nyt kokonaan ajoneuvoliikenteen käytöstä.

Kartanonkatu avataan

Kartanonkadun ja Lahdenkadun risteys ja koko Kartanonkatu avataan liikenteelle tiistaihin 14.8. mennessä viimeistelytöiden valmistuttua. Kartanonkadulta on yhteys Jalkarannatielle.

Vanhalla linja-autoaseman kentällä Jalkarannatien ja Kisapuiston väliset alueet säilyvät toistaiseksi pysäköintialueina.  Niille kulku on ainoastaan Kartanonkadun puolelta.  Koko alue on maksutonta, kahdeksan tunnin aikarajoitettua kiekkopysäköintialuetta. 

Vanhan linja-autoaseman ja siellä toimivan K-Market Kartanon oma pysäköintialue on rakennuksen ja Kartanonkadun välissä ja sinne on ajo Kartanonkadulta. Jalkarannantien puoleinen pysäköinti on poistunut käytöstä.

Jalkarannantie Ranta-Kartanon kohdalla suljetaan

Ranta-Kartanon kohdalla Jalkarannantie siirtyy syksyn aikana jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön lukuun ottamatta länsipuoleisia kaistoja, joilla työmaaliikenne jatkuu Paasikivenaukion rakentamisen ajan. Muu autoliikenne on alueella kielletty.

Pellonkulmankujan kulkuyhteys suljetulle Jalkarannantien osuudelle poistuu yleisen liikenteen käytöstä.

Vapaudenkatu avataan liikenteelle perjantaina 17.8.

Reunakivityöt Vapaudenkadulla ovat käynnissä ja ensi maanantaina ryhdytään tekemään asfalttipohjia ajoradoille sekä pohjoispuolen kevyen liikenteen väylälle.  Alueella suoritetaan asfaltointitöitä torstaina 16.8.2018. Liikennemerkkien asennuksen sekä muiden liikennejärjestelyiden viimeistelytöiden jälkeen risteys avataan liikenteelle.

Lahdenkadulta Vapaudenkadulle kääntyminen pohjoisesta eli Lyseon suunnasta tultaessa on toistaiseksi estetty portaalin asennustyön vuoksi. (tieto lisätty 17.8)

Paasikivenkadun risteys suljetaan maanantaina 20.8.

Paasikivenkadun ja Hollolankadun risteysalueen viimeistelytöiden vuoksi kulku Paasikivenkadulle suljetaan liikenteeltä maanantaina 20.8. noin kuukauden ajaksi. Ajoyhteys Paasikivenkatu - Kyösti Kallion katu säilyy liikenteen käytössä, mutta ajoyhteys Hollolankadulle/-kadulta poistuu tilapäisesti käytöstä.

Sibeliuksenkatu aukeaa syyskuun lopulla

Sibeliuksenkadun asfaltointityöt suoritetaan ensi viikon lopulla. Sibeliuksenkatu avataan liikenteelle, kun Paasikivenkadun risteysalueen työt on saatu valmiiksi, jolloin risteysalueen liikennevalot saadaan otettua käyttöön.

Bussit tilapäisreiteille 18.8. alkaen

Alueen läpi kulkevat LSL:n bussit siirtyvät käyttämään Kartanonkatua lauantaista 18.8. lähtien.  Lassi-linjat tekevät ylimääräisen kierroksen, koska Paasikivenkadun kautta kulkuyhteys tilapäisesti poistuu.

Kartta liikennejärjestelyistä 13.8 alkaen

Kolme karttaa muuttuvista liikennejärjestelyistä 13.8 - 20.8

Kartoista poiketen pohjoisesta Lahdenkatua tultaessa ei ole mahdollisuutta kääntyä Vapaudenkadulle. (lisäys 17.8)

Kartta LSL:n reittimuutoksista 18.8. alkaen

Lisätietoja 

työmaapäällikkö Mikko Ojansuu, Destia Oy
mikko.ojansuu(at)destia.fi

projekti-insinööri Erkki Härkönen, Lahden kaupunki
erkki.harkonen(at)lahti.fi, p. 044 716 1911