Hoppa till innehållet

Hyresbostäder

Utbudet av hyresbostäder i Lahtis är mångsidigt och hyresnivån är förhållandevis förmånlig. Av stadens bostadsbestånd är ca 40 procent, eller över 24 000 bostäder, hyresbostäder.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AsuminenSite/PublishingImages/palvelut/asuminen/vuokra-asunnot/Lahden%20Asunnot%20Oy%20M%C3%A4nnist%C3%B6nrinteenkatu%2016.jpg

​Du hittar enkelt information om lediga hyresbostäder genom att söka på ”hyresbostäder Lahtis” på internet.
Den genomsnittliga hyran är 12 euro per kvadratmeter.

Knappt hälften av bostäderna finns i statssubventionerade arava- och räntestödshyreshus medan resten finns på den så kallade fria marknaden. Den genomsnittliga hyran för en hyresbostad i Lahtis är ca 12,00 euro/kvadratmeter.

Nya hyresbostäder byggs för närvarande i snabb takt. I enlighet med efterfrågan är majoriteten av de nya bostäderna små hyreslägenheter på 30–40 kvadratmeter.
Genomsnittshyran för bostäder som ägs av Lahden Talot Oy är 11,38 euro/kvadratmeter för fritt finansierade bostäder och 10,73 euro/kvadratmeter för aravahyresbostäder.

Bostadsrättsbostäder

Alternativet till en hyres- eller ägarbostad är en bostadsrättsbostad. Invånaren har rätt att bo i bostadsrättsbostaden så länge han eller hon vill, men kan inte bli ägare till bostaden.

Den som vill bo i en bostadsrättsbostad ska underteckna ett bostadsrättsavtal och betala en bostadsrättsavgift på 15 procent av inköpspriset för bostaden.