Siirry suoraan sisältöön

Kesätyöpaikat

Lahden kaupunki tarjoaa joka vuosi kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille. Suosituimpia kesätyöpaikkoja ovat olleet kirjastot, museot ja päiväkodit.
Kaksi uimavalvojaa seisoo maauimalan altaan laidalla.

Hakuaika Lahden kaupungin vuoden 2018 kesätyöpaikkoihin alkaa Kuntarekry.fi-sivustolla maanantaina 26.2. klo 9.00 ja päättyy maanantaina 12.3. klo 12.00. Paikkoja on tarjolla kaupungin eri yksiköissä noin 160.

Kesätyön kesto on yksi kuukausi ja kesäharjoittelijan palkka on 1000 €/kk. Kesätyöjaksot sijoittuvat touko-syyskuulle. Voit valita kaksi mieluisinta kesätyöpaikkaa, joita haet samalla hakulomakkeella. Lisäksi niistä paikoista, joissa on useampi työyksikkö, voit hakea kahta sinulle parhaiten sopivaa työyksikköä. Kulttuurin kesätyöprojektin haku on erikseen.

Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana. Kesätöihin ei voi valita työttömyysetuutta saavia työttömiä työnhakijoita.

Haettavat kesätyöt

Hakuohjeet

  1. Varmista, että sinulla on tunnukset kuntarekry.fi –järjestelmään. Järjestelmän etusivulla voit rekisteröityä käyttäjäksi.
  2. Avaa Lahden kaupungin kesätyöhakuilmoitus ja siitä hakulomake kohdasta Hae työpaikkaa. Täytä hakemuksesi huolellisesti, kerro itsestäsi ja harrastuksistasi, miksi olisit hyvä juuri tähän kesätyötehtävään.
  3. Valitse enintään kaksi mieluisinta kesätyöpaikkaa. Lisäksi niistä paikoista, joissa on useampi työyksikkö, voit hakea kahta sinulle parhaiten sopivaa työyksikköä. Kulttuurin kesätyöprojektin haku on erikseen.
  4. Huomioi kesätyön ajankohta. Jos hakuilmoituksessa ilmoitetaan kesätyön alkavan jo toukokuussa etkä tuolloin pysty työtä vastaanottamaan, älä turhaan hae sitä.
  5. Jos tehtävässä pyydetään esittämään todistuksia, liitä ne hakemukseesi mukaan. Muutoin liitteitä ei tarvitse liittää mukaan. 
  6. Tarkista hakemuksesi ja lähetä se.
  7. Tarkkaile sähköpostiasi hakuajan päättymisen jälkeen, mahdollinen videohaastattelukutsu tulee sinne.
  8. Kesätyöpaikkaa hakeneille viestimme valinnoista viimeistään 29.3.2018.

Ohjaamo Lahti neuvoo kesätyöhakuun liittyvissä kysymyksissä. Sieltä saat apua myös videohaastatteluun vastaamiseen halutessasi. Ohjaamolla järjestetään videohaastattelupaja tiistaina 13.3.2018 klo 14-16. Hakemiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit kysyä apua rekrytointi@lahti.fi

Kesätyöseteli auttaa omatoimista hakijaa

Kesätyöseteli on tarkoitettu edistämään lahtelaisten vuosina 2001–2003 syntyneiden nuorten kesätyöllistymistä. Setelit jaetaan jonotusperiaatteella ja haetaan henkilökohtaisesti. Kesätyön tulee kestää vähintään 10 päivää ja sijoittua ajalle 2.5. – 30.9.2018.

Työpaikka voi olla yksityinen yritys, yhdistys, seurakunta, säätiö, kunta (ei Lahden kaupunki), kuntayhtymä tai valtio. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa.

Työnantajan on maksettava nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jos sellaista ei ole, vähintään 360 euron bruttopalkka. Seteli pienentää työnantajan palkkauskuluja 300 euron verran. Sama työnantaja voi palkata enintään kaksi nuorta kesätyösetelin tuella.

Setelijako maanantaina 26.3.2018 klo 17, Ohjaamo Lahti (Kirkkokatu 21 E, sisäpiha).
Asiointia nopeuttaaksesi voit täyttää ja kesätyösetelin henkilötietolomakkeen etukäteen ja tuoda mukanasi, kun noudat kesätyöseteliä. Muista ottaa mukaan myös henkilöllisyystodistus.

Yhteystiedot