Siirry suoraan sisältöön

Työllisyyspalvelut Nastolan kaupunginosassa

Työllisyysasioiden yksiköllä on Nastolan kaupunginosassa kaksi työpajaa: Kierrätyspaja ja Ympäristöpaja. Työpajoilla tehdään pajojen ammatillisia töitä, mutta päätuotteena on työtön asiakas!

Tarkoituksena on työstää yhdessä ohjaajien kanssa työpajavalmentautujan työllistymissuunnitelman mukaisia tavoitteita, liittyvät ne sitten osaamisen lisäämiseen, opiskelupaikan saamiseen tai työpaikan löytymiseen. Molempien työpajojen asiakkaaksi pääse työ- ja elinkeinotoimiston tai sosiaalitoimen (Aava ja Lahti) kautta. Voit olla yhteydessä myös suoraan pajojen henkilöstöön. Palvelumuotoina ovat kuntouttava työtoiminta, työkokeilu ja palkkatuettu työ. Tehtävissä pystytään huomioimaan myös terveydelliset rajoitteet.

Kierrätyspaja

Kierrätyspajalla (Kukkastie 4) paitsi siistitään ja kunnostetaan lahjoituksena saatuja kierrätystavaroita, myös tehdään erilaisia käsitöitä kierrätys- ja uusiomateriaaleista. Kädentaidot ovat suotavia, mutta eivät pakollisia, tekemällä oppii. Tehtäviin kuuluu kiinteästi myös kassa- ja asiakaspalvelutehtävät. Löydät Kierrätyspajan myös facebookista!

Ympäristöpaja

Ympäristöpajalla (Kukkastie 3) tehdään fyysistä ulkotyötä lähinnä kaupungin yleishyödyllisissä tehtävissä kiinteistönhoidon, rakentamisen ja ulkoalueiden hoidon parissa. Työtehtävät vaihtelevat metsänpohjan raivauksesta pienimuotoisiin rakennuskohteisiin ja ruohonleikkuusta pitkospuiden asentamiseen. Myös luonnonsuojelu- ja retkeilyreitistö Lapakiston kunnostus ja puuhuolto kuuluvat työpajan tehtäviin.

Aava/Tienhaara

Nastolan kaupunginosan sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa peruspalvelukeskus Aava vuoden 2016 ajan. Tällä on vaikutusta mm. kuntouttavan työtoiminnan sopimuksiin ja työttömien terveydenhoitoon. Aavalla on oma, matalan kynnyksen kuntouttava työpaja Tienhaara (Varikontie 9), joka keskittyy arjenhallinnan kuntoon saattamiseen ennen siirtymistä varsinaisiin työllisyyspalveluihin. Lisätietoja Aavan palveluohjaus Polun kautta.

TYP Nastola

Nastolan kaupunginosassa toimii myös työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelupiste (TYP), jossa asiakkaita tavataan sosiaalitoimen tiloissa (Kukkastie 31), Tienhaaran tiloissa (Varikontie 9) sekä kunnantalolla (Pekkalantie 5).

Yhteystiedot

Nastolan työllisyysasiat
työhönvalmentaja Tiina Santala p. 044 769 8686

Nastolan Kierrätyspaja
työvalmentaja Saija Järvinen, p. 044 790 9507

Lahden Ympäristöpaja
työvalmentaja Kari Mouhu,  p. 044 769 8646

Lahti ja Nastola
työllisyyskoordinaattori Niina Juva, p. 040 196 8389

Aavan sosiaalipalveluohjaus Polku
p. 03 819 4850, arkisin klo 9-12