Hyppää sisältöön

Mitä kuuluu uuteen Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseoon, henkilökunta kertoo

Keväällä 2022 avattavan uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseon henkilökunta kertoo ajankohtaisia kuulumisia Facebook Livessä kerran kuukaudessa. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo_kuva muraalista museon seinällä

Tiistaista 9.2. alkaen järjestetään kerran kuukaudessa Mitä kuuluu, uusi museo -verkkotapahtumasarja. Tässä sarjassa henkilökunta kertoo, miten Lahden uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseon toiminnan suunnittelu ja valmistelu etenevät. Samalla tutustutaan museon henkilökuntaan.

– Meiltä usein kysellään, mitä siellä museossa tehdään ja miten museotoiminnan suunnittelu etenee. Haluammekin kutsua yleisön kurkistamaan museotyön taustoihin, tehdä tutuksi museotyön tekijöitä ja tehtäviä. Uuden museon suunnitteluun ja toiminnan valmisteluun liittyy moninaisia asioita, kertoo projektijohtaja Marita Kajander.

Uuden museon ensimmäisessä Facebook Livessä projektijohtaja Marita Kajander ja projektipäällikkö Tiia Tiainen kertovat, missä tällä hetkellä uuden museotoiminnan sisällön kokonaissuunnittelussa mennään ja mitä käytännössä juuri nyt on työn alla. Ensimmäinen Mitä kuuluu, uusi museo? -Facebook Live järjestetään tiistaina 9.2. klo 18.15 – 18.30. Tapahtumaa pääsee seuraamaan täältä.

Tutustutaan museon tehtäviin ja tekijöihin viidessä Facebook Livessä

Kevään aikana Mitä kuuluu, uusi museo? -verkkotapahtumissa kuullaan lisäksi tuottaja Maija Wilskan, mediatuottaja Elias Outakiven, amanuenssi Hanna Suihkon, museopedagogi Tuija Vertaisen, museoamanuenssi Liisa Mäkitalon, aluetaidemuseotutkija Elisa Lindellin, museoamanuenssi Susanna Korhosen ja museoamanuenssi Paula Korten tehtävistä ja kuulumisia.

Tapahtumissa henkilöstöä jututtaa toimittaja Sami Sykkö. Verkkotapahtumat kestävät vartin, ja ne järjestetään aina klo 18.15–18.30. Kevään verkkotapahtumapäivät ovat tiistaisin 9.2.2021, 9.3.2021, 6.4.2021, 11.5.2021 ja keskiviikkona 2.6.2021.

Kaksi ensimmäistä tapahtumaa löytyvät nyt Lahden museoiden Facebook-sivulta sekä museoiden verkkosivuilta. Loput verkkotapahtumalinkit julkaistaan myöhemmin.

Mitä kuuluu, uusi museo? -tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Aiemmin julkaistut Designpaahtimo-keskustelut ovat maksullisia ja niissä toimittaja Sami Sykön keskustelukumppaneina on Lahteen kytkeytyviä taiteilijoita ja muotoilijoita.

Mitä kuuluu, uusi museo? -verkkotapahtumat sekä Designpaahtimo-keskustelut ovat katsottavissa ainoastaan livenä. Verkkokeskustelut ovat osa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseon kevään 2021 tapahtumatarjontaa.

Lisätietoja

Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo
Marita Kajander, projektinjohtaja, puh. 044 4826 412
marita.kajander@lahti.fi