Hyppää sisältöön

Padasjoen kunnan lähettämät kehotuskirjeet liittyä jätehuoltoon

Kirjeisiin liittyvissä asioissa tulee olla ensisijaisesti yhteydessä Padasjoen kuntaan. Jätelautakunta ottaa vastaan sähköisillä lomakkeilla ilmoituksia ja hakemuksia. Kirjeessä viitataan jätehuoltoilmoitukseen, jota ei ole käytössä.

Padasjoen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on lähettänyt lokakuun aikana noin 2000 kiinteistölle kehotuskirjeen liittyä jätehuoltoon. Kirje on lähetetty, koska kirjeiden saaneiden omistuksessa olevien kaikkien loma- ja asuinrakennusten osalta ei ole tiedossa, onko rakennuksen jätehuolto kunnossa.

Valitettavasti kirjeessä on virheellisesti ohjattu tekemään jätehuoltoilmoitus Päijät-Hämeen jätelautakunnalle sähköisellä ilmoituslomakkeella. Jätelautakunnan nettisivuilla ei ole ympäristönsuojeluviranomaisen kirjeessä mainitsemaa jätehuoltoilmoituslomaketta. Jätelautakunta ei tarvitse tietoa, mikäli kiinteistöllä on omat jäteastiat ja voimassa oleva sopimus jätteenkuljetutusyrityksen kanssa jäteastioiden säännöllisestä tyhjentämisestä. Tällöin riittää, että on yhteydessä kirjeen lähettäneeseen Padasjoen kunnan ympäristönsuojeluviranomaiseen, vs. ympäristösihteeri Piritta Sirén p.040 589 1864 tai piritta.siren@padasjoki.fi

Jätelautakunnan asiakaspalvelupuhelin on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut, eikä kaikkiin puheluihin ehditä valitettavasti vastaamaan. Jätelautakuntaan tulee olla yhteydessä sähköisellä ilmoitus- tai hakemuslomakkeella, kun haluaa ilmoittaa biojätteen kompostoinnista, kimppa-astioiden käytöstä, tai haluaa hakea jäteastioiden tyhjennysvälin pidennystä, jätteenkuljetuksen keskeytystä yli vuodeksi tai jätehuollon perusmaksun poistoa. Jätelautakunnan hakemus- ja ilmoituslomakkeet löytyvät osoitteesta www.lahti.fi/jatelautakunta  kohdasta Jätehuollon asiointi ja lomakkeet. Jos sähköisen lomakkeen täyttö ei ole mahdollista, voi paperisen lomakkeen noutaa kunnan palvelupisteestä. Jätelautakunta ei ota ilmoituksia ja hakemuksia vastaan puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Lisätietoja antaa:

Jäteasiamies Tiia Yrjölä, p. 044 4163 634

Jätehuollon suunnittelija Sanna Kumpumäki, p. 044 0187 143

Aihealueet