Siirry suoraan sisältöön

Sopenkorpi

Tulevaisuuden Sopenkorven suunnittelu on käynnissä. Alueesta voi tulla rouhea yhdistelmä työpajatunnelmaa, uuteen käyttöön muutettuja teollisuusrakennuksia ja persoonallista asumista – tai sitten jotain ihan muuta.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/palvelut/aluehankkeet/sopenkorpi/sopenkorpi%20ilmakuvassa.jpg

​Sopenkorven teollisuusalue sai alkunsa vuonna 1912, kun Lahden kaupunki osti sankkaan kuusikkokorpeen raivatut pellot. Sadan vuoden aikana alueella on toiminut kymmeniä yrityksiä ja alue on muuttunut koko ajan. Sopenkorpi on asuinalueiden ympäröimä ja keskustan läheisyys tuo ajatuksia asumisen lisäämisestä myös alueen sisälle.

Sopenkorven valtteja asuinpaikkana on keskustan läheisyys, erinomaiset yhteydet sekä alueen mielenkiintoinen ja värikäs historia. Aluetta on ryhdytty kehittämään yhteistyössä alueen maanomistajien kanssa. Suunnittelu käynnistyi vuonna 2016 ideointityöpajalla, ja lahtelaiset pääsivät osallistumaan suunnitteluun myös Porukka-sovelluksen ja karttakyselyn kautta.

Yhteystiedot