Hyppää sisältöön

Ajankohtaista tilavarauksissa

 • Muista tutustua tilojen varaus- ja käyttöehtoihin huolellisesti ennen varausta!
 • Huomioi, että varattavissa tiloissa on toisistaan poikkeavia käytänteitä ja varausehtoja, joista tietoa kunkin tilan kohdalla erikseen.
 • Osa varattavista tiloista on maksullisia ja osa maksuttomia
 • Varaukset Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta, käytössä syksystä 2021.

Tilavaraukset

Lahden kaupungilta voi vuokrata tiloja erilaisiin tarkoituksiin. Tutustu aina kohteen varausehtoihin, ohjeistuksiin ja käytänteisiin etukäteen. Huomioi, että olet vastuussa tilasta ja sen irtaimistosta varauksesi ajan.

Timmi- tilavarausjärjestelmä on otettu myös asukkaiden käyttöön. Tiloja lisätään järjestelmään vähitellen. Tällä hetkellä järjestelmän kautta varattavissa pääkirjaston ja Palvelutorin tiloja. Tilojen varaaminen Timmin kautta vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

Timmin asioissa voit olla yhteydessä sähköpostilla timmi@lahti.fi
Tavoitat meidät myös puhelimitse 03 814 2355 Lahti-Piste.
Voit kysyä neuvoa myös varauksesi kohteesta.

Liikuntatilat

Lahden kaupungin liikuntatilojen harjoitusvuorot ja tilavaraukset vakiokäyttöön ja tapahtumiin haetaan kirjallisesti harjoitusvuorohakemuksella. Tarkempia lisätietoja voit lukea harjoitusvuorot ja tilavaraukset-sivulta. 

Lahden terveysmetsän joogatasanne

Joogatasanne sijaitsee metsän suojassa Kintterön luonnonsuojelualueella. Joogatasanne on yksi taukopaikka Lahden terveysmetsän Metsälenkin varrella. Tasanteen pinta-ala on 15,5 m², ja siinä on kolme eri korkeudella olevaa tasoa. Tasanteella voi järjestää esimerkiksi ohjattuja jooga- tai rentoutushetkiä tai pysähtyä nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Kohteessa on myös aistiharjoitetaulu, joka ohjaa havainnoimaan luontoa.

Joogatasanteelle mahtuu yhtä aikaa joogaamaan noin 6 henkeä, mikäli käytetään joogamattoja ja toimintaan sisältyy makaamista tasanteella. Jos liikkeet tehdään pääasiassa seisten tai istuen joogatasanteella tai sen välittömässä läheisyydessä polulla, kapasiteetti on noin 10-15 henkeä. Luonnonsuojelualueella tulee pysyä merkityillä poluilla ja taukopaikoilla.

Varaukset vain keskiviikkoisin klo 8-20 välisenä aikana.
Varausaika 1h/varaus.

Alueella ei ole sähkö, valaistusta, eikä vesipistettä.

Palvelutori

Palvelutorilla on tarjolla erilaisia tiloja kokouskäyttöön ja muuhun toimintaan. Tiloja voidaan käyttää ja varauksia otetaan vastaan koronarajoitukset huomioiden. Kokouksen järjestäjä vastaa järjestelyistä.

Lisätietoa Palvelutorin tilat

Tilat ovat varattavissa Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Tapahtumatilojen (Klubi, Lava ja Olkkari) varaukset tehdään järjestelmän kautta varauskyselynä ja varauksia vahvistetaan niiden saapumisjärjestyksessä.
Ilta- ja viikonloppukäytön tilojen varaus vielä toistaiseksi kyselynä sähköpostilla tilavaraukset.palvelutori@lahti.fi

Launeen perhepuiston grillikatos

Perhepuiston grillikatoksessa on kaksi grilliä, jotka ovat varattavissa Timmi tilavarausjärjestelmän kautta.

Grillin varausaika on kaksi tuntia.
Grillit ovat varattavissa 1.6.-13.8. ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-16. Ja 14.8. alkaen ma-pe klo 9-14.

 

Avaimet:

Avaimet voi noutaa Lahti-pisteeltä varausvahvistusta vastaan.
Avaimet myös palautetaan Lahti-Pisteelle viimeistään seuraavana arkipäivänä varauksesta.

Varaaja huolehtii itse grillihiilien tuonnista, sekä sammutuspeitteestä. Polttopuiden käyttö grilleissä ei ole sallittua.

Keskuspuistossa on pienehköissä saarekekumpareissa puita ja vapaata, avaraa nurmipintaa vapaata oleskelua ja evästelyä varten. Keväällä pilvikirsikat kukkivat näyttävästi valkoisten narsissien kanssa. Havupuusaarekkeina on makedonianmäntyjä ja lehtikuusia.

Kulttuuri- ja kokoontumistiloja

 • Vuonna 1911 valmistunut Pikkuteatteri on jo rakennuksena historiallisesti merkittävä, puhumattakaan sen vaikutuksesta lahtelaiseen kulttuuritoimintaan. Yli satavuotisen historiansa aikana Pikkuteatterin tiloissa ovat toimineet mm. Lahden kaupunginteatteri kuin lukuisat harrastajateatteriryhmät.

  Näyttämötaiteen lisäksi talossa on nähty muun muassa nukketeatteria, nykytanssia ja burleskia sekä kuultu oopperaa, runoutta ja taide- ja populaarimusiikin konsertteja.

  Pikkuteatteri muuntautuu loistavasti tapahtumapaikaksi mille tahansa esittävän taiteen festivaalille kuin yksityisten tilaisuuksien juhlapaikaksi.

  Pikkuteatteri pähkinänkuoressa

  • 150 istumapaikkaa
  • 80 neliömetrin näyttämö
  • Näyttämövalaistus ja äänentoistojärjestelmä
  • Pystypiano
  • Yleisölämpiö ja aulatilat, joissa yhteensä noin 40 istumapaikkaa
  • Esitysvuokraan kuuluu yksi ääni- ja valoteknikko sekä yksi vahtimestari.

  Teatterisali ja näyttämö

  Salissa on nouseva 150 paikkainen katsomo, ammattitason äänentoistojärjestelmä ja teatterivalaistus. Salin takaosassa sijaitsee ääni- ja valo-ohjaamo. 80 neliöistä näyttämöä ympäröi mustat näyttämöverhot ja koivulautalattia.

  Hinnasto

  5 h8 hlisätunti
  arkipäivä248 €372 €62 €
  lauantai310 €496 €80,6 €
  sunnuntai434 €682 €99,2 €

  Yleisölämpiö ja muut tilat

  Yleisölämpiössä voi järjestää väliaikatarjoilua sekä pieniä juhlatilaisuuksia, 30–40 istumapaikan lisäksi tilassa on pieni keittiö ja tarjoilutiski. Naulakko ja lipunmyyntikoppi sijaitsevat heti sisääntuloaulasta.

  Huom! Teatteri ei tarjoa väliaikatarjoilupalvelua eikä lipunmyyntipalvelua. Halutessaan väliaikatarjoilun, asiakkaan täytyy järjestää se itse.

  Pukuhuoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa saliin nähden. Pukuhuoneet ovat 10–15 henkilölle ja niiden läheisyydessä on WC- ja suihkutilat.

  Saapuminen ja pysäköinti

  Pikkuteatteri sijaitsee matkakeskuksen tuntumassa osoitteessa Loviisankatu 8,  Lahti.

  Roudaus/Load In tapahtuu Loviisankadun pääovien tai Rautatienkatu 3:n sisäpihan kautta. Parkkeeraaminen tilapäisesti sallittu pääovien eteen. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Rautatienkadun ja Loviisankadun kadunvarsipaikat.

  Esteettömyys

  Teatterisaliin pääsee esteettömästi Rautatienkatu 3:n sisäpihan kautta henkilöhissillä. Yleisölämpiössä on asiakkaiden käytössä esteetön WC. Pukuhuoneilta näyttämölle tai lämpiöstä aulaan ei ole esteetöntä kulkua.

  Tilavuokraus

  Teatterin vuokraan sisältyy teatterisalin lisäksi yleisölämpiö, pukuhuoneet, tarvittava tekninen henkilökunta sekä vahtimestaripalvelut.

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, pdf

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, word

  Tilavaraukset, hintatiedustelut ja tarkemmat tekniikkatiedot:
  tekninen tuottaja
  Joni Kallio
  joni.kallio@lahti.fi
  p. 044 482 6058

 • Vaahterasalissa järjestetään esityksiä perinteisestä puheteatterista tanssiesityksiin sekä jazzkonserteista bändi-iltoihin. Sali sijaitsee kaupungin keskustassa lyhyen matkan päässä kaikista palveluista.

  Vaahterasali pähkinänkuoressa

  • 200 istumapaikkaa.
  • Noin 85 neliömetrin näyttämö.
  • Näyttämövalaistus ja äänentoisto.
  • Pukuhuonetilat noin 13 henkilölle.
  • Aulatilat ja kahvio joissa yhteensä noin 50 istumapaikkaa.
  • Esitysvuokraan kuuluu yksi ääni- valoteknikko sekä yksi vahtimestari.

  Perustiedot

  Asiakaspaikkoja salissa on 200. Näyttämön koko noin 85 neliömetriä. Vaahterasalissa ei ole esteettömiä pyörätuolipaikkoja, katsomo on korotettu sekä porrastettu. Eturivin penkit ovat kuitenkin purettavissa ja kiinteiden penkkirivistöjen sivuun on avustajien avulla mahdollista pyörätuolillakin päästä.

  Hinnasto

  Vaahterasali (esityshinnat sis. alv. 24%)

    5 h 8 h lisätunti
  arkipäivä 248 € 372 € 62 €
  lauantai 310 € 496 € 80,6 €
  sunnuntai 434 € 682 € 99,2 €

  Pysäköinti ja saapuminen

  Vaahterasali sijaitsee keskustan tuntumassa osoitteessa Aleksanterinkatu 26 B, 15140 Lahti. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Aleksanterinkadun maksulliset kadunvarsipaikat. Lähin pysäköintihalli sijaitsee kauppakeskus Triossa, johon kulku tapahtuu osoitteesta Vapaudenkatu 17.

  Roudaus tapahtuu helpoiten katutason pääovien kautta, parkkeeraaminen tilapäisesti pääovien eteen on sallittua.  Kulkureitti saliin on matalimmillaan 2,15 m ja kapeimmillaan 1,77 m. Kulkureitillä ei ole portaita ja suurin kynnyskorkeus on 4 cm.

  Vaahterasalin näyttämö on korotettu 88 cm lattiatasosta. Erillistä nostolavaa tai tavarahissiä ei ole.

  Tekniikka

  Sähkö

  • 1 kpl 3×16 A näyttämön takaseinässä (stage right).
  • 1 kpl 3×32 A näyttämön takaseinässä (stage right).
   • Ketjunostimille, mahdollisuuksien mukaan myös muuhun käyttöön.
  • 1 kpl 3×16 A näyttämön sivuseinässä (stage right).
  • 1 kpl 3×16 A ääni- valo-ohjaamo (haaroitus stagelle, FOH + backline).
  • Lisäksi useita 3×16 A syöttöjä talon omille himmentimille, näitä voidaan mahdollisuuksien mukaan vapauttaa myös muuhun käyttöön.

  Ripustus

  • Taka- ja keskinäyttämöllä kiinteät valaisinansaat (4 kpl).
  • Etunäyttämöllä ja katsomon päällä moottoroitu trussikehikko (4 kpl 500kg D8+), kehikossa PA-linja sekä kaksi valolinjaa.

  Kiinteä kaapelointi FOH – stage

   • Kaukokaapeli 32 channel in, 12 channel out.
   • 2 x DMX 5-pin.
   • 4 x Cat6e S/FTP.

  Projisointi

  Projektori (8000 ANSI lumen) ja etunäyttämölle kiinteästi ripustettu moottoroitu valkokangas (6 m x 4 m).

  Näyttämön varustus

  Näyttämöllä on kiinteästi mustat näyttämöverhot sekä musta tanssimatto. Näyttämön varustukseen kuuluu 15 kappaletta käsinojatonta punaista, kangaspäällystettyä tuolia. Näyttämöharjoituksiin ilman teknikkoa musiikin toistoon on käytettävissä Mackie Freeplay personalPA bluetooth-kaiutin.

  Aulatilat ja palvelut

  Esitysvuokraan kuuluu yksi ääni- valoteknikko sekä yksi vahtimestari. Kahviossa tilan vuokraaja voi järjestää väliaikatarjoilun itse tai tilata ulkopuolisen catering-palvelun.

  Aulassa sijaitsee narikka ja lipunmyyntikoppi, myös näihin tilan vuokraaja voi halutessaan järjestää tarvittavan henkilökunnan.

  Istumapaikkoja on aulassa ja yläkerran kahviossa noin 50 henkilölle, lisäksi yksi esteetön WC, sekä kulku alakerrassa sijaitseviin asiakas WC-tiloihin.

  Pukuhuoneet

  Pukuhuoneet sijaitsee eri kerroksessa saliin nähden, kulku Vaahterasalin näyttämölle tapahtuu Kino Iiriksen aulan ja portaikon läpi. Pukuhuoneet ovat kooltaan 9 ja 7,5 neliötä ja molemmissa on WC, suihku sekä iso peili. Yhteensä istumapaikkoja on noin 13 henkilölle.

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, pdf

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, word

  Tilavaraukset, hintatiedustelut ja tarkemmat tekniikkatiedot:
  tekninen tuottaja
  Ilkka Kivi
  ilkka.kivi@lahti.fi
  p. 050 383 6554

 • Tiloja erilaisten kokousten, konferenssien ja konserttien järjestämiseen. Käytettävissä myös viihtyisät aulatilat pienten ja suurten juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

  Lisätietoja ja tilavaraukset kaupunginteatteri, puh. 050 383 6532 ma-pe klo 9-16 tai stina.saanila@lahti.fi tai vahtimestari.teatteri@lahti.fi.

 • Pääkirjastossa ja lähikirjastoissa vuokrattavia ja varattavia tiloja opiskelua, kokoontumista ja erilaisia tapahtumia varten, mm. pääkirjaston auditorio sekä pääkirjaston kokoushuoneet.

  Tutustu kirjastojen vuokrattaviin tiloihin

 • Neuvotteluhuoneita, teknisen ja tekstiilityön, kuvataiteen ja luonnontieteen luokkia, pajahuoneita vaikkapa kokkailukerhon järjestämiseksi.

  Lisätietoja Jalon sivulta, tilavaraukset taloisäntä Jari Prittinen, p. 044 416 4365

 • Onnissa on yhteiskäyttötiloja.
  Lisää tietoa tiloista, vuokrista sekä käyttöehdoista saat
  taloisäntä Pekka Huhtinen, puh. 050 559 4022

  Monitoimitalo Onnin verkkosivu

 • Loistossa on vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja, kädentaitojen tilat sekä liikuntasali, joka on koulun ja päiväkodin lisäksi harrastuskäytössä. Tiloissa järjestetään myös Wellamo-opiston kurssitoimintaa.

  Tilavaraukset monitoimitalon tiloihin tehdään toistaiseksi sähköpostilla taloemäntä erja.hujanen@lahti.fi

  Tietoa varausehdoista ja muista käytänteistä Rakokiven monitoimitalo Loisto

 • Koulut sekä varhaiskasvatuksen päiväkodit ja avoimen varhaiskasvatuksen ryhmät vuokraavat tilojaan tilapäisesti ajankohtina, jolloin ne eivät ole yksiköiden oman toiminnan käytössä. Lisätietoja saat koulujen tiloista rehtoreilta, varhaiskasvatuksen päiväkotien tiloista päiväkodinjohtajilta ja avoimen varhaiskasvatuksen ryhmien tiloista avoimen varhaiskasvatuksen ohjaajilta. Huomaathan, että liikuntatilojen ilta- ja viikonloppuvuokrauksen hoitaa liikuntapalvelut.

  Koulujen tilavuokraushakemus, word

  Koulujen tilavuokraushakemus, pdf

  Päiväkotien ja avoimen varhaiskasvatuksen ryhmien  tilavuokraushakemus, word

  Päiväkotien ja avoimen varhaiskasvatuksen ryhmien tilavuokraushakemus, pdf

 • Nuorisotalot ja -tilat eri puolilla kaupunkia taipuvat monenlaiseen toimintaan. Nuorten ryhmät, yhdistykset ja järjestöt voivat saada esimerkiksi musiikin, tanssin, kuntosalin, kädentaitojen sekä lauta-, pöytä- ja joukkuepelien harrastamiseen sopivia tiloja käyttöönsä vakituisesti tai satunnaisesti tarpeidensa mukaan.

  Tiloja voi tiedustella suoraan nuorisonohjaajilta. Ohjaajien yhteystiedot ja lisätietoja tilojen käyttöön liittyvistä asioista löydät nuorisopalveluiden sivuilta.

Kokous- ja juhlatilat sekä tapahtumapaikat

Visit Lahden sivuilta löydät kattavan koonnin Lahden seudun tapahtumatiloista.

Visit Lahti