Hyppää sisältöön

Ajankohtaista tilavarauksissa

 • Koronavirus aiheuttaa poikkeuksia kaikkien kaupungin tilojen käytössä. Tutustu kunkin tilan omaan ajankohtaiseen tiedotukseen.
 • Huomioi, että varattavissa tiloissa on toisistaan poikkeavia käytänteitä ja varausehtoja, joista tietoa kunkin tilan kohdalla erikseen.
 • Muista tutustua tilojen varaus- ja käyttöehtoihin huolellisesti ennen varausta!
 • Huomio myös, että joidenkin tilojen käytöstä peritään maksu
 • Uusi tilavarausjärjestelmä Timmi on kehitteillä ja se saadaan asukkaiden käyttöön  syksyllä 2021.

Tilavaraukset

Lahden kaupungilta voi vuokrata tiloja erilaisiin tarkoituksiin. Toistaiseksi tilavaraukset tehdään suoraan kohteista.
Uutta Timmi- tilavarausjärjestelmää testataan tällä hetkellä kaupungin sisäisessä käytössä ja se saadaan asukkaiden käyttöön syksyllä 2021.

Liikuntatilat

Näet Lahden kaupungin jalkapallokenttien, -hallien, koulujen, mäkikatsomon liikuntatilojen  vakioharjoitusvuorot sekä Tapanilan hiihtomajan saunojen varaustilanteen ”vanhasta” Timmi- järjestelmästä, jonka linkki alla. Nämä tilat löytyvät uudesta Timmistä myöhemmin.

Tilavaraukset tehdään liikuntapalveluiden yhteyshenkilöiden kautta.

Liikuntatilojen varaustilanne

Palvelutori

Palvelutorilla on tarjolla erilaisia tiloja kokouskäyttöön ja muuhun toimintaan. Tiloja avataan yleisölle laajennuksen valmistuttua ja koronatilanteen  salliessa.

Lisätietoa Palvelutorin tilat

Varauksia voidaan jo ottaa vastaan rajoitukset huomioiden. Toistaiseksi kyselyt sähköpostilla tilavaraukset.palvelutori@lahti.fi

 

Kulttuuri- ja kokoontumistiloja

 • Vuonna 1911 valmistunut Pikkuteatteri on jo rakennuksena historiallisesti merkittävä, puhumattakaan sen vaikutuksesta lahtelaiseen kulttuuritoimintaan. Yli satavuotisen historiansa aikana Pikkuteatterin tiloissa ovat toimineet mm. Lahden kaupunginteatteri kuin lukuisat harrastajateatteriryhmät.

  Näyttämötaiteen lisäksi talossa on nähty muun muassa nukketeatteria, nykytanssia ja burleskia sekä kuultu oopperaa, runoutta ja taide- ja populaarimusiikin konsertteja.

  Pikkuteatteri muuntautuu loistavasti tapahtumapaikaksi mille tahansa esittävän taiteen festivaalille kuin yksityisten tilaisuuksien juhlapaikaksi.

  HUOM!

  Aluehallintovirastot määräävät, että 50-500 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Tilavuokraaja vastaa seuraavien kohtien täyttymisestä:

  • Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien tulee olla henkilöiden välillä vähintään 1–2 m.
  • Älä tervehdi kättelemällä.
  • Turvavälien ylläpitoa voidaan varmistaa esim. riittävällä opastavalla henkilökunnalla, etäisyysopasteilla ja ehkäisemällä pitkien jonojen syntyä osallistujien saapumis- ja jakautumisjärjestelyin.
  • Hyvästä käsihygieniasta tulee pitää huolta pesemällä käsiä tai käyttämällä käsidesiä.

  Pikkuteatteri pähkinänkuoressa

  • 150 istumapaikkaa
  • 80 neliömetrin näyttämö
  • Näyttämövalaistus ja äänentoistojärjestelmä
  • Pystypiano
  • Yleisölämpiö ja aulatilat, joissa yhteensä noin 40 istumapaikkaa
  • Esitysvuokraan kuuluu yksi ääni- ja valoteknikko sekä yksi vahtimestari.

  Teatterisali ja näyttämö

  Salissa on nouseva 150 paikkainen katsomo, ammattitason äänentoistojärjestelmä ja teatterivalaistus. Salin takaosassa sijaitsee ääni- ja valo-ohjaamo. 80 neliöistä näyttämöä ympäröi mustat näyttämöverhot ja koivulautalattia.

  Hinnasto

   5 h8 hlisätunti
  arkipäivä248 €372 €62 €
  lauantai310 €496 €80,6 €
  sunnuntai434 €682 €99,2 €

  Yleisölämpiö ja muut tilat

  Yleisölämpiössä voi järjestää väliaikatarjoilua sekä pieniä juhlatilaisuuksia, 30–40 istumapaikan lisäksi tilassa on pieni keittiö ja tarjoilutiski. Naulakko ja lipunmyyntikoppi sijaitsevat heti sisääntuloaulasta.

  Huom! Teatteri ei tarjoa väliaikatarjoilupalvelua eikä lipunmyyntipalvelua. Halutessaan väliaikatarjoilun, asiakkaan täytyy järjestää se itse.

  Pukuhuoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa saliin nähden. Pukuhuoneet ovat 10–15 henkilölle ja niiden läheisyydessä on WC- ja suihkutilat.

  Saapuminen ja pysäköinti

  Pikkuteatteri sijaitsee matkakeskuksen tuntumassa osoitteessa Loviisankatu 8,  Lahti.

  Roudaus/Load In tapahtuu Loviisankadun pääovien tai Rautatienkatu 3:n sisäpihan kautta. Parkkeeraaminen tilapäisesti sallittu pääovien eteen. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Rautatienkadun ja Loviisankadun kadunvarsipaikat.

  Esteettömyys

  Teatterisaliin pääsee esteettömästi Rautatienkatu 3:n sisäpihan kautta henkilöhissillä. Yleisölämpiössä on asiakkaiden käytössä esteetön WC. Pukuhuoneilta näyttämölle tai lämpiöstä aulaan ei ole esteetöntä kulkua.

  Tilavuokraus

  Teatterin vuokraan sisältyy teatterisalin lisäksi yleisölämpiö, pukuhuoneet, tarvittava tekninen henkilökunta sekä vahtimestaripalvelut.

  Pikkuteatterin varaustilanteen näet Timmistä.

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, pdf

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, word

  Tilavaraukset, hintatiedustelut ja tarkemmat tekniikkatiedot:
  tekninen tuottaja
  Joni Kallio
  joni.kallio@lahti.fi
  p. 044 482 6058

 • Vaahterasalissa järjestetään esityksiä perinteisestä puheteatterista tanssiesityksiin sekä jazzkonserteista bändi-iltoihin. Sali sijaitsee kaupungin keskustassa lyhyen matkan päässä kaikista palveluista.

  HUOM!

  Aluehallintovirastot määräävät, että 50-500 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Tilavuokraaja vastaa seuraavien kohtien täyttymisestä:

  • Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien tulee olla henkilöiden välillä vähintään 1–2 m.
  • Älä tervehdi kättelemällä.
  • Turvavälien ylläpitoa voidaan varmistaa esim. riittävällä opastavalla henkilökunnalla, etäisyysopasteilla ja ehkäisemällä pitkien jonojen syntyä osallistujien saapumis- ja jakautumisjärjestelyin.
  • Hyvästä käsihygieniasta tulee pitää huolta pesemällä käsiä tai käyttämällä käsidesiä.

  Vaahterasali pähkinänkuoressa

  • 200 istumapaikkaa (nykyisillä turvamääräyksillä noin 50).
  • Noin 85 neliömetrin näyttämö.
  • Näyttämövalaistus ja äänentoisto.
  • Pukuhuonetilat noin 13 henkilölle.
  • Digitaalipiano.
  • Aulatilat ja kahvio joissa yhteensä noin 50 istumapaikkaa (nykyisten turvamääräysten vuoksi kahvio on pois käytöstä).
  • Esitysvuokraan kuuluu yksi ääni- valoteknikko sekä yksi vahtimestari.

  Perustiedot

  Asiakaspaikkoja salissa on 200. Näyttämön koko noin 85 neliömetriä. Vaahterasalissa ei ole esteettömiä pyörätuolipaikkoja, katsomo on korotettu sekä porrastettu. Eturivin penkit ovat kuitenkin purettavissa ja kiinteiden penkkirivistöjen sivuun on avustajien avulla mahdollista pyörätuolillakin päästä.

  Hinnasto

  Vaahterasali (esityshinnat sis. alv. 24%)

    5 h 8 h lisätunti
  arkipäivä 248 € 372 € 62 €
  lauantai 310 € 496 € 80,6 €
  sunnuntai 434 € 682 € 99,2 €

  Pysäköinti ja saapuminen

  Vaahterasali sijaitsee keskustan tuntumassa osoitteessa Aleksanterinkatu 26 B, 15140 Lahti. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Aleksanterinkadun maksulliset kadunvarsipaikat. Lähin pysäköintihalli sijaitsee kauppakeskus Triossa, johon kulku tapahtuu osoitteesta Vapaudenkatu 17.

  Roudaus tapahtuu helpoiten katutason pääovien kautta, parkkeeraaminen tilapäisesti pääovien eteen on sallittua.  Kulkureitti saliin on matalimmillaan 2,15 m ja kapeimmillaan 1,77 m. Kulkureitillä ei ole portaita ja suurin kynnyskorkeus on 4 cm.

  Vaahterasalin näyttämö on korotettu 88 cm lattiatasosta. Erillistä nostolavaa tai tavarahissiä ei ole.

  Tekniikka

  Sähkö

  • 1 kpl 3×16 A näyttämön takaseinässä (stage right).
  • 1 kpl 3×32 A näyttämön takaseinässä (stage right).
   • Ketjunostimille, mahdollisuuksien mukaan myös muuhun käyttöön.
  • 1 kpl 3×16 A näyttämön sivuseinässä (stage right).
  • 1 kpl 3×16 A ääni- valo-ohjaamo (haaroitus stagelle, FOH + backline).
  • Lisäksi useita 3×16 A syöttöjä talon omille himmentimille, näitä voidaan mahdollisuuksien mukaan vapauttaa myös muuhun käyttöön.

  Ripustus

  • Taka- ja keskinäyttämöllä kiinteät valaisinansaat (4 kpl).
  • Etunäyttämöllä ja katsomon päällä moottoroitu trussikehikko (4 kpl 500kg D8+), kehikossa PA-linja sekä kaksi valolinjaa.

  Kiinteä kaapelointi FOH – stage

   • Kaukokaapeli 32 channel in, 12 channel out.
   • 2 x DMX 5-pin. 1. talon kalusto, 2. spare.
   • 1 x Cat5e F/UTP.
   • 2 x Cat6e S/FTP.

  Projisointi

  Projektori (8000 ANSI lumen) ja etunäyttämölle kiinteästi ripustettu moottoroitu valkokangas (6 m x 4 m).

  Näyttämön varustus

  Näyttämöllä on kiinteästi mustat näyttämöverhot sekä musta tanssimatto. Näyttämön varustukseen kuuluu 15 kappaletta käsinojatonta punaista, kangaspäällystettyä tuolia sekä Yamaha Clavinova CLP-130 digitaalipiano. Näyttämöharjoituksiin ilman teknikkoa musiikin toistoon on käytettävissä Mackie Freeplay personalPA bluetooth-kaiutin.

  Aulatilat ja palvelut

  Esitysvuokraan kuuluu yksi ääni- valoteknikko sekä yksi vahtimestari. Kahviossa tilan vuokraaja voi järjestää väliaikatarjoilun itse tai tilata ulkopuolisen catering-palvelun.

  Aulassa sijaitsee narikka ja lipunmyyntikoppi, myös näihin tilan vuokraaja voi halutessaan järjestää tarvittavan henkilökunnan.

  Istumapaikkoja on aulassa ja yläkerran kahviossa noin 50 henkilölle, lisäksi yksi esteetön WC, sekä kulku alakerrassa sijaitseviin asiakas WC-tiloihin.

  Pukuhuoneet

  Pukuhuoneet sijaitsee eri kerroksessa saliin nähden, kulku Vaahterasalin näyttämölle tapahtuu Kino Iiriksen aulan ja portaikon läpi. Pukuhuoneet ovat kooltaan 9 ja 7,5 neliötä ja molemmissa on WC, suihku sekä iso peili. Yhteensä istumapaikkoja on noin 13 henkilölle.

  Vaahterasalin varaustilanteen näet Timmistä.

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, pdf

  Käyttövuorohakemus kulttuurialan yhdistyksille, word

  Tilavaraukset, hintatiedustelut ja tarkemmat tekniikkatiedot:
  tekninen tuottaja
  Ilkka Kivi
  ilkka.kivi@lahti.fi
  p. 050 383 6554

 • Tiloja erilaisten kokousten, konferenssien ja konserttien järjestämiseen. Käytettävissä myös viihtyisät aulatilat pienten ja suurten juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

  Lisätietoja ja tilavaraukset kaupunginteatteri, puh. 03 814 3205 ma-pe klo 9-16

 • Pääkirjastossa ja lähikirjastoissa vuokrattavia ja varattavia tiloja opiskelua, kokoontumista ja erilaisia tapahtumia varten, mm. pääkirjaston auditorio sekä pääkirjaston kokoushuoneet. Tutustu kirjastojen vuokrattaviin tiloihin

 • Neuvotteluhuoneita, teknisen ja tekstiilityön, kuvataiteen ja luonnontieteen luokkia, pajahuoneita vaikkapa kokkailukerhon järjestämiseksi.

  Lisätietoja Jalon sivulta, tilavaraukset taloisäntä Jari Prittinen, p. 044 416 4365

 • Onnissa on yhteiskäyttötiloja.
  Lisää tietoa tiloista, vuokrista sekä käyttöehdoista saat
  taloisäntä Pekka Huhtinen, puh. 050 559 4022

  Monitoimitalo Onnin verkkosivu

 • Koulut sekä varhaiskasvatuksen päiväkodit ja kerhot vuokraavat tilojaan tilapäisesti ajankohtina, jolloin ne eivät ole yksiköiden oman toiminnan käytössä. Lisätietoja saat koulujen tiloista rehtoreilta, varhaiskasvatuksen päiväkotien tiloista päiväkodinjohtajilta ja kerhotiloista avoimen varhaiskasvatuksen ohjaajilta. Huomaathan, että liikuntatilojen ilta- ja viikonloppuvuokrauksen hoitaa liikuntapalvelut.

  Koulujen tilavuokraushakemus, word

  Koulujen tilavuokraushakemus, pdf

  Päiväkotien ja kerhojen  tilavuokraushakemus, word

  Päiväkotien ja kerhojen tilavuokraushakemus, pdf

 • Nuorisotalot ja -tilat eri puolilla kaupunkia taipuvat monenlaiseen toimintaan. Nuorten ryhmät, yhdistykset ja järjestöt voivat saada esimerkiksi musiikin, tanssin, kuntosalin, kädentaitojen sekä lauta-, pöytä- ja joukkuepelien harrastamiseen sopivia tiloja käyttöönsä vakituisesti tai satunnaisesti tarpeidensa mukaan.

  Tiloja voi tiedustella suoraan nuorisonohjaajilta. Ohjaajien yhteystiedot ja lisätietoja tilojen käyttöön liittyvistä asioista löydät nuorisopalveluiden sivuilta.

Kokous- ja juhlatilat sekä tapahtumapaikat

Visit Lahden sivuilta löydät kattavan koonnin Lahden seudun tapahtumatiloista.

Visit Lahti